چهارشنبه ۷ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۴۲
معاون صنعت و معدن خراسان جنوبی:

گام‌های مؤثری باید برای اشتغال و صادرات در منطقه مرزی درمیان برداشته شود

معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان صنعت معدن و تجارت خراسان جنوبی با اشاره به منویات مقام معظم رهبری در رابطه با اقتصاد مقاومتی گفت: برای اشتغال، تولید و صادرات در منطقه مرزی درمیان باید گام‌های مؤثری برداشته شود تا شاهد رونق و پیشرفت منطقه باشیم.
گام‌های مؤثری باید برای اشتغال و صادرات در منطقه مرزی درمیان برداشته شود
 
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم؛ محمد هادی اشراقی در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید شهرستان درمیان اظهار داشت: 36 طرح ملی در دولت مصوب شده که طرحهای بزرگ و قابل رصد هستند و باید در ماههای اخیر به بهره‌برداری برسند.

وی افزود: به طور متوسط سهم هر استان یک طرح است ولی خوشبختانه سهم استان خراسان جنوبی سه مورد است که شامل سیمان باقران، فولاد قاینات و کک طبس است و دولت به صورت روزانه این طرحها را تحت نظر دارد.

معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان صنعت معدن و تجارت خراسان جنوبی تصریح کرد: بحث سیمان باقران بحث انتقال سرمایه به این منطقه است و چه به صورت مستقیم و چه غیرمستقیم این طرح باعث رونق اقتصادی در این شهرستان می‌شود زیرا تردد ماشینها نیاز به ارائه خدمات به رانندگان دارد و این می‌تواند اتفاق فعالی را در این شهرستان مرزی ایجاد کند که زمینه پویایی اجتماعی و اقتصادی را فراهم کند.

اشراقی با اشاره به وظایف ذاتی سازمان صنعت، معدن و تجارت گفت: در شهرستان درمیان در سالهای گذشته اکتشافات معدنی خوبی با استفاده از اعتبارات تملکشهرستان داشته‌ایم که یکی از بزرگترین پتانسیل‌های این شهرستان معادن نیکل و مس است.

وی خاطرنشان کرد: سازمان صنعت و معدن امور مربوط به سرمایه‌گذاری در همه سطوح را تحت نظر دارد از کاخانجات تجاری بزرگ تا اغذیه فروشی‌های کوچک محلی همه به نوعی با این سازمان در ارتباط هستند.

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی صنعت و معدن خراسان جنوبی یادآور شد: مهم‌ترین وظیفه ما حمایت از تولیدکنندگان، سرمایه‌گذاران و اشتغال است تا در چهارچوب ضوابط قانون، مجوزهایی صادر کنیم و به افراد اجازه فعالیت در عرصه‌های مختلف را بدهیم.

اشراقی افزود: با آنکه سامانه بهین‌یاب از اول مهر بسته شده است اما احتمال بازگشایی مجدد آن وجود دارد و متقاضیان تسهیلات در راستای رونق تولید و رفع موانع تولید می‌توانند در این سامانه ثبت‌نام کنند تا بتوانیم سطح استان را در این زمینه‌ها در کشور بالا ببریم زیرا در رتبه‌بندی اخیر رتبه خوبی نداریم.

وی اذعان داشت: باید در راستای منویات مقام معظم رهبری در رابطه با اقتصاد مقاومتی که محور فعالیت تمام دستگاه‌های اجرایی کشور است گام مؤثری برداریم و برای اشتغال، تولید و صادرات نیز باید در منطقه مرزی درمیان گام‌های مؤثری برداشته شود.

410 میلیون تن ذخیره معادن شهرستان درمیان است
رئیس صنعت معدن و تجارت شهرستان درمیان نیز در این جلسه اظهار داشت: در شهرستان درمیان 6 پروانه بهره‌برداری صنعتی به ارزش 190 میلیارد ریال صادر شده است.

وی بیان کرد: همچنین 169 جواز تأسیس صادر شده است که برای آن پیش‌بینی سرمایه‌گذاری 903 میلیارد ریالی شده است.

مهدی صادقی تصریح کرد: تنوع مواد معدنی در این شهرستان به 11 نوع می‌رسد که ذخیره شهرستان 410 میلیون تن است و مهم‌ترین آن مارن، کرومیت، بنتونیت، سنگهای تزئینی، سنگ لاشه و آهک هیدرومنیزیت است که سالانه 504 هزار تن استخراج می‌شوند.

رئیس صنعت معدن و تجارت شهرستان درمیان افزود: با وجود اینکه ناحیه صنعتی با تمام زیرساختها در این شهرستان وجود دارد اما سرمایه‌گذاران حاضر به سرمایه‌گذاری نمی‌شوند از این رو وجود بازارچه مرزی یک توانایی بالقوه برای این شهرستان محسوب می‌شود که با بازگشایی آن رونق اقتصادی چشمگیری عاید شهرستان خواهد شد.

شهرستان درمیان 20 درصد تولید فرش کشور را به خود اختصاص داده است
صادقی خاطرنشان کرد: در شهرستان درمیان صنایع دستی فعالیت خوبی دارد و به ویژه تولیدات فرش دستباف این شهرستان 20 درصد از تولید فرش استان را تشکیل می‌دهد.

وی یادآور شد: در راستای پیگیری مشکلات کارخانه سیمان باقران در جلسات متعدد اقدامات خوبی صورت گرفته است و تجدید ارزیابی توسط بانک کشاورزی انجام خواهد شد که هزینه‌های گازرسانی آن نیز تا 60 درصد کاهش خواهد یافت.

رئیس صنعت معدن و تجارت شهرستان درمیان در زمینه فعال کردن واحدهای تولیدی که مشکل داشتند گفت: در این زمینه تاکنون 16 واحد در شهرستان ثبت‌نام کرده‌اند که اکثر آنها در حوزه کشاورزی بوده و اکنون در حال پیگیری است.

صادقی با اشاره به اینکه زرشک محصول همه کشاورزان شهرستان به حساب می‌آید تصریح کرد: یکی از مشکلات کشاورزان در بحث عدم پرداخت غرامت محصولات از سوی شرکت بیمه است و با توجه به آفت زنگ زرشک ضررهای سنگینی به کشاورزان وارد شده است که سبب بی‌انگیزه‌ای در تولید شده است.
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۶۵۵
مرجع : تسنیم
کلمات کليدی: خراسان جنوبی، بیرجند، خراسان، خراسان تایم، اشتغال ، صادرات ، منطقه، مرزی، درمیان