خبرنگار، پیگیر مشکلات مردم

16 مرداد 1396 ساعت 13:51

17 مرداد به ياد «محمود صارمي» خبرنگار خبرگزاري جمهوري اسلامي كه در سال 1377 به همراه هشت نفر از اعضاي كنسولگري ايران در مزار شريف افغانستان توسط نيروهاي افراطي طالبان به شهادت رسيد، به عنوان روز خبرنگار نامگذاري شد زیرا خبرنگاري براي اين شهيد تا آخرين لحظات همراه با صداقت بود .


خبرنگار، هر چند واژه‌ای آشنا براي همه است اما هنوز بسياری از مردم مرارت‌ها و دشواری های اين شغل پرمخاطره را نمی‌دانند.
خبرنگار مسئوليت‌ بزرگی برعهده دارد، بايد به انجام وظيفه بپردازد و به خوبی آن را به پايان رساند زیرا كه هر فردی نمی‌تواند خبرنگاري مفيد و خوب باشد، خبرنگار بايد رسالت كاری خود را انجام داده و بتواند تعهد خود را نسبت به جامعه و اتفاقات اطرافش آن گونه كه شايسته است انجام دهد، بنابراين رفتن به سوي اين كسوت براي بسياري از افراد عادي نيست؛ به همين دليل اصولا مباني اين كار ايجاب مي‌كند نوعي تعهد نسبت به جامعه براي خبرنگار پديد آيد.
آن‌ها همواره در بحران‌ها در كنار نيروهای امدادی به عنوان نخستين افراد حاضر می شوند، اخبار و اطلاعاتی كه آنان از اين حوادث منتشر مي كنند در توزيع كمك رساني و امدادی نقش بسزايی ايفا می كنند.
آنان در اين راه حتي زخمي و كشته هم مي شوند مناطق بحران و جنگ ها همواره محل حضور خبرنگاران است که نمونه آن شهادت شهید محسن خزائی بود.
17 مرداد به ياد «محمود صارمی» خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی كه در سال 1377 به همراه هشت نفر از اعضای كنسولگری ايران در مزار شريف افغانستان توسط نيروهای افراطي طالبان به شهادت رسيد، به عنوان روز خبرنگار نامگذاری شد زیرا خبرنگاري براي اين شهيد تا آخرين لحظات همراه با صداقت بود .

به بهانه 17 مرداد سالروز شهادت صارمي با تعدادی از خبرنگاران خبرگزاری های خراسان جنوبی گپ و گفتي درباره خبرنگاران و وظايف آنان داشتیم، متن زير سخنان برخي از خبرنگاران در عرصه خبرنگاري است كه ارائه مي‌شود.

   محمدزاده: مسئولان برای حل مشکلات خبرنگاران فقط قول می دهند!
محمدزاده سر دبیرخبرگزاری فارس خراسان‌‍جنوبی ضمن تبریک فرارسیدن روز خبرنگار و گرامی‌داشت سالروز شهادت شهید صارمی مجاهد عرصه خبر و خبرنگاری، گفت:حوزه خبر و خبرنگاری همیشه دارای جذابیت‌ها و حواشی‌های خاص خود بوده و در این بین مشکلات این عرصه از موارد غیرقابل انکار این حوزه می‌باشد.
وی افزود: همیشه مشکلات خبرنگاران مطرح شده و به مسئولین نیز انتقال داده شده است ومسئولان نیز قول‌هایی برای حل آن داده اند اما درعمل برای شاغلین در این حرفه سخت اتفاق خاصی نیافتاده است.
سردبیرخبرگزاری فارس خراسان‌جنوبی پیرامون انتقادات وارده در حوزه خبری خراسان‌جنوبی بیان‌داشت: انتقاداتی که به حوزه خبری در استان ما وارد است، حق الزحمه‌های کم، تعدد سایتها و خبرگزاری‌ها و نشریات مختلف با وجود سوژه‌های کم خبری می‌باشد و همچنین بیمه نبودن خبرنگاران ازمواردی می باشد که می تواند در تضعیف آینده این حرفه مؤثر باشد.
محمدزاده ادامه داد: خبرنگار برای اینکه بتواند موفق عمل کند باید روابط عمومی بالا و درک وسیع از نیازها و مشکلات جامعه خود داشته باشد و درصدد بالا بردن شناخت و آگاهی خود باشد و برای اینکه همیشه بروز باشد باید سطح اطلاعات خود را بالا ببرد تا بتواند پیرامون موضوعات مختلف اظهارنظر کند.

