به گزارش گروه سیاسی خراسانتایم شهیدان رجایی و باهنر دو همسنگر علم و جهاد و خدمت بودند که دوشادوش یکدیگر کمر به خدمت مردم ایران بستند اما منافقین کور دل چشم دیدن یاران خمینی را نداشتند و در 8 شهریور سال60 آن دو یار عزیز رابه شهادت رساندند. امید به ایجاد جامعهای اسلامی، نخستین و مهمترین هدف شهید رجایی در تمام دوران حیات فردی و اجتماعی او بود. چه آن روز که به عنوان معلمی ساده، تعلیم نوجوانان و جوانان این کشور را بر عهده داشت و چه آن روز که با آراء چهارده میلیون نفر به عنوان رئیس جمهوری برگزیده شد، هیچ گاه جز در مسیر تعالیم اسلام و اهداف متعالی آن گام برنداشت.
شهید رجایی، ولایت فقیه را دستاورد بزرگ انقلاب اسلامی میدانست و همه را به حمایت از آن سفارش میکرد: «آنچه که ما فریاد میکنیم این است که رهبری در ایران صرفا باید به ولایت فقیه باشد ولو این که بسیاری از روشن فکران و بسیاری از کسانی که محتوای انقلاب اسلامی ما را در نیافتهاند، این مطلب عظیم و این دستاورد مشترک انقلاب ما را در نیابند». فعالیتها و خدمات شبانه روزی شهید باهنر نسبت به نظام اسلامی و مردم شهیدپرور، هیچگاه او را از توسل و عرض ادب به پیشگاه مقام رسالت و ولایت باز نمیداشت؛ چرا که وی موفقیت خویش را مرهون همین توسلات میدانست. بدین ترتیب وی کوچکترین سوء ادب و کژاندیشی را نسبت به این خاندان شایسته چشمپوشی
*شهید باهنر در برابر مشکلات، هرگز عصبانی نمیشد
نمیدانست. یکی از ویژگیهای اخلاقی شهید باهنر نظم ایشان بود. با نگاهی هرچند گذرا تأثیرعمیق نظم در زندگی سراسر افتخار ایشان در صحنههای علم و عمل، به راحتی نمایان میشود. از دیگر صفات پسندیده آن شهید، صبر ایشان در مقابل ناملایمات و مشکلات بود. او در برابر مشکلات، هرگز عصبانی نمیشد؛ بلکه همواره با صبر و متانت آنها را حل میکرد و از کنارشان به راحتی میگذشت.
حجت الاسلام و المسلمین تابعی رئیس نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاسی خراسانتایم پیرامون نقش تاثیرگذار این دو شهید در انقلاب شکوهمند اسلامی ایران اظهار داشت: با گرامی داشت یاد و خاطره شهیدان رجائی و باهنر، ارزش و شأن شهیدان رجائی و باهنر همانگونه که در تاریخ ثبت شده است، مکتبی بودن آنها است یعنی مکتبی بودن نسبت به خودشان و جامعهشان.
*متأسفانه هنوز که هنوز است، شخصیت ایشان بهطور کامل برای نسل جوان بازگو نشده است
وی در ادامه اشاره کرد: تأثیرگذاری این دو شهید در همه عرصههای فرهنگی در زمان خودشان بهطور واضحی قابل مشاهده است، نکته جالب اینجاست که تأثیرگذاری آنان فقط به زمان خودشان محدود نشده و در زمان حال هم شاهد تأثیرات اقدامات آنها در سطح کشور هستیم.
رئیس نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند ادامه داد: شاخص بعدی مهم در وجود این دو شهید بزرگوار، انقلابی بودن آنها بود، چون شخصیتی مانند شهید رجائی، باوجود اینکه احساس میکنم هنوز که هنوز است شخصیت ایشان بهطور کامل برای نسل جوان بازگو نشده است، ایشان کسی است که زندانهای رژیم شاه را تجربه کرده و ایشان توسط ساواک سختترین شکنجهها را دید و در عین حال بیشترین مقاومتها را داشت و تنها دلیل این استقامتها و مداومتها حکومت اسلامی و اسلام بود.
تابعی در ادامه افزود: شهید رجائی در عین حالی که شخصیتی تحصیل کرده بود، باز هم متأسفانه جریان بنیصدر در تلاش بودند که طوری وانمود کنند که اگرچه رجائی شخصیتی مکتبی است اما از علم و تخصص بهرهای ندارد که در همین رابطه رهبر کبیر انقلاب امام خمینی (ره) فرمودند:« عقل شهید رجائی از علمش بیشتر است» اما در عین حال رجائی انسانی عالم، دانشمند بود.
