قاری قرآن کریم بیرجندی:

لزوم آموزش علمی و لفظی قرآن به نسل آینده/ مادیات در فعالیت های قرآنی دخالت داده نشود

26 خرداد 1396 ساعت 15:24

قاری قرآن کریم بیرجندی با بیان اینکه برخی افراد(داعش) آیات قرآن را تفسیر به رأی می کنند، گفت: باید با آموزش علمی و لفظی قرآن به نسل آینده آنان را پرورش دهیم تا مسیر درست را انتخاب کنند و انحراف فکری در آنان به وجود نیاید.


به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری شبستان؛سید محمدصادق قاسمی، دانشجوی دانشگاه فرهنگیان پردیس شهید باهنر بیرجند در نمایشگاه قرآن خراسان جنوبی  اظهار کرد: از سال چهارم دبستان در کلاس تجوید قرآن شرکت کردم و سال پنجم دبستان مقام اول قرائت شهرستان را کسب کردم و این برایم بسیار انگیزه  شد تا فعالیت قرآنی خود را تا سوم دبیرستان در اوقات فراغت تابستان ادامه دهم تا اینکه کلاس تجوید و صوت و لحن تمام شد و در بحث قرائت که به سطحی رسیدم اکنون شروع به حفظ قرآن کردم و تاکنون دو جزء اول و جزء سی قرآن را حفظ کرده ام.
 
وی با اشاره به اینکه تشویق والدین مهمترین عامل بود تا در مسیر قرآن قرار بگیرم، گفت: مادر برایم همیشه می گوید قبل از اینکه من به دنیا بیایم کل قرآن را ختم می کرده است و این‌ها در تربیت فرزند و اینکه چه مسیری را برود خیلی اهمیت دارد.
 
این قاری قرآن با بیان اینکه در حال حاضر وضعیت جامعه قرآنی خودجوش است، گفت: یعنی باید خودشان عملاً فعالیت کنند؛ برای تهیه کتاب تجوید یک دوره قرآن باید خود فرد هزینه را تقبل کند گاهی اوقات ارشاد اسلامی برای برخی از موسسات قرآنی هزینه های را پرداخت می کند اما آن چیزی که حق قرآن را ادا کند و جامعه کودکان را با قرآن آشنا کند بسیار ضعیف است و حمایت بسیار پایین تر از آن چیزی است که انتظار می رود.
 
وی با اشاره به اینکه نسبت به چندسال گذشته به نظرم جامعه قرآنی ضعیف شده، ادامه داد: متاسفانه اساتید قرآن سن شان در حال بالا رفتن است اما جایگزینی برای آنان وجود ندارد.
 
قاسمی که تاکنون رتبه اول اذان و قرائت کشوری دانشگاه فرهنگیان کشور و رتبه اول تواشیح کشوری را کسب کرده، گفت: امروز آهنگ های مختلف به راحتی و یا با کمترین هزینه در اختیار جوانان قرار می گیرد اما  برای کارها و نرم افزارهای آموزش قرآنی اینگونه نیست و متاسفانه معنویات به سمت مادیات رفته و نیاز است حتی شده در قالب نذر این نرم فزارهای قرآنی در اختیار جامعه قرار گیرد.
 
عضو گروه تواشیحی تبیان خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه نباید مادیات در فعالیت های قرآنی دخالت داده شود، افزود: نباید اجازه بدهیم و نباید اجازه داد معنویات جای خود را به مادیات بدهد.
 
وی با اشاره به اینکه باید دوره های خانگی قرآن خودجوش تقویت و ادامه یابد، بیان کرد: دیگر نباید جامعه قرآنی منتظر دستگاه های دولتی باشند و به گفته مقام معظم رهبری «آتش به اختیار» باشند یعنی اگر نیاز است کاری در زمینه فرهنگی و قرآنی انجام شود نیاز نیست منتظر باشیم تا ارگان‌ها آن کار را انجام دهند بلکه در این وانفسا که ارگان‌ها در مسیر درستی قرار ندارند؛ باید خودمان دست به کار شویم.
 
قاسمی با اشاره به اینکه قبل از تدبر و مفاهیم ابتدا باید قرائت قرآن در جامعه گسترش پیدا کند، افزود: برخی بهانه می آورند تا آیات قرآن را متوجه نشویم خواندن قرآن بی فایده است اما باید دقت کرد تا وقتی متن و یا آیات قرآن خوانده نشود چگونه می خواهند تدبر کنند؟
 
قاری قرآن بیرجندی در ادامه با تاکید بر اینکه برخی( امثال داعش) آیات قرآن را تفسیر به رأی می کنند، بیان داشت: داعش برای گسترش اقدامات و تفکرات خود حتی برای کودکان کلاس آموزشی می گذارد اما متاسفانه در جامعه ما در حال حاضر مسئولان با سند 2030 جلوی آموزش قرآن را می گیرند در حالی که باید با آموزش علمی و لفظی قرآن به نسل آینده آنان را پرورش دهیم و با تفسیر آیات و روایات کمک کنیم تا مسیر درست را انتخاب کنند و انحراف فکری در آنان به وجود نیاید.
 
وی با تاکید بر اینکه نخبگان قرآنی در جامعه بسیار موثر هستند، گفت: باید اساتید قرآنی و اخلاقی از خارج استان دعوت شوند چرا که اگر ده نفر هم نخبه قرآنی و متخصص در این حوزه شوند تا حدودی برای آینده این شهرستان کفایت می کند.
 


کد مطلب: 6620

آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/report/6620/لزوم-آموزش-علمی-لفظی-قرآن-نسل-آینده-مادیات-فعالیت-های-قرآنی-دخالت-داده-نشود

خراسان تایم
  http://www.KhorasanTime.ir