پنجشنبه ۲۵ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۱۳
رئیس اداره منابع طبیعی فردوس:

۲۰۷ هزار هکتار مراتع مخروبه و بیابان در فردوس نیاز به احیا دارد

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان فردوس با اشاره به اینکه وسعت مراتع مخروبه و بیابان‌های فردوس ۲۰۷ هزار هکتار است گفت: احیای هر هکتار از این عرصه‌ها نیازمند ۲ میلیون تومان اعتبار و در مجموع ۴۱ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان اعتبار نیاز است.
۲۰۷ هزار هکتار مراتع مخروبه و بیابان در فردوس نیاز به احیا دارد
 
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری تسنیم؛ سعید بیکی صبح امروز به مناسبت روز جهانی بیابان‌زدایی در نشست خبری اظهار داشت: اقلیم خشک کشور و خشکسالی‌های متوالی باعث تشدید بیابان‌ها شده است و متاسفانه ایران در بخش تخریب جنگل، فرسایش خاک و نابودی حیات وحش مقام اول در دنیا را دارد.

وی مشکل بیابان‌زایی را سومین چالش دنیا برشمرد و تاکید کرد: در ایران دولت با بودجه و امکانات کم قادر به مقابله جدی با این معضل نیست و راهکار کم کردن پیشروی بیابان‌ها، نهضت فراگیر با مشارکت مردم و عمل به فرمایشات مقام معظم رهبری است.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان فردوس خاطرنشان کرد: در شهرستان فردوس در سال‌های اخیر با مشارکت سه نهاد مردمی، فعالیت‌های خوبی برای مقابله با بیابان‌زایی صورت گرفته است اما این سمن‌ها باید فراگیر شده و اعضای اصلی این نهادهای مردمی باید کسانی باشند که از مراتع بیشترین استفاده را می‌کنند.

وی افزود: طرح بیابان‌زدایی حاجی میرک به مساحت 11 هزار هکتار از سال 74 شروع شده و با مشارکت مردم 11 حلقه چاه آب کشاورزی در منطقه کجه و چاهنو حفر شده است.
وی با بیان اینکه تاکنون توسط مجریان بومی و غیربومی 10 هزار هکتار از عرصه‌های بیابانی در این منطقه احیاء شده است افزود: هزار هکتار نیز در بخش اقتصادی به تولید محصولات استراتژیک مانند گندم، جو و محصولات علوفه‌ای و باغی اختصاص یافته که  اخیراً مشکلات حقوقی آن رفع و در آینده نزدیک به کشاورزان واگذار خواهد شد.

بیکی اضافه کرد: در بخش غیردولتی نیز در مناطق مختلف بیابانی شهرستان از جمله کجه، چاهنو و پلند 15 هزار هکتار زیرکشت گونه‌های مقاوم بیابانی قرار گرفته و احیاء شده است.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری فردوس تصریح کرد: 18 طرح مرتعداری در 200 هزار هکتار عرصه مرتعی با هدف احیاء مراتع مخروبه و خیلی فقیر تهیه شده که جمعیت عمده‌ای در این زمین‌ها مشغول فعالیت هستند.

وی از تهیه طرح ترسیب کربن در سطح 120 هکتار در محدوده روستای خانکوک تا چاهنو در سال گذشته  خبر داد و گفت: پوشش گیاهی این منطقه بر اثر عوامل انسانی، دامی و اقلیمی از بین رفته که باعث افزایش گازکربنیک جو شده و اثرات مخربی بر محیط زیست دارد و در راستای احیاء و افزایش پوشش گیاهی این طرح تهیه و به تصویب رسیده است.

بیکی تاکید کرد: این طرح نیازمند 100 میلیون تومان اعتبار اولیه است که امیدواریم با ابلاغ اعتبارات امسال این امر محقق شود.

وی فرهنگ‌سازی در بخش منابع طبیعی را نیازمند یاری دو قشر روحانی و فرهنگی دانست و گفت: در راستای ترویج فرهنگ حفظ و حراست از طبیعت 400 همیار طبیعت در سطح مدارس شهرستان فردوس جذب و کارت همیار برای آنها صادرشده است.
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۶۵۹۵
کلمات کليدی: فرهنگی ،روحانی ،طبیعت ،تومان ، غیردولتی،استراتژیک ،گندم، جو،میرک ،