شنبه ۲۴ تير ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۳۰
خراسان‌تایم گزارش می‌دهد

آرایشگاه‌های سطح شهر دچار مشکلات

محمد براتی رئیس اتحادیه آرایشگاه‌‌های بیرجندگفت: منشا مشکلات گریبان‌گیر آرایشگا‌ه‌ها قانون برداشته شدن سقف پذیرش و محدودیت در جواز کسب و کار است.
آرایشگاه‌های سطح شهر دچار مشکلات
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم در بررسی و پیگیری مشکلات شهروندان شهر بیرجند چندی است که شاهد بروز شکایات و مشکلاتی از مردم و صنف آرایشگران بودیم و با اطلاع از این سری مشکلات برای پیگیری و دریافت پاسخ و رسیدگی به شکایات مردم از سوی مسئولان و مدیران در این زمینه به سراغ رئیس اتحادیه آرایشگاه‌های بیرجند رفتیم.
آرایشگاه‌های مردانه و زنانه در سراسر شهر، به دلیل نیاز مردم در طی سال به کرات در طول سال مورد استفاده قرار می‌گیرند که وجود هر گونه مشکل در آن، در نهایت مستقیما باعث بروز مشکلات فراوان در زندگی مردم خواهد شد. چند وقتی است که مردم سطح شهر و آرایشگران شهر بیرجند از مشکلات بوجود آمده در این زمینه می‌گویند و با بیان مشکلات موجود درخواست رسیدگی هرچه سریع‌تر به آن را از سوی مسئولین این امر دارند و این امر باعث نارضایتی در بین مردم و آرایشگران شده است. در گفتگو خبرنگار گروه اجتماعی خراسان‌تایم با مردم و آرایشگران سطح شهر متوجه شدیم که مشکلات در این زمینه به سه بخش کلی تقسیم می‌شوند. اعطای راحت جوازکار صورت نامحدود به علاقه‌مندان به این شغل، رعایت نکردن نرخ مصوبه در آرایشگاه‌های سطح شهر و عدم توجه به بعد مکانی در اعطای جواز بوسیله اتحادیه آرایشگاه‌های بیرجند از عمده مشکلات مردم و آرایشگران سطح شهر بیرجند است.

*آرایشگری در سطح شهر به‌گونه‌ای به‌مرز اشباع رسیده است
محمد براتی رئیس اتحادیه آرایشگاه‌‌های بیرجند در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خراسان‌تایم در توضیحی در مورد وضعیت آرایشگاه‌های سطح شهر بیرجند گفت: در بیرجند صنف آرایشگران مردانه 30 تا 40 واحد هستند. با بسته شدن سقف پذیرش و برداشته شدن حدود صنفی، این شغل در سطح شهر به‌گونه‌ای به‌مرز اشباع رسیده است و اکثرا با  این مشکل روبه‌رو شده‌اند و منشا این مشکلات برداشته شدن سقف پذیرش و محدودیت است.
وی در همین زمینه ادامه داد: چون این کار از سری شغل‌های کم هزینه محسوب می‌شود، اغلب جوانان بعد از شروع به کار جدی آموزشگاه‌های مربوطه در این زمینه به این شغل روی آوردند و از این شغل در شهر بیرجند به صورت ویژه‌ای استقبال شد.
وی در زمینه بازخورد این آموزشگاه‌ها در سطح شهر افزود: بعد از شروع کار بوسیله افراد تازه‌کار در این شغل، با وجود قوانین فعلی آن آرایشگاه‌های نوپا بعد از گذشت 6 ماه مجبور به تعطیلی می‌شوند و دلیل این امر هم ثابت بودن نرخ جمعیت و افزایش چشمگیر آرایشگاه‌ها در سطح شهر است که نهایتا منجر به بیکاری این افراد می‌شود.

*سقف و حدود صنفی از مشاغل صنفی برداشته شده است
محمد براتی در پاسخ به سوال خبرنگار گروه اجتماعی خراسان تایم درباره عدم جوازدهی آسان به افراد علاقمند در این صنف گفت: سال ۹۲ پس از ۷ سال قانون نظام صنفی به‌وسیله مجلس تغییر یافته است که طبق آن سقف و حدود صنفی از مشاغل صنفی برداشته شد و تنها دلیل آن هم اشتغال‌زایی برای جوانان بوده است. چون مشاغل آزاد از آن دست مشاغل هستند که به راحتی می‌توان در آن‌ها تغییرات ایجاد کرد، دولت به  این فکر افتاد تا با تصویب این سری  قوانین در سطح کشور اشتغال‌زایی را برای جوانان راحت‌تر کند.
وی وضعیت مشاغل را در خراسان جنوبی جالب توجه ندانست و گفت:  شهرهای خراسان‌جنوبی به دلیل خشکسالی 20ساله دچار ریزش جمعیت شده است و گردشگری هم در این شهر به‌ آن صورت وجود ندارد و جمعیت این شهر محدود است در نتیجه ازدیاد آرایشگاه‌ها در نهایت به تعطیلی آنها خواهد انجامید.

*در استان خراسان جنوبی به ازای هر ۱۷ نفر یک واحد صنفی وجود دارد 
براتی افزود: نتیجه این مشکل در استان خراسان جنوبی در شهر بیرجند است که به ازای هر ۱۷ نفر یک واحد صنفی وجود دارد که این آمار در کشورهای خارجی و اروپایی به ازای هر۲۵۰ نفر یک واحد صنفی است و در سطح کشور به ازای هر 50 نفر یک واحد صنفی است.
وی معتقد است: چون اشتغال‌زایی در مشاغلی مانند کارمندی بسیار کم است و از طرفی شانس استخدام این افراد به‌وسیله دولت وجود ندارد، روی آوردن مردم به شغل آزاد یک امر کاملا طبیعی‌ است. مردم و جوانان به این شغل روی می آورند چون حاضرند به‌راحتی در دوره‌های ۴۵ روزه با هزینه‌های اندک دوره ببیند.
براتی در مورد قوانین بعد مکانی و فاصله بین آرایشگاه‌ها از یکدیگر گفت: این مصوبه در طی سال ها متغیر بوده است و این تغییرات طبق درخواست سالانه هیئت مدیره اتحادیه صورت می‌گیرد. این قانون در ابتدا از ۳۰۰ متر فاصله شروع شده بود و به۲۵۰ متر رسید و در حال حاضر این فاصله به کمترین مقدار خود رسیده است. این به این معنی است که آرایشگران قادرند آرایشگاه‌های خود را در کنار یکدیگر تاسیس کنند که قطعا این اقدام منجر به کاهش مشتریان خواهد شد و در نهایت آرایشگران برای جبران این امر مجبورند از دستمزد خود کم کرده و به اصطلاح زیر فی قیمت کار کنند که این امر مستقیماً به وضعیت کنونی این صنف در این شهر آسیب می‌رساند.
وی افزود: در جلسه هم‌اندیشی که در سال گذشته برگزار شد، درخواست این را داشتیم که همه آرایشگران مصوبه را رعایت کنند. این مشکلات بوجود آمده از سوی قانون نظام صنفی مصوبه مجلس جمهوری اسلامی ایران است. آرایشگران طبق آن قوانین مصوبه مجلس، قادر به گرفتن پروانه کسب هستند. اگر ما به افراد فاقد شرایط پروانه کسب و کار ندهیم آن‌ها قادر به شکایت به اداره امور اصناف و بازرگانی هستند و چون درخواست آن افراد مطابق قانون است، حمایتی از ما صورت نخواهد گرفت.
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۶۹۱۱