خراسانتایم گزارش میدهد
قضاوت مغرضانه در مورد رفتار مردم ایران
22 تير 1396 ساعت 12:44
کارشناس مسائل اجتماعی در خراسانجنوبی گفت: این آمارها و اطلاعات مغرضانه و جهتدار است.
به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم، گزارش سالیانه موسسه افکارسنجی "گالوپ" در آمریکا حاکی از این است که ایرانیان عصبیترین مردم دنیا هستند. این مطلب امری است که روزانه و در کوچه و خیابان با آن سروکار داریم و به گزارش این موسسه، مردم ایران در کنار عراقیها عصبانیترین مردم جهان معرفی شدهاند.
*گالوپ: ایرانیها به تازگی عصبی شدهاند
این موسسه چندی پیش ایران را از فهرست 10 کشور اول غمگین جهان خارج کرده بود. علت معرفی ایرانیان به عنوان عصبیترین مردم جهان این بوده است که 49 درصد مردم ایران گفتهاند "ایرانیها به تازگی عصبانی شدهاند".
گزارش موسسه معتبر گالوپ با مطالعه از وضعیت 142 کشور جهان تنظیم شدهاست. در این گزارش مردم ایران با 50 درصد جمعیت عصبانی و عراق با 49 درصد و سودانجنوبی با 47 درصد عصبانیترین کشورهای جهان معرفی شده اند. یونان با 67 درصد، پراسترسترین کشور دنیا معرفی شدهاست. همچنین در این گزارش آمدهاست که 70 درصد مردم جهان گفتهاند که احساس آرامش میکنند و از زندگی لذت می برند.
یادمان باشد ایرانیها را در کنار عراقیها عصبانی معرفی کردهاند، این در حالی که ایران از جامعهای برخوردار از ثبات و مواهب نفت و دور از جنگ است پس چرا باید در کنار کشوری که درگیر جنگ و گرفتار داعش و مشکلات فراوان است مقایسه شود؟
در اینجا این سوال پیش میآید که آیا این آمار و اطلاعات کاملا بیغرضانه و بدون هیچگونه جهتگیری و فقط در جهت آماردهی علمی است یا هدف خاصی را دنبال میکند؟
*ایرانیان از دیر باز جزو بااخلاقترین انسانها بودهاند
حجت الاسلام و المسلمین مسعودی نماینده مقام معظم رهبری و استاد دانشگاه در دانشگاه صنعتی بیرجند در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خراسانتایم این گونه جنبشها و آمارها را کاملا جهتدار و هدفدار خواند و گفت: تاریخ و تجربه ثابت کرده است ایرانیان از دیر باز جزو بااخلاقترین و نجیبترین انسانها بودهاند و این اخلاق ریشه در دیانت و تاریخ ایران دارد.
وی افزود: ایرانیان از دیر باز با پذیرش منطقی اسلام ثابت کردهاند که اهل سازش و منطقاند در صورتی که این امر در جوامع دیگر دیده نمیشود. او در مورد اخلاقمداری ایرانیان گفت: اگر شما از توریستهایی که برای اولین بار از ایران دیدن کردهاند در مورد اخلاق و منش ایرانیها بپرسید، بر این باورند که دیدههای آنها کاملا با تبلیغات و اطلاعاتی که داشتهاند مغایرت دارد و این نشان از تبلیغات منفی توسط کشورهای غربی و استعمارگر علیه ایران است.
وی در زمینه وجود عصبانیت دربین کشورهای جهان ادامه داد: کشورهای غربی که با نشر اینگونه اطلاعات و آمارها در مورد مردم کشورهای دیگری قضاوت میکنند، خود شاهد این هستند که سالانه چند صد نفر در کشورهای خودشان بوسیله عملیات تروریستی در کشور خودشان، بهوسیله مردم کشور خودشان کشته میشوند. این نشانه عصبانیت نیست؟ این نشانه وحشیگری نیست؟
وی ادامه داد: در کشور آمریکا نوجوانی 13 ساله وارد مدرسه خود میشود و همه دانشآموزان و معلم خود را میکشد، این نمونه لطف و عطوفت است یا عصبانیت و وحشیگری؟ این آمارها کذب محض است.
*کشورهای انتقالدهنده این آمار به دنبال اهداف سیاسی و اقتصادی هستند
دکتر سید وحید علوی نژاد از اساتید دانشگاه صنعتی بیرجند نیز در گفتگو با خبرنگار خراسانتایم بر هدفدار بودن اینگونه آمارها تاکید کرد و گفت: اینگونه اطلاعات کاملا بیطرفانه نیست و کشورهای انتقالدهنده و تولید کننده این آمار و اطلاعات به دنبال اهداف سیاسی و اقتصادی هستند.
وی در مورد ریشه اخلاقمداری گفت: اخلاقمداری ریشه در فرهنگ کهن و ذات مردم ایران دارد و این ویژگی وابسته به عوامل تربیتی و مذهبی است. همانطور که این ویژگی در اشعار کهن و زیبای ایرانی به وضوح دیده میشود.
وی افزود: اینگونه گزارشها میتواند اهداف اقتصادی نیز در پی داشته باشند و این کشورها با عصبی نشان دادن مردم ایران درصدد کاهش جاذبههای فرهنگی و گردشگری در ایران شوند و به این وسیله به اهداف شوم خود برسند.
سید وحید علوی نژاد ادامه داد: باید دید ملاکهای امتیازدهی اینگونه موسسات چیست و اینگونه که از شواهد پیداست منبع دقیق و اطلاعات موثقی در دسترس نیست و این میتواند عامل دیگری بر کذب بودن اینگونه اطلاعات داشته باشد.
*ایرانیان مهربانترین و خونگرمترین مردم جهان هستند
علی حسینی راننده تاکسیای است که در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خراسانتایم میگوید: حدود 20 سال است که در این شهر راننده تاکسی هستم و افراد زیادی را در سطح شهر جابهجا کردم اما درک نمیکنم نشریه گالوپ برچه اساسی ما را عصبیترین مردم جهان میداند؟ همان صد و اندی نفر؟ واقعا مضحک است.
وی ادامه داد: من در این دو دهه که تقریبا هر روز با مردم این شهر سر و کار داشتهام میگویم این آمار به هیچوجه واقعیت ندارد، آنها بهتر است به ایران سفر کنند و بین مردم گذری داشته باشند تا ببیند که نهتنها عصبیترین، بلکه مهربانترین و خونگرمترین مردم جهان در ایران زندگی میکنند. در کشوری مثل آمریکا اگر شخصی را در حال مردن ببینند هیچگونه واکنشی نشان نمیدهند اما ایرانیان همیشه به فکر یکدیگر بودهاند.
کد مطلب: 6899
آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/report/6899/قضاوت-مغرضانه-مورد-رفتار-مردم-ایران