به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم؛ علیرضا صفری ظهر در کمیته فنی مدیریت پسماند شهرستان درمیان اظهار داشت: طرح احداث سایت مرکزی دفن پسماند به صورت آزمایشی در شهرستانهایی با جمعیت کمتر از 100 هزار نفر اجرایی میشود که در شهرستان درمیان بر روی 29 نقطه شهری و روستایی به صورت پایلوت انجام میشود.
وی تصریح کرد: حمل و نقل پسماند هزینههایی دارد که سوخت، ماشینآلات، تأمین نیروی انسانی و همچنین فاصله مکانی بین مبدأ و مقصد در این مورد نقش زیادی دارد.
معاون مدیرکل امور شهری و شوراهای استانداری خراسان جنوبی افزود: ماشینآلات موجود در شهرستان کفاف اجرای این طرح را نمیدهد و حمل با ماشینهای معمولی مانند نیسان و کامیون نیز مخاطرات و آلودگیهای محیطی را در پی دارد.
صفری خاطرنشان کرد: در طرح تجمیع محل دفن پسماند، نیروهای فعال کنونی کنار گذاشته نخواهند شد و چه بسا این طرح ایجاد اشتغال جدید نیز داشته باشد.
وی با بیان اینکه یکی از دلایل انتخاب شهرستان درمیان به عنوان اولویت اول این طرح، همدلی و همیاری مسئولان این شهرستان است گفت: در اجرای طرحها حمایت مسئول عالی شهرستان باعث ایجاد انگیزه در مسئولان استان میشود.
معاون مدیرکل امور شهری و شورای استانداری خراسان جنوبی افزود: بعد از ارزیابی هزینههای سایت از جمله خرید باکس بهداشتی، جاده، فنسکشی و سایر ملزومات لازم سهم شهرداریها مشخص میشود و از آنجایی که سر فصل این اعتبارات نو است صرف دادن اعتبار کفایت نمیکند و هزینههای اجرایی سهم آورده خود شهرداریها است و در این طرح نباید توقعات را بالا ببریم زیرا یکی از وظایف شهرداریها و دهیاریها خدمات شهری است.
صفری یادآورشد: در صورت مدیریت دقیق سایت استانداردی در شهرستان ایجاد میشود که بینظیر باشد.
فرماندار درمیان نیز در این جلسه اظهار داشت: طرح محل مرکزی پسماند شهرستان درمیان سه شهر و 11 روستا با جمعیت 23 هزار و 370 نفر از جمعیت 55 هزار نفری شهرستان درمیان را تحت پوشش قرار میدهد که نزدیکترین فاصله را با شهر اسدیه با حدود 7 کیلومتر و دورترین فاصله با شهر گزیک با 30 کیلومتر فاصله دارد که حدود 43 درصد از کل جمعیت شهرستان را پاسخگو است.
محمد بشیریزاده تصریح کرد: اعتبارات اولیه مورد نیاز اجرای این طرح 10 میلیون تومان در بحث آموزش و فرهنگسازی در خصوص نحوه تفکیک زباله از مبدأ است که با تهیه و توزیع برشور و تراکت انجام میشود. همچنین 100 میلیون تومان برای تهیه باکس زباله 660 لیتری و 100 میلیون تومان برای ایجاد زیرساختهای آب و برق و جاده و 400 میلیون تومان نیز در بحث ساخت سوله تفکیک پسماند و اتاق نگهبانی است.
وی افزود: با توجه به جمعیت 6 هزار نفری شهر اسدیه و تولید زباله 2.5 تا 3 تن در روز، این شهر یک ماشین حمل زباله 3 تنی دارد که کاملاً فرسوده است و نیاز است ماشینآلات جدید و مطابق استاندارد تهیه شود زیرا حمل با ماشین غیراستاندارد و به روشهای غیراصولی منجر به ایجاد آلودگیهای محیطی و در نهایت گسترش بیماریها و ضررهای غیرقابل جبران میشود.
کلمات کليدی: خراسان جنوبی، بیرجند، خراسان، خراسان تایم، پسماند ، زباله ، نخستین