به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم؛ نفیسه نخعی در دیدار نماینده ولیفقیه در خراسان جنوبی اظهار داشت: در سال 90 خراسان جنوبی دارای 732 هزار و 192 نفر جمعیت بوده است که 56 درصد شهری، 44 درصد روستایی و از این تعداد 50.3 درصد مرد و 49.7 درصد زن بودهاند.
وی با بیان اینکه 3.6 نفر بعد خانوار خراسان جنوبی است افزود: کاهش بعد خانوار از یک سو بیانگر کاهش تعداد افراد خانواده و در نتیجه کاهش باروری زاد و ولد است و از سویی دیگر نشان از افزایش تعداد خانوادههای هستهای است.
مدیرکل دفتر امور بانوان استانداری خراسان جنوبی گفت: در سال 90 از کل جمعیت استان 31 درصد در دوره جوانی بین 15 تا 29 سال بوده است. همچنین از کل جمعیت مردان 31.6 درصد و از کل جمعیت زنان 30.3 درصد در دوره جوانی قرار دارند.
45 درصد دانشجویان خراسان جنوبی دختر هستند
نخعی تعداد دانشجویان دانشگاهها و مراکز اموزش عالی خراسان جنوبی را 55 هزار و 804 نفر دانست و افزود: از این تعداد 25 هزار و 124 نفر دختر هستند که دانشجویان دختر 45 درصد دانشجویان استان را تشکیل میدهد همچنین تعداد طلاب حوزههای علمیه خراسان جنوبی 2 هزار و 80 نفر است که از این تعداد هزار و 197 نفر طلبه خواهر هستند.
وی بیان کرد: نرخ اشتغال زنان شهری در سرشماری سال 1385 بالاتر از نرخ اشتغال زنان روستایی است اما در سال 90 نرخ اشتغال زنان روستایی خراسان جنوبی بالاتر از نرخ اشتغال زنان شهری است. همچنین در سال 85 از کل جمعیت فعال زن در استان 72.2 درصد شاغل هستند که با توجه به سرشماری سال 90 نرخ اشتغال افزایش 89 درصدی داشته است.
شاخصه نرخ بیکاری زنان خراسان جنوبی نامطلوبتر از مردان
مدیرکل دفتر امور بانوان استانداری خراسان جنوبی گفت: نرخ بیکاری استان در تابستان سال 93 میزان 7.5 درصد اعلام شد که در سالهای 90 و 85 شاخصههای بیکاری زنان استان نامطلوبتر از وضعیت مردان است.
نخعی با بیان اینکه در سال 90 تعداد خانههای بهداشت روستایی خراسان جنوبی برابر با 280 واحد بوده است که در مقایسه با سال 85 بر میزان خانههای بهداشت روستایی استان افزوده شده است و از هر صد نفر زن که در استان ساکن بودند 91.8 درصد از زندگی با خانواده رضایت داشتند و 95.1 درصد رضایت از محل تحصیل، 77.9 درصد رضایت از محیط زندگی، 93.3 درصد رضایت از خود داشتند.
وی با بیان اینکه در خراسان جنوبی در مقایسه با رضایت زنان کل کشور وضعیت مطلوبتری دارند اظهار داشت: زنان استان 79 درصد رضایت از دوستان، 65 درصد رضایت از شغل فعلی 42.1 درصد رضایت از درآمد داشتهاند که در مقایسه با زنان کل کشور در وضعیت مطلوبتری قرار دارند.
شیوع بیماریهای مفصلی و پوستی زنان خراسان جنوبی بیشتر از کل کشور
مدیرکل دفتر امور بانوان استانداری خراسان جنوبی گفت: درصد شیوع بیماریهای مفصلی و بیماریهای پوستی در زنان خراسان جنوبی بیشتر از کل کشور بوده است و طبق آمار سال 89 زایمان کمتری در سن 18 سالگی در خراسان جنوبی نسبت به کل کشور داشته است که در همان سال زایمان از طریق سزارین در خراسان جنوبی افزایش داشته است اما همچنان درصد زایمان در خراسان جنوبی کمتر از کل کشور است.
خراسان جنوبی در سال 94 رتبه سوم ازدواج در کشور را داشته است
نخعی با بیان اینکه نسبت طلاق به ازدواج در خراسان جنوبی در سال 92 به ازای هر 6.8 ازدواج یک طلاق و در سال 93 به ازای هر 7.9 ازدواج یک طلاق بوده است. در سال 94 به ازای هر 7.4 ازدواج یک طلاق بوده است که رتبه خراسان جنوبی در بحث طلاق در 9 ماهه سال 94 میزان 27 درصد کشوری و رتبه ازدواج سوم کشوری بوده است.
وی با بیان اینکه درصد خانوارهای زن سرپرست استان در سالهای 90 و 85 بیشتر از درصد خانوارهای زن بیسرپرست کل کشور بوده است اظهار داشت: زنان سرپرست خانوار استان از 12.5 درصد در سال 85 به 13.1 در صد در سال 90 افزایش یافتهاند و نرخ بانوان سرپرست خانوار در مقایسه با کل کشور به میزان یک درصد بیشتر است.
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری خراسان جنوبی گفت: از تعداد کل 817 نفر دهیار روستایی خراسان جنوبی 33 نفر زن هستند. همچنین 9 نفر از اعضای شوراهای اسلامی شهر و 59 نفر از اعضای اصلی شوراهای اسلامی روستایی استان خراسان جنوبی را بانوان تشکیل میدهند.
نخعی با بیان اینکه وضعیت ورزشی خراسان جنوبی در رابطه با زنان در وضعیت متوسطی است افزود: تمام آمارها بیانگر این است که بیشتر مکانهای ورزشی استان به مردان اختصاص دارد و تعداد ورزشکاران، داوران و مربیان زن استان خراسان جنوبی کمتر از مردان هستند.