حامد حسنی: خبرنگاران دلسوزانه به دنبال رفع مشکلات سطح جامعه هستند.
حامد حسنی خبرنگارپایگاه تحلیلی خبری خراسان تایم با بیان اینکه خبرنگاران در تحولات کشور تاثیرگذار می‌باشند گفت: خبرنگاران با در نظر گرفتن تحولات جامعه و همچنین مشکلات مردم منطقه خود یا سایر مناطق می‌توانند تاثیر به سزایی در رشد و پیشرفت سطح فرهنگی و اجتماعی محیط پیرامون خود داشته باشد.
وی اظهارداشت: خبرنگاران از دل مردم هر جامعه‌ای هستند در نتیجه مشکلات و معضل‌های موجود در جامعه را درک می‌کنند و به طور دلسوزانه به دنبال رفع این مشکلات در سطح جامعه خود و در سطح جهان هستند .
حسنی پیرامون وضعیت حقوقی خبرنگاران اظهار داشت: شغل خبرنگاری همانند سایر مشاغل موجود در جامعه مشکلات عدیده ای را به دنبال خود دارد مشکلات حمایتی و حقوقی از جمله مواردی هست که تاثیر بسزایی بر روحیات خبرنگار دارد.
وی خاطرنشان کرد: شغل خبرنگاری همانند سایر مشاغل یک سری محدودیت‌ها و جبهه گیری‌هایی از نظر سیاسی ، اجتماعی اقتصادی و فرهنگی را در پی‌دارد و اگر از این دیدگاه  به خبرنگاری نگاه کنیم شغلی پر استرس می‌باشد اما به صورت کلی و در دیدی گسترده تر به راحتی می توان دریافت که خبرنگاری شغل شریف و مهم در جامعه برای رسیدگی به مشکلات مردم سطح جامعه می باشد.

سپیده قلندری اسفدن: خبرنگاری لذت بخش ترین کار دنیا می‌باشد.
سپیده قلندری اسفدن سردبیر خبرگزاری ایسنا وایکنا در خراسان‌جنوبی گفت: خبرنگار با درآمد کمی که دارد گاهی نمیداند دغدغه درآمد کم خود را داشته باشد یا نگران محرومیت‌ها و حرف ومشکلات مردم باشد و آن‌ها را به گوش مسئولین برساند.
وی افزود: برای من خبرنگاری لذت بخش ترین کار دنیاست زیرا
حرفه مقدسی است که خبرنگار از مشکلات زندگی خودش می‍‌زند و باید قلم در دست بگیرد تا تسکین دردی باشد برای مشکلات مردم .
قلندری با بیان اینکه کل درآمد خبرنگار درماه ممکن است بین 100تا300هزارتومان باشد آن‌هم بدون بیمه و بدون امنیت وآینده شغلی ، گفت:
 خبرنگاری که تمام دغدغه‌اش بیان مشکلات ودردهای مردم یا انعکاس اخبار خوب و امیدبخش برای مردم هست باید گفت حقوق ومزایای او تقریبا صفراست وباهیچ شغل دیگر نمیتوان مقایسه کرد.
سردبیر خبرگزاری ایسنا اظهارداشت: خبرنگار به راحتی میتواند جسارت‌ها رابا سخت ترین برخورد جواب دهد اما شرافت حرفه‌اش این اجازه را به او نمیدهد لذا ازمتولیان وحامیانی چون خانه مطبوعات وفرهنگ و ارشاد انتظارحمایت‌هایی بیشتر را داریم وتوقع میرود به حقوق ازدست رفته خبرنگارتوجه شود.
وی افزود:خبرنگارشخصی است که روز وشب زحمت میکشد وقلم میزند، گزارش می‌گیرد وخبرمینویسد وقلم خبرنگار، وجدان بیدار جامعه‌ای است که علاوه بر هویت ملی با آرمانهایی فراتر از خاک و خون پیوند دارد.
قلندری یادآورشد: متاسفانه امروز با پدیده‌ای مواجه هستیم که اگرخبرنگاری حرف یا نقدی خلاف نظر برخی مسئولین ویا افراد صاحب نظر داشته باشد مورد انواع بی‌احترامی وتوهین ها قرارمیگیرند.

در پایان با اشاره به این سخن پيامبر خدا صلي الله عليه و آله که در حديثي فرموده است: «حق را بگو و در راه خدا از ملامت هيچ ملامت گري نهراس» باید گفت: ويژگي حق محوري، حق طلبي و حق گويي، از مهم ترين ويژگي هاي يك خبرنگار موفق و خداترس است. در مقابل، سخن چيني، بدگويي و به جان هم انداختن مردمان، از ويژگي هاي نكوهيده اي است كه هر انسان عاقلي از آن ها بيزاري مي جويد. پس چه نيكوست كه صاحبان بنگاه هاي خبري و نيز خود خبرنگاران، همواره به دنبال واقعيت باشند و از جنجال آفريني و بد كردن مردم با هم بپرهيزند لذا خبرنگاری یعنی تعهد،مبارزه، مقاومت،یعنی با مردم بودن و همه جا صدای آن‌ها بودن.
 


کد مطلب: 7461

آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/report/7461/خبرنگار-پیگیر-مشکلات-مردم

خراسان تایم
  http://www.KhorasanTime.ir