۱
 
سه شنبه ۱۰ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۲۳
خراسان‌تایم گزارش می‌دهد

تحریم‌های جدید جزو بی‌سابقه‌ترین تحریم‌ها

کارشناس سیاسی: طرح جامع تحریم‌های جدید علیه ایران«CIDA» بی‌سابقه ترین تحریم‌های آمریکا پس از برجام است.
تحریم‌های جدید جزو بی‌سابقه‌ترین تحریم‌ها
 
به گزارش گروه سیاسی خراسان‌تایم طرح جامع تحریم‌های ایران، روسیه و کره شمالی در مجلس نمایندگان آمریکا با 419 رای موافق در مقابل 3 رای  مخالف و در مجلس سنا با 98 رای موافق در مقابل 2 رای مخالف تصویب شد تا برای اجرا تنها نیاز به امضای رئیس جمهور امریکا داشته باشد. این طرح مدتی پیش در مجلس سنا به تصویب رسیده بود اما به علت اختلافاتی که در مورد نحوه تصویب و همچنین تحریم های روسیه وجود داشت، تصویب آن درمجلس نمایندگان با تاخیر همراه بود. اما بخش تحریم های مربوط به ایران مورد اجماع نمایندگان جمهوری ‌خواه و دموکرات کنگره بود.

*ترامپ این قانون را وتو نمی‌کند
با توجه به اینکه دولت ترامپ از وضع تحریم‌ها علیه ایران حمایت کرده است، این قانون را وتو نمی‌کند و حتی در صورت وتو، با توجه به تصویب این قانون با رای بالا در کنگره ،وتوی دولت بی‌اثر خواهد بود و این قانون حداکثر تا ده روز پس از تصویب به قانون تبدیل می شود و قابلیت اجرائی پیدا می‌کند. عباس عراقچی در اظهار نظری در مورد تحریم های جدید امریکا گفته است:« اینها جمع بندی و تجمیع تحریم‌های قبلی غیرهسته‌ای است» لازم است آقای عراقچی به نکات زیر توجه نمایند تا طرف مقابل بیش از این از عدم اطلاع ایشان سوء استفاده نکند.
آقای عراقچی که این تحریم‌ها را جدید ندانسته‌اند، لازم است مجددا این قانون را در کنار تحریم‌های ثانویه بانکی باقی مانده در برجام برای افراد حاضر در لیست تحریم، مطالعه کرده تا متوجه شوند که قانون مذکور چگونه می‌تواند داشته های برجام را به هیچ تبدیل کند.

*بخش‌هایی از تحریم‌های جدید امریکا برای اولین بار در این سطح علیه ایران وضع شده است
بخش‌هایی از تحریم‌های جدید امریکا برای اولین بار در این سطح علیه ایران وضع شده است و یا تحریم‌های سابق را گسترش داده است. به‌طور مثال تحریم‌های این قانون، ساخت، خرید و فروش سلاح‌های متعارف از یا به ایران و تمام شرکت‌های دخیل در این کار را شامل می شود و از آنجایی که بسیاری از شرکت‌هایی که در ساخت سلاح‌های متعارف درگیر هستند، شرکت‌های معمولی‌اند، این تحریم‌ها که به صورت نامحدود و برای اولین بار وضع شده‌اند، دامنه بسیار گسترده‌ای را در‌بر می‌گیرد.
در بحث موشک‌های بالستیک نیز دایره این تحریم‌ها بسیار گسترده‌تر از قبل است و شامل تمام برنامه موشکی بالستیک ایران و اجزای آن و همه شرکت‌ها، افراد و نهادهایی که مستقیم یا غیر‌مستقیم در این برنامه‌ها دخیل هستند، می‌شود. در تحریم سپاه پاسداران نیز اولین بارتحریم‌هایی را اعمال کردند که رفتاری مشابه با یک گروه تروریستی بود و در مورد هیچ کشور دیگری سابقه نداشته است که یک رکن رسمی کشور مانند گروه‌های تروریستی تحریم شود به گونه‌ای که نه‌تنها افراد و وابستگان سپاه‌، بلکه هر فرد و نهاد که کوچک‌ترین خدمتی به سپاه و  زیر مجموعه‌های آن یا وابستگان آن ارائه دهد، در لیست تحریم‌ها قرار می‌گیرد.

