سه شنبه ۲۰ تير ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۴۴
خراسان‌تایم گزارش می‌دهد

سند 2030 نافی استقلال فرهنگی جمهوری اسلامی ایران

محمد قاسم زاده نداف، تحلیل‌گر سیاسی و استاد دانشگاه گفت: جمهوری اسلامی ایران از لحاظ نظری قادر به نوشتن سند توسعه است و زمانی که این اقدام در داخل مهیاست، نیازی به تدوین آن به وسیله کشورهای بیگانه وجود ندارد و باید این به این قضیه و امثال این موارد در داخل کشور رسیدگی شود تا استقلال کشور عزیزمان زیر سوال نرود.
سند 2030 نافی استقلال فرهنگی جمهوری اسلامی ایران
 
به گزارش گروه سیاسی خراسان‌تایم آذرماه سال 95، سندی با عنوان سند ملی آموزش 2030 با حضور وزرای آموزش و پرورش و علوم رونمایی شد.
گفته‌ می‌شد این سند وضعیت حوزه آموزش در ایران بین سال‌های 2016 تا 2030 را ترسیم می‌کند که شرایط و چگونگی تحصیل و سطح سواد در ایران و دیگر کشورهای عضو این پیمان کجا و چطور باشد. چند روز پس از رونمایی این سند، پیش‌نویسی از محتویات آن نیز منتشر شد که اعضای شورای‌عالی انقلاب فرهنگی و نمایندگان مجلس به آن اعتراض کردند و معتقد بودند که این سند مغایرت‌هایی با قانون اساسی جمهوری اسلامی دارد.
منصور کبگانیان عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی یکی از معترضین این سند بود و گفت: اصل موضوع این است که مرجع عالی رسیدگی و پیگیری مسائل مربوط به راهبردها و سیاست‌های آموزش عالی، شورای عالی انقلاب فرهنگی است و بر اساس قانون اساسی نیز بند مشخصی وجود دارد که هرگونه تعهد بین‌المللی حتما باید از طریق مجلس شورای اسلامی پیش برود، بنابراین حداقل یکی از دو مرجع شورای عالی انقلاب فرهنگی که از سوی مقام معظم رهبری به عنوان مسئول حوزه آموزش عالی مطرح شده و مجلس که از سوی قانون اساسی مرجع این موضوع است باید بر مسائل مربوط به آموزش عالی نظارت کند.
کبگانیان با اشاره به اشکالات ساختاری موجود در سند 2030 گفت: هیچ‌کدام از دو مرجع مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی در روند امضای سند نبودند.
اما وزیر علوم قسم خورد که این سند را امضا نکرده است و گفت: 2030 یک سند نیست بلکه یک بیانیه است و یونسکو از سال 2000 تا 2015 بیانیه آموزش برای همه را تهیه کرده بود و از سال 2015 تا 2030 نیز آموزش کیفی برای همه و همه‌جا را مطرح کرده است که صرفاً آموزش سوادی نباشد که این مسئله در قالب بیانیه وزرای آموزش و پرورش کار شد و یک سال پیش در کره جنوبی در رابطه با آن بحث شد.
وزیر آموزش و پرورش نیز در آن زمان در رابطه با این مسئله نظر داده بود و گفته بود: ما این مسئله را در قالب چهارچوب‌ها و اسناد کشورمان، خودمان انجام می‌دهیم. چند ماه پیش در مجمع عمومی یونسکو قرار شد این مسئله به کشورها ابلاغ شود که برنامه‌های عملی خود را بگویند ولی هیچ وزیری آن را امضا نکرده است.
وی ادامه داد: 2030  یک تفاهم است که از طریق آن امکان این فراهم می‌آمد که از توان کشورها در مسئله آموزش استفاده شود و این مسئله تعهد آور نیست. گفته می‌شد این یک چارچوب و برنامه علمی است و سند محسوب نمی‌شود؛ گویا اگر نام اقدام‌شان که مغایر با صلاح نظام بود را تغییر دهند، آن اقدام تطهیر می‌شود.
ماجرا تا آنجا پیش رفت که مقام معظم رهبری در دیدار با معلمان و فرهنگیان به مناسبت هفته معلم پذیرش و اجرای این سند در کشورمان را اقدامی اشتباه توصیف کردند و گفتند: این سند و امثال آن، مواردی نیستند که جمهوری اسلامی ایران تسلیم آن‌ها شود و امضای این سند و اجرای بی سر و صدای آن قطعاً مجاز نیست و به دستگاه‌های مسئول نیز اعلام شده است.
حضرت آیت الله خامنه‌ای تأکید کردند: به چه مناسبت یک مجموعه به اصطلاح بین‌المللی که تحت نفوذ قدرت‌های بزرگ نیز قرار دارد، به خود حق می‌دهد که برای ملت‌هایی با تاریخ و فرهنگ و تمدن گوناگون، تکلیف معین کند.
ایشان با تأکید بر اینکه اصل این کار غلط است، خاطرنشان کردند: اگر چنان‌چه با اصل کار نمی‌توانید مخالفت کنید، صراحتاً اعلام کنید که جمهوری اسلامی ایران در زمینه آموزش و پرورش، دارای اسناد بالادستی است و احتیاجی به این سند ندارد.

