سه شنبه ۶ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۲۰:۰۰
مسئول بسیج سازندگی:

تخصیص ۹۰ میلیارد ریال برای ایجاد کارگاه‌های کوچک اقتصادی در خراسان‌جنوبی

مسئول بسیج سازندگی خراسان‌جنوبی گفت: امسال اعتباری در حدود 90 میلیارد ریال را برای ایجاد کارگاه‌های کوچک اقتصادی در سطح استان بویژه مناطق محروم و روستایی اختصاص است.
تخصیص ۹۰ میلیارد ریال برای ایجاد کارگاه‌های کوچک اقتصادی در خراسان‌جنوبی
 
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم؛ محمد زهرایی، اظهارکرد: سازمان بسيج سازندگي خراسان‌جنوبي در راستاي آموزش متقاضيان تسهيلات اقتصاد مقاومتي و عموم مردم نسبت به برگزاري كارگاه‌هاي آموزشي در عرصه‌هاي مختلف اقدام کرده است.

وی افزود: از سال 92 تاكنون 11 هزار و 430 نفر در آموزش‌هاي عمومي اقتصاد مقاومتي و 2673 نفر در كارگاه‌هاي تخصصي اقتصاد مقاومتي در زمينه‌هاي پرورش قارچ خوراكي، پرورش زنبورعسل، توليد كود ورمي كمپوست، پرورش ماهي، صنايع دستي، پرورش شترمرغ و گلخانه شركت كرده‌اند.

مسئول بسیج سازندگی استان ادامه داد: براي افراد شركت كننده در دوره‌هاي تخصصي و آموزش عرصه‌هاي اقتصاد مقاومتي مذكور با همكاري اداره كل فني و حرفه‌اي استان، تاييديه آموزشي صادر شده است.

زهرایی تصریح کرد: این سازمان امسال برنامه آموزش عمومی و تخصصی متقاضیان ایجاد کارگاه‌های اقتصاد مقاومتی و صنایع تبدیلی را برای 5500 نفر در عرصه‌های آبزيان، قارچ‌خوراکي، ماکيان، اصلاح‌باغات، گياهان دارويي، کودزيستي، علوفه‌هاي هيدروپونيک، زنبورعسل، شتر و نیز صنایع کوچک تبدیلی و تکمیلی محصولات کشاورزی و باغی را دارد.
وی بیان کرد: شناسایی و تهیه لیست کارگاه‌های نیمه فعال و راکد در سطح استان برای حمایت، هدایت و آموزش این کارگاه‌ها در راستای اهداف اقتصاد مقاومتی و فعالیت‌های تولیدی انجام شده است.

وی اظهارکرد: بسیج سازندگی سال جاری که با عنوان سال اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل پرداخت اعتباری در حدود 90 میلیارد ریال را برای ایجاد کارگاه‌های کوچک اقتصادی در سطح استان بویژه مناطق محروم و روستایی آغاز کرده است.

زهرایی افزود: در این راستا در کنار ایجاد کارگاه‌های کوچک و زودبازده اقتصاد مقاومتی، چهار قطب در حوزه صنایع تبدیلی و تکمیلی نیز در خراسان جنوبی شناسایی و در هر نقطه از استان کارگاه‌های صنایع تبدیلی متناسب با نیاز و قابلیت همان منطقه راه‌اندازی می‌شود.

وی بیان کرد: این قطب‌ها برای روستاها و مناطق محروم مرزی استان شامل؛ کارگاه‌های خشک کردن، بسته‌بندی و فرآوری زرشک، صنایع ریسندگی و بافندگی، گوهرتراشی، روغن‌گیری و فرآوری گیاهان دارویی است.
مسئول بسیج سازندگی استان تاکیدکرد: سازمان بسیج سازندگی، بنیاد تعاون بسیج و بانک مهر اقتصاد بعنوان عاملان شناسایی متقاضیان، آموزش، اعطای تسهیلات و بازاریابی محصولات از سال 92 وارد عرصه اجرای پروژه‌های اقتصاد مقاومتی شده‌اند.

زهرایی عنوان کرد: بطور کلی هدف از پروژه‌های اقتصاد مقاومتی در درجه اول ایجاد منابع درآمدی ثانویه و متنوع برای روستاییان، تولید منابع پروتئینی محلی در روستاها برای پوشش ضعف‌های تولید در مناطق روستایی بخصوص مناطق کویری، جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهر از طریق مشغول شدن به خرده کاری‌های زودبازده و درآمدزا بوده است.

وی تصریح کرد: با اجرای پروژه‌های اقتصاد مقاومتی، تقویت اقتصادی خانوار روستایی و آشنایی آنها با گزینه‌های جدید در عرصه‌های کشاورزی و منحصر به فرد در استان که می‌تواند اقتصاد خانوار روستایی را متحول کند رقم می‌خورد.

مسئول بسیج سازندگی استان تاکید کرد: در سال 92 با پرداخت اعتباري بيش از21 ميليارد ريال تسهيلات، 288 كارگاه توليدي و در سال 93 با اعتباري بيش از 39 ميليارد ريال تسهيلات، 508 كارگاه به بهره‌برداری رسیده است.

وی ادامه داد: این کارگاه‌ها در عرصه‌هايي چون حوضچه‌هاي پرورش ماهي، ايجاد واحدهاي گلخانه، توليد قارچ، دام سبك و سنگين، زنبورعسل، پرورش و نگهداري مرغ بومي، توليد كود ورمي كمپوست، صنايع تبديلي زرشك و زعفران، توليد زعفران، پرورش شترمرغ و پرورش ساير ماكيان چون بوقلمون، بلدرچين، كبك در سطح استان بوده است.

زهرایی یادآور شد: همچنین سال گذشته 701 کارگاه با اعتبار84 هزار و 990 میلیون ریال در عرصه‌هاي اقتصادمقاومتي و 262 کارگاه با اعتبار 32 هزار و 70 میلیون ریال در عرصه‌هاي صنایع کوچک تبدیلی و تکمیلی محصولات کشاورزی و باغی راه‌اندازی شد.

وی تصریح کرد: بطور خلاصه سال گذشته 963 کارگاه اقتصاد مقاومتی و صنایع تبدیلی در سطح استان با اعتباری در حدود 120 میلیارد ریال ایجاد شده که در بحث اقتصاد مقاومتی از سال 92 تا 94 بالغ بر 1500 نفر اشتغال مستقیم با اعتباری بیش از 17 میلیارد تومان ایجاد شده است.

مسئول بسیج سازندگی استان تاکید کرد: امسال بعد از آموزش بسیجیان استان در عرصه‌های مذکور حمایت از آنان برای ایجاد 720 کارگاه اقتصاد مقاومتی و 200 کارگاه صنایع تبدیلی محصولات کشاورزی و باغی در برنامه قرار دارد.

زهرایی خاطر نشان کرد: 9 میلیارد تومان تسهیلات نیز با همکاری بانک مهر اقتصاد استان برای راه‌اندازی این کارگاه‌ها پرداخت می‌شود.
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۶۴۸
مرجع : خبر آنلاین
کلمات کليدی: خراسان جنوبی، بیرجند، خراسان، خراسان تایم، اقتصاد ایران - رکود اقتصادی - اقتصاد مقاومتی - کارگر - رشد اقتصادی - طرح تحول اقتصادی -