در کارگروه پیشگیری از گسترش بافت‌های ناکارآمد مطرح شد

زمین‌خواری و حاشیه‌نشینی ناشی از وضعیت نابه‌سامان اراضی ملی است/‌افزایش آسیب‌های اجتماعی در بافت‌های فرسوده‌

7 مهر 1395 ساعت 9:58


به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم؛ محمد رمضانی، در دومین جلسه کارگروه پیش‌بینی و پیشگیری از گسترش بافتهای ناکارآمد خراسان جنوبی اظهار داشت: اگر عملیات کاداستر در تمامی اراضی و املاک شهری و غیر شهری اجرا شود، دست متجاوزان از عرصه دولتی و ملی قطع می‌شود.

وی با بیان اینکه در بحث کاداستر تاکنون اقدامات زیادی انجام شده است، افزود: در حال حاضر 95 درصد عرصه شهرها در سیستم جامع املاک و کاداستر جانمایی و تثبیت شده است.

نماینده اداره کل ثبت اسناد و املاک خراسان جنوبی گفت: حاشیه نشینی، زمین خواری و تعرض به اراضی دولتی از وضعیت نابسامان اراضی ملی است و نقشه 365 هزار و 211 قطعه در بانک اطلاعاتی موجود است که  71 هزار و 976 قطعه نیز دارای پلاک ثبتی در بانک اطلاعاتی ثبت شده  است.

رمضانی با بیان اینکه اگر عملیات کاداستر در تمامی اراضی و املاک شهری و غیرشهری اجرا شود، دست متجاوزان از عرصه‌های دولتی و ملی قطع می‌شود، افزود: تاکنون 189 هزار و 427 پرونده ثبتی داده آمایی شده است و اطلاعات مربوطه در بانک جامع اطلاعات کاداستر خراسان جنوبی موجود است.

وی با بیان اینکه 240 هزار پرونده از مجموعه پرونده‌های ثبتی املاک، عملیات آرشیو الکترونیکی آن به اتمام رسیده است، اظهار داشت: نقشه رقومی 6 میلیون هکتار از 14.5 میلیون هکتار اراضی ملی خراسان جنوبی در بانک اطلاعاتی جانمایی شده و از این تعداد بیش از 2 میلیون هکتار تثبیت شده است.

آسیب‌های اجتماعی در بافتهای فرسوده و قدیمی خراسان جنوبی زیاد است
نماینده نیروی انتظامی خراسان جنوبی نیز در این جلسه اظهار داشت: بافتهای فرسوده و برخی از حاشیه نشینی‌ها معضلاتی را در خراسان جنوبی به وجود آورده است.

وی با بیان اینکه تعدادی از مردم به دلیل درآمد پایین در مناطق بافت فرسوده و حاشیه شهر سکونت می‌کنند، افزود: در خراسان جنبوی به مناطق حاشیه شهر و بافت قدیمی کمتر توجه شده است.

علی شهابی گفت: شهرستان بیرجند به دلیل اینکه مرکز خراسان جنوبی است نسبت به دیگر شهرستانهای استان جمعیت بیشتری دارد و مردم از روستاهای اطراف به این شهر مهاجرت می‌کنند و حاشیه شهر سکونت دارند که این موضوع کار رسیدگی به مناطق شهر را مشکل‌تر کرده است.

شهابی افزود: متأسفانه بافت فرسوده و قدیمی شهر به مناطقی برای افراد معتاد و فساد تبدیل شده که بحث امنیتی را هم دچار مشکل کرده است و سبب گلایه شهروندان نیز شده است.

وی با بیان اینکه افزایش جرائم و فساد اخلاقی، از تبعات به وجود آمده در بافت فرسوده است، اظهار داشت: این محله‌ها به دلیل وجود کوچه‌های تنگ و باریک حضور فیزیکی را برای پلیس مشکل کرده است.

نماینده نیروی انتظامی خراسان جنوبی تأکید کرد: طرح فرزان در شهرستان بیرجند طرحی بود که در بافت فرسوده فرزان اجرا شد و باید شرکت پیمانکار طرح هرچه زودتر نسبت به تکمیل آن پروژه اقدام کند.

نماینده شهرداری بیرجند نیز در این جلسه  اظهار داشت: طرح فرزان مربوط به شهرداری نیست بلکه متولی آن شرکت عمران سازان است.

تبریزی افزود: بناهای خطرناک که احتمال ریزش آن در شهر وجود دارد، توسط شهرداری شناسایی می‌شود و سپس کارشناسان شهرداری به مالکان بنا اخطارهای لازم را می‌دهند تا از احتمال خطر جلوگیری شود.

اجرای طرح کاداستر برای پیشگیری از ایجاد نقاط حاشیه‌نشینی جدید ضروری است
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان جنوبی نیز در این جلسه اظهار داشت: امروز در جبهه تهاجم فرهنگی دشمن قرار داریم و برخی در این میدان بر خلاف کسانی که در دفاع مقدس از جان خود گذاشتند تا به خدا برسند، متأسفانه چشم خود را بستند تا از خدا بگذرند و به خود برسند.

حجت‌الاسلام ید‌الله وحدانی‌نیا گفت: عدالت اجتماعی دغدغه مسئولان است و اگر بخواهیم عدالت اجتماعی را در جامعه ایجاد کنیم و محیط امنی برای زیستن شهروندان فراهم کنیم، باید تمامی فرصتها برای شهروندان، به صورت برابر ایجاد شود.

وی افزود: شهرستان بیرجند هم مانند دیگر مراکز استانها دارای حاشیه‌نشینی و بافت‌های فرسوده است و اگر به دنبال شهر توسعه یافته و پایدار هستیم باید ارتباط منطقی در شهر برقرار شود و به مناطق فرسوده بیشتر توجه شود.

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان جنوبی با تأکید بر اینکه تکلیف آن دسته از اراضی بلاتکلیف که در خطر تخریب و تصرف هستند، باید از طریق طرح کاداستر مشخص شود، افزود: اجرای طرح کاداستر سبب می‌شود تا از تفکیک غیر قانونی اراضی و تغییر کاربری غیر قانونی آنها توسط دستگاه‌های دولتی و مالکان خصوصی پیشگیری شود.

وحدانی‌نیا با بیان اینکه اجرای طرح حدنگار نیز برای پیشگیری از ایجاد نقاط حاشیه نشینی جدید ضروری است، اظهار داشت:  همه باید در زمینه پیشگیری از بروز آسیبهای اجتماعی در بافتهای فرسوده همکاری کنند و دستگاه‌ها و مراجع ذیربط نیز در انجام وظایف خود احساس مسئولیت بیشتری داشته باشند.


کد مطلب: 653

آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/report/653/زمین-خواری-حاشیه-نشینی-ناشی-وضعیت-نابه-سامان-اراضی-ملی-افزایش-آسیب-های-اجتماعی-بافت-های-فرسوده

خراسان تایم
  http://www.KhorasanTime.ir