چهارشنبه ۱۴ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۲۹
پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم:

تشدید بحران آب در زیرکوه با وجود شبکه فرسوده آبرسانی

شبکه آبرسانی زیرکوه فرسوده است و این امر سبب هدررفت آب در برخی از نقاط می‌شود که سبب نگرانی شهروندان شده است.
تشدید بحران آب در زیرکوه با وجود شبکه فرسوده آبرسانی
 
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم؛ خراسان جنوبی یکی از استان‌های کم‌آب کشور است که چندین سال با خشکسالی دست و پنجه نرم می‌کند.
در این ناز کشور حجم آب‌های سطحی به میزان زیادی افت کرده و سطح آب‌های زیرزمینی نیز با سرعت بالا رو به افول است و باید با دقت بالا از آن استفاده کرد چراکه آب یکی از نیازهای حیاتی برای زندگی است.
در برخی از روستاهای این استان بی‌آبی به حدی رسیده که تنها با تانکر آب مورد نیاز آنها تامین می‌شود.



در خراسان جنوبی برخی از شبکه‌های آبرسانی فرسوده است و این امر سبب هدرفت آب شده و مسؤولان باید در این زمینه اقدامات لازم را انجام دهند تا شاهد کاهش سطح آب‌های زیرزمینی نباشیم.
در شهرستان زیرکوه نیز شبکه‌های فرسوده زیادی وجود دارد که نیاز به بازسازی دارند و باید برای آن اقدامات اساسی صورت گیرد.

چندی پیش در دوم تیرماه سال جاری مدیر آب و فاضلاب روستایی زیرکوه گفت: کم‌آبی به عنوان بزرگترین چالش پیش‌روی این شهرستان است و مشکل کمبود آب شرب در زیرکوه نسبت به برخی شهرستان‌های استان محسوس‌تر و حادتر شده و روز‌به‌روز این مسأله بیشتر نمود پیدا می‌کند.

علیرضا غلامحسینی، از هدررفت 43 درصدی آب در شبکه توزیع خبر داد و افزود: به علت قدمت بالا و کیفیت نامناسب لوله‌های شبکه آبرسانی، این شبکه دچار فرسودگی شدید شده و این امر سبب هدررفت 43 درصدی آب در شبکه آبرسانی شهرستان شده است.

وی با بیان اینکه زیرکوه دارای 253 کیلومتر شبکه توزیع و 392 کیلومتر شبکه خط انتقال آب است، یادآور شد: با وجود بازسازی و تعویض حدود 15 کیلومتر شبکه فرسوده در سال گذشته هنوز حدود 35 درصد شبکه فرسوده است و تکمیل روند بازسازی آن نیاز به اعتباری معادل 2 میلیارد تومان دارد.



در این رابطه با یکی از شهروندان زیرکوه مصاحبه‌ای داشتیم این شهروند در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس، گفت: تقاضا داریم مسؤولان پیگیر ترکیدگی لوله‌های آب زیرکوه باشند.
وی با بیان اینکه در هر قسمت شهر ما شاهد ترکیدگی هستیم، تصریح کرد: هیچ فرد و ارگانی هم آنها را درست نمی‌کند.

این شهروند ادامه داد: هر قسمت که درست می‌شود باز بعد از مدتی نشت می‌کند و علت آن احتمالا باید استفاده از جیر به جای بست باشد.
وی با اشاره به خشکسالی‌های چندین ساله در استان متذکر شد: در این شرایط و با وجود کم‌آبی این همه هدررفت آب قابل تامل است.

شهروند زیرکوهی با بیان اینکه نماینده مردم قاین و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی قبل از انتخابات ادعای تعویض تمام لوله‌های فرسوده شهر را کرده است، اضافه کرد: حال باید پرسید بعد از تکیه زدن به کرسی مجلس آیا ترکیدگی‌های لوله در این شهرستان را بررسی کردید؟

برای بررسی شبکه فرسوده این شهرستان و برطرف شدن نگرانی شهروندان این شهرستان موضوع را با مدیر امور آب و فاضلاب حاجی‌آباد در میان گذاشتیم.



حمید شکوهی اظهار داشت: تلفن 122 این امور به صورت شبانه‌روزی پاسخگوی مشترکان و اعلام ترکیدگی و رفع آن توسط پرسنل امداد آب است.

وی با بیان اینکه ترکیدگی زیاد شبکه توزیع شهر به سبب فرسودگی شبکه موجود است، تصریح کرد: در سه سال گذشته 12 کیلومتر از این شبکه اصلاح شده است.

مدیر امور آب و فاضلاب حاجی‌آباد با بیان اینکه برای رفع ترکیدگی‌ها از کمربند استفاده می‌کنیم، ادامه داد: هنوز حدود 14 کیلومتر از شبکه فرسوده موجود باید اصلاح شود.

برای کاهش هدررفت آب باید اقدام اساسی صورت گیرد که از جمله آن تعویض شبکه‌های فرسوده است، چراکه استفاده از کمربند سبب بسته شدن نقطه ترکیده شده و لوله‌های فرسوده از جای دیگر نشت می‌کنند.
::::::::::::::::::::::::::::
گزارش از: زهرا محمدی
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۷۶۹
مرجع : فارس
کلمات کليدی: خراسان جنوبی، بیرجند، خراسان، خراسان تایم، آبرسانی ، فرسوده ، جان احمد ، زیر کوه