*طرح جامع تحریم‌های جدید علیه ایران«CIDA» بی‌سابقه ترین تحریم‌های آمریکا پس از برجام است
جمیل باقری نژاد مسئول پایگاه بسیح دانشگاه پیام‌نور بیرجند در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خراسان‌تایم مبنی بر تحریم‌های جدید علیه ایران و تاثیر آن بر مردم ایران گفت: طرح جامع تحریم‌های جدید علیه ایران«CIDA» بی‌سابقه ترین تحریم‌های آمریکا پس از برجام است که با اکثریت قاطع (419 رأی موافق و سه رأی مخالف) در مجلس نمایندگان آمریکا تصویب شد. این طرح، تحریم‌های جدیدی علیه سپاه، نیروی قدس، حقوق بشر و صنعت موشکی وضع کرده و به معنی دیگر قرار دادن نهادهای نظامی در لیست تحریم است.
فعال سیاسی در موضوع سیاسی‌کاری‌های دولت در پوشاندن بعضی حقایق بیان کرد: دولت و رسانه‌های حامی چه در فضای رسانه‌ایی و چه در فضای مجازی با درگیری مردم به اخبار و حواشی مختلف سعی در فریب مردم دارد و می‌‎خواد این بحث جدید تحریم‌ها خیلی در فضای کشور مطرح نشود و مردم به مسائل دیگر مشغول شوند و در مرحله بعد با عبارت‌هایی همچون اینکه "تحریم CIDA تحریم جدیدی نیست و جمع بندی تحریم‌های گذشته است" سعی در کم جلوه قرار دارن تحریم‌های جدید و کم‌شدن فشار مردم بر دولت را دارد.
وی افزود: تحریم جدید هیچ‌گونه تاثیری بر قدرت ایران ندارد و شاید به گونه‌ایی باعث این شود که مسئولان کشوری و مردم متحدتر شوند و علیه آمریکا موضع قدرتمند‌تری بگیرند. تست ماهواره بر سیمرغ توسط سپاه، قدم بسیار مناسبی برای مقابله به مثل با آمریکایی‌ها بود. دولت روحانی تاکنون درباره نقض متعدد برجام، سیاست "صبر و مدارا"  اتخاذ کرده است. ادامه این سیاست و عدم برخورد قاطع و جدی با عهدشکنی، تنها آمریکایی‌ها را برای تحریم‌های سخت‌تر مصمم‌تر می‌کند و چه بهتر که آقای روحانی و همفکران و مشاوران ایشان روند بهتری را در پیش بگیرند و بیشتر در راستای سیاست‌های رهبری قدم بگذراند و موضع قدرمند‌تر و قوی‌تر علیه امریکا بگیرند.

*آمریکا مدعی است که آزمایش‌های موشکی ایران ناقض قطعنامۀ 2231 سازمان ملل است
محمد احمدی فعال سیاسی در رابطه با تحریم‌های جدید غربی علیه ایران گفت: آمریکا مدعی است که آزمایش‌های موشکی ایران ناقض قطعنامۀ 2231 سازمان ملل است. این قطعنامه دو سال پیش در حمایت از توافق هسته‌ای میان تهران و 5 عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل (امریکا، فرانسه، بریتانیا، روسیه و چین) به‌علاوۀ آلمان (گروه 1+5) تصویب شد.
وی افزود: مقام‌های ایرانی با رد این ادعا می‌گویند آزمایش‌های موشکی را در قالب بخشی از برنامۀ تقویت توانمندی‌های دفاعی خود انجام می‌دهند. بر اساس برجام، ایران بخش‌هایی از فعالیت‌های اتمی خود را در ازای لغو کامل تحریم‌های مربوط به برنامۀ اتمی خود، محدود کرد. همچنین آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گزارش‌های منتشره خود، بارها پایبندی تهران به تعهداتش در قبال این توافق اتمی را تأیید کرده است. این عمل آن‌ها پیمان‌شکنی و بد عهدی مستقیم است.

