دوشنبه ۱۹ تير ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۴۹
کارشناسان مسائل سیاسی در گفتگو با خراسان تایم مطرح کردند

اهداف و نتایج اقدامات ماجراجویانه عربستان در منطقه

کارشناس مسائل سیاسی استان خراسان‌جنوبی گفت: عربستان سعودی که مروج تفکرات افراطی و مروج بهائیت در چند دهه اخیر بوده است از خباثت و دشمنی باز‌نایستاده است و همچنان به دنبال تجمیع قوا و یارگیری از سوی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس است و تصمیم دارد به‌زعم خود با این اعمال در مقابل کشور جمهوری اسلامی ایران مقابله کند.
اهداف و نتایج اقدامات ماجراجویانه عربستان در منطقه
 
به گزارش گروه سیاسی خراسان‌تایم در تاریخ 31 خرداد (21 ژوئن)، "سلمان بن عبدالعزیز سعود" پادشاه عربستان در حکم  ناگهانی خود "محمد بن نایف" با تجربه را از ولیعهدی برکنار نمود و پسر بزرگ اما کم تجربه خود "محمد بن سلمان" را به مقام ولیعهدی منصوب نمود. ملک سلمان بعد از به قدرت رسیدن تغییرات گسترده‌ای را در کابینه سعودی انجام داده بود که بر اساس آن ابتدا مقرن بن عبدالعزیز را از سمت ولایت‌عهدی برکنار و محمد بن نایف، ولی‌عهد و پسر خود را به‌عنوان جانشین ولیعهد خود منصوب کرد.
 از همان ابتدای به قدرت رسیدن مشخص بود که پادشاه عربستان قصد دارد فرزند خود را به قدرت برساند و در این مدت هم سعی کرد این کار را به‌تدریج و بدون شوک قبلی به جامعه سعودی انجام دهد. وی ابتدا سمت وزارت دفاع را که یک پست کلیدی است به‌همراه جانشین ولیعهدی به وی سپرد تا مقدمات لازم را برای به قدرت رساندن وی فراهم کند.
 در این مدت جانشین ولیعهد سعی کرد که محمد بن نایف را به حاشیه رانده و وی را از تمامی دیدارها و مراسم حکومتی حذف کند و در حالی که ابتدا وی سران کشورهای دیگر را به حضور می‌پذیرفت، محمد بن سلمان  عملاً قدرت کار دستگاه دیپلماسی سعودی را به دست گرفت و در دیدار از آمریکا و ملاقات با رئیس‌جمهوری و دیگر مقامات این کشور نیز خود را نفر اول این کشور معرفی کرد و بدین ترتیب توانست در این مدت از خود چهره‌ای مقتدر نشان دهد.
 محمد بن سلمان بعد از به قدرت رسیدن، جنگ در یمن را به راه انداخت و سعی کرد که در سیاست خارجی به‌جای تعامل راه تقابل را در پیش بگیرد.
وی همچنین در سیاست خارجی راه تقابل با جمهوری اسلامی را در پیش گرفته و حتی در اظهار نظر اخیر خود مدعی شد که جنگ را به داخل ایران می‌کشاند.
در چند هفته اخیر نیز روابط این کشور با متحدانش از جمله قطر بحرانی شد و این کشور به‌همراه امارات، بحرین و مصر روابط با دوحه را قطع و این کشور را تحریم اقتصادی کردند.
در واقع می‌توان گفت که ماجراجویی در سیاست خارجی، تقابل مستقیم با ایران، مداخله نظامی در یمن و تحریم اقتصادی قطر از مهم‌ترین اقدامات ولیعهد جدید سعودی پس از به قدرت رسیدن در چند سال اخیر بوده که به خوبی استراتژی سیاسی و خط فکری او را مشخص می‌کند.
به نظر می‌رسد که با انتخاب محمد بن سلمان این کشور به‌سمت ماجراجویی بیشتری در منطقه حرکت کند و این احتمال وجود دارد که به‌زودی به‌دلیل کهولت سن و نیز بیماری ملک سلمان که گفته می‌شود از بیماری آلزایمر رنج می‌برد، پادشاه عربستان به‌نفع پسرش محمد بن ‌سلمان از قدرت کناره‌گیری کرده و راه را برای به‌قدرت رسیدن و پادشاهی وی بر این کشور فراهم کند.
با وجود این تغییرات سوالاتی در ذهن‌ها ایجاد می‌شود که آینده روابط عربستان سعودی در منطقه چه خواهد بود؟ روابط آینده این کشور با قطر، کشورهای حاشیه خلیج فارس و یا ایران در چه مسیری پیش خواهد رفت؟!
محمدرضا عرب‌پور، مدیر کل سابق بنیاد شهید استان خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی خراسان‌تایم با اشاره به وجود اختلافات متعدد عربستان سعودی با ایران، قطر و کشورهای حاشیه خلیج فارس اظهار داشت: دشمنان جمهوری اسلامی ایران و کشورهای عربی بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی و تاثیرگذاری انکارناپذیر آن بر روند تحولات منطقه و جهان، مانند وحدت دشمنان حضرت علی(ع) با یکدیگر بر سر دشمنی و توطئه علیه جمهوری اسلامی ایران متحد شده‌اند.