*اینجا جمهوری اسلامی ایران است
رهبر انقلاب اسلامی با گلایه از شورای عالی انقلاب فرهنگی گفتند: این شورا باید مراقبت می کرد و نباید اجازه می‌داد که کار تا جایی پیش برود که اکنون ما مجبور به جلوگیری از آن شویم.
حضرت آیت الله خامنه ای تأکید کردند: اینجا جمهوری اسلامی ایران است و در این کشور مبنا اسلام و قرآن است. اینجا جایی نیست که سبک زندگی معیوب و ویرانگر و فاسد غربی بتواند اعمال نفوذ کند. در نظام جمهوری اسلامی پذیرش چنین سندی، معنا ندارد.

*سند 2030 نافی استقلال جمهوری اسلامی ایران است
محمد قاسم زاده نداف، تحلیل‌گر سیاسی و استاد دانشگاه در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی خراسان‌تایم بر غیر قابل قبول بودن این سند توسط کشور ایران تاکید کرد و گفت: همانطور که در اخبار و نقل قول‌هایی که میان صاحبنظران مطرح است، این سند حواشی زیادی را در پی داشت و به اعتقاد من این سند نه آن‌چنان تهدیدکننده بود که افراد متعددی از آن به عنوان یک سیاه‌نمایی عظیم یاد کردند و نه آن‌چنان حامل موارد مثبتی بود که بتوان از آن به عنوان یک پدیده و موهبت برای نظام سیاسی خود یاد کرد.
وی در همین زمینه ادامه داد: صرف نظر از مثبت یا منفی بودن این سند، مطابق بیان مقام معظم رهبری سندی تحت عنوان سند توسعه فرهنگی برای کشورها و واحدهای سیاسی مختلف در خارج از مرزها تصویب و تعریف می‌شود، این به خودی خود برای کشور جمهوری اسلامی ایران به منزله نفی استقلال است و از این جهت که نفی استقلال است برخورد شدید با آن بسیار اهمیت دارد و جمهوری اسلامی ایران برخورد با این رویه را در پیش گرفته است، رویه‌ای که مستقیما استقلال کشور را هدف گرفته است.
وی ادامه داد: به هر حال جمهوری اسلامی ایران از لحاظ نظری قادر به نوشتن سند توسعه است و زمانی که این اقدام در داخل مهیاست، نیازی به تدوین آن به وسیله کشورهای بیگانه وجود ندارد و باید این به این قضیه و امثال این موارد در داخل کشور رسیدگی شود تا استقلال کشور عزیزمان زیر سوال نرود.

*2030 مغایر با دین مبین اسلام، قرآن و فرهنگ کهن ایرانی است
محمدرضا عرب‌پور، مدیر کل سابق بنیاد شهید استان خراسان‌جنوبی نیز در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی خراسان‌تایم این سند را نابودی عزت کشور دانست و گفت: متاسفانه سند 2030 دور از شان ملتی است که پایه‌های فرهنگی‌ای به عظمت قرآن کریم، پیامبر خدا، سیره اهل‌بیت(ع) و ائمه‌ای چون امام صادق(ع) و امام باقر(ع) دارند.
وی ادامه داد: ما با کشورهایی با ادیان مختلف و بت پرست تفاوت داریم و قبول این سند به‌هیچ عنوان در شان ملت با عزت ایران نیست. خیلی از کشورهای جهان دین و اصول و اعتقادات ثابتی ندارند و ممکن است این سند را با نداشتن اطلاعات کافی بپذیرند که حتی بعضی از همین کشورها مثل ایالات متحده آمریکا، زیر بار این سند نرفتند.
عرب‌پور افزود: مبنای این اعمال اخلاق صهیونیستی است که در تلاش است همه انسان ها را برهنه کند، پس با این تفاسیر قطعا این سند مغایر با دین مبین اسلام، قرآن و فرهنگ کهن ایرانی است و مقابله با این امر بهترین راه ممکن است.
انتهای پیام/
 
 
 
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۶۸۵۲