*سیاست برجام‌ها و نزدیک شدن به دشمن، از شدت تحریم‌ها کاسته نخواهد شد بلکه بر سنگینی آن خواهیم افزود
علی حسینی از شهروندان بیرجندی است که در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی خراسان‌تایم درباره تحریم‌های جدید و تاثیرات آن بر زندگی مردم ایران بیان کرد: اینکه بگوییم تحریم‌های جدید و قدیم بر زندگی مردم کشور ایران بی‌تاثیر بوده درست نیست. اما با سیاست برجام‌ها و نزدیک شدن به دشمن، از شدت تحریم‌ها کاسته نخواهد شد بلکه بر سنگینی آن‌ها خواهیم افزود.
وی ادامه داد: شاید برجام‌ها و برقراری رابطه نزدیک‌تر با اروپا و غرب به پیشرفت جزئی ما کمک کند اما در نهایت جلوی پیشرفت ما را خواهد گرفت، آن‌ها ما را پیش‌ازپیش محدود خواهند کرد. آن‌ها به جز مانع شدن کار دیگری نمی‌کنند، اگر باز هم برجام‌ها و روابط فعلی را برقرار کنیم شاهد تحریم‌های جدیدتر و جدی‌تری علیه خودمان از سوی غرب خواهیم بود.
حسینی ادامه داد: کم‌تاثیر بودن مذاکرات بر همگان واضح بود و چون غیرکاربردی بودن آن کاملا مشهود است، نباید دوباره از همان حربه قدیمی آسیب بخوریم، به نظر من مذاکرات جدید، تحریم‌های جدید را در پی خواهد داشت و کار را بیش از پیش دشوار و خراب خواهد کرد.
نتیجه کاملا واضح و مبرهن است که آمریکا پیمان‌شکن است و هر گونه توافق برای هر کشوری با این کشور بدعهد در نهایت به ضرر آن کشور تمام خواهد شد.
انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۷۲۸۸
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , برجام , تحریم‌


بی نشان
Austria
۱۳۹۶-۰۵-۱۰ ۱۹:۳۲:۱۹
ایالات‌متحده آمریکا به وضوح در حرف و عمل نشان داده است، برای بعد از برجام هم راهبرد «افزایش فشار» بر ایران را برگزیده و علی‌رغم تعهدات خود طبق برجام انواع تحریم‌های جدید ازجمله قانون تحریم ایران معروف به «ایسا» و نمونه اخیر را علیه جمهوری اسلامی ایران اعمال کرده است. لذا پرسش از اینکه «آیا این تحریم‌ها برجام را نقض می‌کند یا نه؟» ازآنجاکه پاسخی بدیهی و «مثبت» دارد، محل بحث نیست، بلکه آنچه امروز محل سؤال دارد این است که آمریکا از راهبرد افزایش فشار بر ایران چه هدف یا اهدافی را دنبال می‌کند؟
هدف کلی و درازمدت آمریکا در قبال ایران، محدودسازی، تضعیف و درنهایت تسلیم ایران است که «نرمال‌سازی رفتار» آن نتیجه‌ی این فرایند است. واقعیتی که وجود دارد این است که مدت‌ها است آمریکا اهمیتی به حفظ یا نقض برجام نمی‌دهد، چراکه برجام برای آمریکا ابزاری بود تا برنامه هسته‌ای ایران را متوقف و سیر صعودی رشد توان هسته‌ای را تبدیل به سیر نزولی کند. وقتی همه‌ی کارکردهای مورد انتظار آمریکا از برجام محقق شده است، هژمون سلطه‌گر چرا باید خود را متعهد به چنین عهدی بداند؟
تحریم‌های جدید، پیشبرد راهبرد افزایش فشار بر ایران است و دراین‌بین چیزی که هیچ اهمیتی برای آمریکایی‌ها ندارد، «برجام» است. هدف اعمال مجموعه‌ای از فشارها است تا ایران را مجبور به نشستن بر سر میز مذاکره در مورد «توان موشکی» و «نقش منطقه‌ای» و از دست دادن مزیت های راهبردی خود کند. کشوری «غیرهسته‌ای»، «بدون توان موشکی» و «منفعل در تحولات منطقه» تصویری است که آمریکایی‌ها از ایران در انتهای این زنجیره فشارها دارند.
برجام یک تجربه شکست است و بالاترین کارکرد آن برای ملت ایران، عبرت‌آموزی تاریخی از آن است. اعتماد به دشمن، کوتاه آمدن از موضع مقاومت، عدم رعایت توازن در داده‌ها و ستانده‌ها و عدم رعایت همگامی اجرای تعهدات بخشی از بارزترین اشتباهاتی بود که در تجربه شکست برجام رخ دادند. مهم‌ترین درس امروز، سرلوحه قرار دادن این تجربه شکست و عدم تکرار اشتباهات گذشته است. اشتباهاتی که می‌تواند تمام مؤلفه‌های قدرت و اقتدار ملی را به سرنوشت ظرفیت هسته‌ای دچار کند.