*عربستان سعودی مروج تفکرات افراطی بهائیت در منطقه و جهان
وی افزود: عربستان سعودی نیز که مروج تفکرات افراطی و مروج بهائیت در چند دهه اخیر بوده است از خباثت و دشمنی باز‌نایستاده است و همچنان به دنبال تجمیع قوا و یارگیری از سوی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس است و تصمیم دارد به‌زعم خود با این اعمال در مقابل کشور جمهوری اسلامی ایران مقابله کند. درگیری عربستان و کشورهای خلیج فارس یا هر کشور دیگری روی کره زمین در نهایت به ضرر آن کشور تمام خواهد شد و هیچ کشوری نباید حتی خواب تعرض به جمهوری اسلامی ایران را ببیند چون با سرسخت‌ترین عکس‌العمل‌ها از سوی ما مواجه خواهد شد.

*قطر و هر کشور دیگر از کشورهای عربی حاشیه خلیج ‌فارس باید مستقل بشوند
عرب‌پور ادامه داد: قطری ها با درک یکسری واقعیت‌ها در مورد مسائل منطقه به خوبی درک کرده اند  که مقابله با جمهوری اسلامی ایران برای آن‌ها هزینه‌ساز خواهد بود. کشور قطر و یا هر کشور دیگر از کشورهای عربی حاشیه خلیج ‌فارس باید تصمیم بر مستقل شدن داشته باشند، زیر یوق بودن و سواری‌دادن به کشورهای غربی الخصوص آمریکا و کشور غاصبی مانند اسرائیل، آن‌ها را بی‌شک نابود خواهد کرد، پیوستن دوباره قطر به‌جمع هم‌پیمانان گذشته‌اش باعث تضعیف آنان خواهد شد.
وی افزود: به اعتقاد بسیاری از کارشناسان اگر کشور عربستان با ایران وارد درگیری یا جنگ احتمالی  شود، همه کشورهای متخاصم و شریک در نبرد دچار یک عقبگرد تاریخی و خسارات فراوان خواهند شد.

*اختلافات داخلی و عوامل بیرونی نظیر اختلافات با هم‌پیمانان عامل اضمحلال رژیم سعودی
معزی‌فر، کارشناس سیاسی در پاسخ به سوال خبرنگار خراسان‌تایم مبنی بر چگونگی فرآیند تحولات داخلی عربستان گفت: طبق سخنان مقام معظم رهبری اقدامات داخلی عربستان و اختلافات بوجود آمده در این کشور قطعا موجب نابودی عربستان سعودی خواهد شد. ظلم پایدار نخواهد ماند و انشاالله این کشور به وسیله‌ی عوامل درونی از قبیل اختلافات داخلی و عوامل بیرونی نظیر اختلافات با هم‌پیمانانش نابود خواهد شد.
وی در مورد عوامل و اهداف حمله عربستان سعودی به یمن عنوان داشت: افرادی که تازه سرکار آمده‌اند بدون‌شک بدون دانش کافی‌اند و مطابق فرمایشات رهبری کاری که امروز سعودی‌ها در یمن انجام می‌دهند مشابه کاری‌ است که صهیونیست‌ها در غزه انجام دادند و این مسئله نیز دو جنبه دارد: یکی اینکه جنایت است، نسل‌کشی است و قابلیت تعقیب بین‌المللی دارد و جنبه دیگر این است که سعودی‌ها در این قضیه ضرر خواهند کرد و آن‌ها به هیچ وجه پیروز نخواهند شد.
وی افزود: دلیل آن این است که توانایی نظامی صهیونیست‌ها چندین برابر توان نظامی سعودی‌هاست. و اگر صهیونیست‌ها توانستند در غزه پیروز شوند، سعودی‌ها هم در یمن پیروز خواهند شد که به خواست خداوند این اتفاق نخواهد افتاد.
معزی‌فر ادامه داد: کشور قطر با مواجهه با تحولات منطقه و در نظر گرفتن منافع خود توانست خود را تا حدودی از سیاست‌های غربی و آمریکایی عربستان‌سعودی جدا کرده و مسیر متفاوتی را برای استراتژی داخلی و خارجی خود ترسیم کند.
 
 
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۶۸۵۰