امید فلاح از برگزاری فراخوان جذب سرمایهگذار برای معدن زغالسنگ پروده شرقی با ذخیره حدود 120 میلیون تن خبر داد و گفت: هماکنون سرمایهگذار این معدن مشخص شده اما هنوز قرارداد نهایی ابلاغ نشده است.
وی ادامه داد: باید از سوی شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران و ایمیدرو نیز قرارداد سرمایهگذار نهایی و ابلاغ شود تا کار به فاز اجرایی برسد.
به گفته وی تنها مشکلی که دراین زمینه وجود دارد این است که سرمایهگذار ضمانت لازم را باید به شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران و ایمیدرو تحویل دهد تا قرارداد سرمایهگذاری وی نهایی و ابلاغ شود.
وی ادامه داد: جذب سرمایهگذار در زمینه زغالسنگ حرارتی هم در منطقه کوچک «علی شمالی» انجام شده است و امیدواریم بهزودی فراخوان این سرمایهگذاری را هم برگزار کنیم؛ سرمایهگذار هم عزمش را جزم کرده تا در فراخوان شرکت کند و در یکی از معادن زغالسنگ طبس مشغول به فعالیت شود.
به گزارش گلشن؛ زغالسنگ یکی از مهمترین مواد معدنی طبس است که از هر نظر در نوع خود در ایران شرایط منحصر به فردی دارد و بر خلاف اغلب زغالسنگهای دنیا که متعلق به کربونیفر است در اواخر تریاس در نهشتههای سازند نایبند برجا مانده است.
وسعت حوزه زغالدار طبس30 هزار کیلومتر مربع است که براساس مطالعات انجام شده ذخایر زمینشناسی این حوزه حدود 2.5 میلیارد تن در چهار ناحیه پروده و نایبند (کک شو)، مزینو (حرارتی) و آبدوغی است.
مهمترین ناحیه از نظر کمی و کیفی ناحیه پروده (با زغالسنگ کک شو) بوده که وسعت آن حدود 1200 کیلومتر مربع است و در 75 کیلومتری جنوب غربی طبس با ذخیره زمینشناسی 1.1 میلیارد تن قرار دارد. همچنین ذخیره معدنی در مناطق طراحی شده حدود 398 میلیون تن است.
پس از انجام مطالعات امکانپذیری استخراج مکانیزه ناحیه پروده و اجرای عملیات فاز یک تجهیز معدن زغالسنگ پروده توسط کنسرسیوم ایریتک-ایراسکو، در نهایت این فاز با ظرفیت تولید سالانه 1.5 میلیون تن زغالسنگ خام و 750 هزار تن کنسانتره، به روش جبهه کار طولانی از سال 86 توسط شرکت زغالسنگ پروده طبس مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
همزمان با اجرای این طرح، بزرگترین کارخانه زغالشویی ایران نیز در جوار معدن با ظرفیت 300 تن بر ساعت احداث و همگام با آغاز استخراج زیرزمین، فرآوری زغالسنگ خام با دو روش محیط سنگین و فلوتاسیون ستونی در این کارخانه عملیاتی شد.
همچنین فاز دوم بهرهبرداری مکانیزه از ذخایر ناحیه پروده در قالب طرح تکمیل اکتشافات و تجهیز معدن زغالسنگ پروده 4 طبس برای تولید 750 هزار تن زغالسنگ خام و 450 هزار تن کنسانتره، بهزودی عملیاتی خواهد شد.
کلمات کليدی: خراسان جنوبی، بیرجند، خراسان، خراسان تایم، فلاح ، معدن، زغال سنگ ، سرمایه