چهارشنبه ۲۱ تير ۱۳۹۶ ساعت ۲۰:۴۱
خراسان‌تایم گزارش می‌دهد

انتصاب و بومی‌سازی در پست استانداری برای حل مشکلات

کارشناس مسائل اجتماعی گفت: نیروهای متخصص و توانمند در استان وجود دارند که این امر بر همگان اثبات شده است و مسئله اصلی شناسایی این افراد است.
انتصاب و بومی‌سازی در پست استانداری برای حل مشکلات
 
 به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم این روزها و در آستانه‌ آغاز به کار دولت دوازدهم بازار بحث‌ها و گمانه زنی‌ها درمورد گزینه‌های انتخاب وزرای کابینه دولت داغ و پرحرارت است. گمانه زنی برای انتصاب احتمالی گزینه‌های مختلف بومی و غیر بومی در استان‌ها و به تبع خراسان‌جنوبی نیز که استاندار به عنوان نماینده عالی دولت حضور دارد، بیش از پیش مورد بحث و اختلاف گروه‌های مختلف سیاسی در استان خراسان‌جنوبی قرار گرفته است. با انتصاب کابینه جدید و اعضای جدید دولت مشخص خواهد شد که عهده‌دار پست‌های تعیین کننده در هر استان چه شخصی خواهد بود.

*مشکلات اساسی مردم ​استان خراسان‌جنوبی دورافتادگی و خشک‌سالی است
استان خراسان‌جنوبی به دلیل موقعیت جغرافیایی و وضعیت اقلیمی خاص خود جزو استان‌های دورافتاده نسبت به پایتخت کشور محسوب می‌شود و از نظر آب و هوایی جزو مناطقی با آب و هوای خشک کشور محسوب می‌شود. این دو مورد، از مشکلات اساسی مردم این منطقه می‌باشد که از سالیان دور مردم این خته به این مشکلات و محدودیت‌ها دچار بوده‌اند. دورافتادگی می‌تواند منجر به عدم پیشرفت و توسعه در هر منطقه‌ای شود اما اگر در این زمینه تمهیدات لازم به‌وسیله مسئولین ذیربط اندیشیده شود، می‌توان همین معضل را تبدیل به فرصت کرد و با جذب امکانات به استان درصدد رشد و پیشرفت روز افزون استان و کشور بود.
مشکلات دیگری نظیر خشک‌سالی و کمبود آب هم چند دهه‌ای است تبدیل به معضل کشوری و حتی جهانی در جوامع بشری شده است و بشر را به برنامه‌ریزی در این زمینه واداشته است تا با برنامه‌ریزی‌های کوتاه و بلند مدت در‌صدد حل این مشکل برآیند.

*نیاز به حل مشکلات به‌ دور از غرض‌ورزی‌های سیاسی
حل این‌گونه مشکلات بنیادی و اساسی به‌سادگی قابل انجام نیست و نیاز به تحلیل از سوی متخصصان این امر و اقدامات جدی از سوی مسئولین ذیربط در این زمینه دارد که با مدیریت منسجم و جدی قابل انجام است. نکته‌ دیگر این است که در حل این‌گونه مشکلات اساسی و بنیادین به‌هیچ وجه نباید نگاه‌های سیاسی و جهت‌گیری‌ها را در نظر گرفت. مشکلی که برگرفته از درون هر استان و مردم باشد باید به‌صورت جدی به آن رسیدگی شود و این کوته فکری است که ما حل اینگونه مشکلات و راحتی و آسایش مردم یک منطقه را با دخالت دادن افکار سیاسی و جبهه گیری‌های بیهوده نادیده بگیریم. راه‌حل مناسب در این زمینه را می‌توان در استفاده از منابع انسانی بومی دانست چرا که فرد بومی معضل‌ها و مشکلات استان محل سکونت خود را درک کرده است و تمام تلاش خود را بر حل این‌گونه مشکلات خواهد کرد، چون به‌چشم خود دیده است که وجود این مسائل چقدر می‌تواند به استان مورد نظر ضربه بزند و مانع پیشرفت آن شهر و مردمان آن شهر شود و طعم محرومیت‌ها را چشیده است.
 
*نیروهای متخصص و توانمند در استان وجود دارند
دکتر حسن مجنونی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خراسان‌تایم در زمینه بومی‌سازی مشاغل در استان گفت: قاعدتا بومی‌سازی نیروی انسانی در هر منطقه دو مشخصه را ایجاد خواهد کرد، یکی این‌که نیروهای متخصص و توانمند در استان وجود دارند که این امر بر همگان اثبات شده است و مسئله اصلی شناسایی این افراد است و اگر در استانی از نیروی بومی استفاده نشود این شائبه بوجود خواهد آمد که آن استان فاقد نیروی بومی متخصص و توانمند است، که این قضیه مشکل‌ساز خواهد شد.

*نیروی بومی در انجام امور و هماهنگی با دیگر بخش‌های استان توامندتر خواهد بود
وی در مورد مشخصه دوم گفت: زمانی که نیروی بومی انتخاب می‌کنیم با توجه به شناختی که نیروی بومی از مناطق استان، مسائل اجتماعی، مسائل سیاسی و مسائل فرهنگی استان دارد در انجام امور و هماهنگی با دیگر بخش‌های استان و پیش بردن امور توامندتر خواهد بود و سرعت کار به صورت چشم‌گیری افزایش خواهد یافت.
وی در همین راستا افزود: واضح است که اگر مدیر غیربومی باشد، آشنایی آن فرد با مسائل و مشکلات استان و هماهنگی آن شخص با دیگر نهادهای استان بسیار زمان‌بر خواهد بود.

*شناخت یک مدیر بومی از مسائل و جوانب مختلف آن بسیار بالاتر از یک مدیر غیربومی است
دکتر جواد فرخی از اساتید دانشگاه صنعتی بیرجند و فعال اجتماعی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خراسان‌تایم در مورد موضوع بومی‌سازی در مشاغل گفت: من همواره موافق این مقوله نبودم و به‌نظرم شایستگی و توانایی افراد در پست‌های اجتماعی اهمیت دارد. من معتقدم که اگر توانایی و شایستگی یک فرد در هر زمینه‌ای بالاست، بومی بودن یا نبودن آن شخص اهمیت چندانی ندارد.
وی در مورد بومی‌سازی در زمینه‌ پست‌های مهم و حیاتی گفت: مثلا در مورد شخصی که شهردار و یا استاندار یک منطقه می‌شود، اگر این شخص واقعا توانمند است بومی بودن یا نبودن او خیلی اهمیت ندارد اما بحث اصلی آن است که به هر حال شناخت یک مدیر بومی از مسائل و جوانب مختلف آن بسیار بالاتر از یک مدیر غیربومی است.
وی ادامه داد: اگر شخصی اصالتا اهل مناطق سرسبز و آبادی باشد و در شهر خودش مشکل کم‌آبی و بی‌آبی را حس نکرده باشد، پر واضح است که درک و شناخت درستی از مقوله کم‌آبی نخواهد داشت و این یک امر کاملا طبیعی‌ است. اگر این شخص بخواهد در مناطقی که با مشکل‌ کم‌آبی دست و پنحه نرم می‌کنند مسائل را مدیریت کند، بدیهی است که مشکلات اصلی آن منطقه را مد نظر خود نخواهد گرفت و این می‌تواند مشکل‌ساز باشد.
انتهای پیام/
 
 
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۶۸۹۲
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , استانداری , بومی‌سازی