مشاور وزیر جهاد کشاورزی:

وزارت بازرگانی دارای رویکرد وارداتی است/ تنظیم بازار باید در یک‌جا سیاست‌گذاری شود

24 خرداد 1396 ساعت 14:37

مشاور وزیر جهاد کشاورزی معتقد است، احیای وزارت بازرگانی با رویکرد وارداتی، مشکلی را حل نمی‌کند و در همه جای دنیا تولید و تنظیم بازار در یکجا سیاستگذاری می‌شود.


به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری فارس؛عباس رجایی در مورد لایحه دولت برای احیای مجدد وزارت بازرگانی و باز کردن یک سری از اختیارات بازرگانی از وزارت جهاد کشاورزی،‌ اظهار داشت: در همه جای دنیا که اصل تولید در دست بخش خصوصی است، سیاست‌گذاری‌ و حمایت‌ برای تولید و تنظیم بازار در یکجا سیاست‌گذاری می‌شود.

وی با اشاره به عدم هماهنگی‌های گذشته در بخش تولید و واردات محصولات استراتژیک کشاورزی تصریح کرد: یک زمانی سالانه بیش از 2 میلیون تن شکر وارد کشور شد، درحالی‌که حداقل یک میلیون تن شکر در کارخانه‌های قند مانده بود و شکر وارداتی با قیمت بسیار پایین وارد شد، اما با نرخی بسیار بالاتر فروخته شد، تا جایی‌که تا سه سال تولید چغندر قند به زیر 40 درصد ظرفیت واقعی خود رسید.

نماینده سابق مردم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه علت این‌گونه مسائل صدور مجوز در مجموعه‌ای بود که هیچ ارتباطی با تولید نداشت، خاطرنشان کرد: اکنون مابه‌التفاوت نیاز کشور و تولید داخل برای واردات برنج 700 هزار تن است، در حالی‌ که قبلاً 2 میلیون تن برنج به‌یکباره وارد می‌شد، آن هم در فصل تولید و عرضه برنج داخلی که کشاورزان را بیچاره می‌کرد.
رجایی به این نکته اشاره کرد که تا قبل از اجرای قانون تمرکز، همواره در صنعت بلافصل کشاورزی مشکل داشتیم، مثلاً در صنعت پنبه‌پاک‌کنی اگر تولید همزمان با برداشت پنبه هماهنگ نمی‌شد، با کمبود یا مازاد مواجه بودیم، یا در صنایع شیر همواره تولیدکنندگان برای عرضه محصولاتشان به صنایع مشکل داشتند.

به دلیل مشکلات وزارتخانه‌ها نباید با امنیت غذایی مردم بازی کرد
وی گفت: در حوزه کشاورزی با توجه به اینکه با امنیت غذایی مردم و موجود زنده سروکار داریم، نمی‌توانیم مشکلات وزارتخانه‌هایی را که با هم مشکل دارند، به میان انداخته و با امنیت غذایی 80 میلیون نفر بازی کنیم.

نماینده سابق مردم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه طرح تمرکز وظایف کشاورزی را در مجلس نهم دنبال کردیم،‌ تصریح کرد: این طرح آثار بسیار خوب به جا گذاشت، ولی بعضی از دستگاه‌ها که قبلاً تنظیم بازار دست‌شان بود، خیلی دلشان نمی‌خواست این مسئله دست وزارت جهاد کشاورزی بماند، به عنوان مثال در کشور مرکبات به اندازه کافی بود، ولی پرتقال خارجی را پشت مرز آورده و بعد فشار می‌آوردند که باید وارد شود.

به گفته مشاور وزیر جهاد کشاورزی، علی‌رغم تمام این چالش‌ها وقتی تنظیم بازار و مسائل مربوط به تولید و میزان مصرف در یکجا تمرکز داشته باشد، وضعیت مطلوب‌تر خواهد بود.
رجایی تصریح کرد: واردات شیرین است که خیلی‌ها از آن منتفع می‌شوند و به پول‌های بادآورده می‌رسند و طبیعی است که خودکفایی در چارچوب اقتصاد مقاومتی را نپذیرند. ایجاد وزارت بارزگانی به شکل سابق که اصلاً ارتباطی با تولید نداشت و یک وزارتخانه وارداتی است، آثار خوبی در جامعه نمی‌گذارد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه نظارت بر بازار پس از اجرای قانون تمرکز، عملاً  بین دو وزارتخانه (صنعت و جهاد) پاس‌کاری شده، تصریح کرد: در بحث خرده‌فروشی،‌ اصناف و تعزیرات حکومتی باید ورود کنند و به وزارت جهاد کشاورزی ربطی ندارد. قانون هم این وظیفه را برعهده‌اش نگذاشته است، اما در تنظیم بازار کلان، شما اکنون هیچ کمبودی در عرضه کالاهای اساسی که بهانه‌ای برای افزایش قیمت باشد،‌ نمی‌بینید.


کد مطلب: 6574

آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/report/6574/وزارت-بازرگانی-دارای-رویکرد-وارداتی-تنظیم-بازار-باید-یک-جا-سیاست-گذاری-شود

خراسان تایم
  http://www.KhorasanTime.ir