رئیس نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: بههمین جهتی که این دو شهید در راه انقلاب و اسلام حرکت میکردند، خیلی زود دشمنان انقلاب به این نتیجه رسیدند که اولین کاری که برای آنان در اولویت است، از بین بردن این افراد خدوم و زحمتکش در حکومت جمهوری اسلامی ایران باشد.
*شهیدان رجائی و باهنر نمایندگان فعالیتهای جهادی و در راه خداوند بدون هیچگونه چشمداشتی بودند
مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی بیرجند در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی خراسانتایم در مورد خصوصیات و تأثیرگذاری این دو شهید در انقلاب شکوهمند اسلامی بیان کرد: شهیدان رجائی و باهنر نمایندگان فعالیتهای جهادی و در راه خداوند بدون هیچگونه چشمداشتی بودند، آنها با سادهزیستی و مجاهدتهای خود انقلاب اسلامی را به شکل صحیحی به همگان نشان دادند.
وی در ادامه تأکید کرد: باید از این دو شهید در فعالیتهای سیاسی خودمان در هر زمان استفاده کنیم، این دو شهید نمردهاند، بلکه راه آنان همیشه زنده است. ایشان با صبر و بردباری و استقامت در راه انقلاب ایستادگی کردند تا نشان دهند با سادهزیستی و انقلابیگری میتوان پیشرفت کرد و موانع را کنار زد و اسلام را به سرتاسر جهان معرفی نمود.
مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی بیرجند ادامه داد: شهید رجایی هرگز فروتنی خود را از دست نداد، او همیشه خود را از مردم، همراه مردم و برای مردم میدانست و برای رضای خدا خدمت میکرد. شهید رجایی در دفاع از ولایت و ارزشهای انقلاب اسلامی هرگز مسامحه نمیکرد و با تمام توان در راه اجرای آن آرمانها تلاش مینمود.
*شهید رجایی همگام با فعالیتهای سیاسی لحظهای نیز از خدمات فرهنگی غافل نبود
علی احمدی از شهروندان بیرجندی حاضر در انقلاب شکوهمند اسلامی در گفتوگو با خبرنگار سرویس سیاسی خراسانتایم درباره شهیدان رجائی و باهنر اذعان داشت: این دو شهید نمونه بارز مقاومت، پایداری و ایستادگی در مقابل ظلم و طاغوت هستند و این ویژگیهای آنان در همان روزهای ابتدایی حضورشان در صحنه سیاست کاملا بارز و نمایان بوده است.
وی در ادامه اظهار کرد: شهید رجایی همگام با فعالیتهای سیاسی لحظهای نیز از خدمات فرهنگی غافل نبود، از آن جمله تدریس در مدارس کمال و رفاه، همکاری با بنیاد رفاه و تعاون اسلامی با همکاری شهید مظلوم آیت الله دکتر بهشتی و شهید دکتر باهنر و مرحوم حجت الاسلام هاشمی رفسنجانی را باید نام برد. ایشان با نهایت شجاعت و شهامت مدت دو سال، در زندانهای انفرادی رژیم پهلوی انواع و اقسام شکنجهها را تحمل نمود و چون کوهی استوار مقاومت کرد. دراثراین مقاومتها او را به زندان قصر وسپس به اوین فرستادند. او درزندان به ماهیت واقعی منافقین پی برد واز آنها تبری جست.
احمدی خاطرنشان کرد: دوران زندان مجموعا چهارسال به درازا کشید وشهید رجایی درسال ۱۳۵۷ با اوجگیری انقلاب اسلامی همراه دیگر زندانیان سیاسی آزاد شد و بلا فاصله وارد مبارزات سیاسی و فرهنگی شد و به اتفاق عدهای ازهمکارانش برای بسیج و سازماندهی مبارزات مخفی معلمان مسلمان، تلاش گستردهای را آغاز کرد و موفق به ایجاد انجمن اسلامی معلمان شد. او در راهپیماییهای عظیم سال ۱۳۵۷ مخلصانه و با تمام توان کوشید و نقش موثری در فعالیتهای تبلیغاتی آنها داشت.
در نتیجه باید سعی کرد و راه آن شهدای بزرگوار را ادامه داد و باید مجاهدت کرد، باید سختکوش بود. باید جوانان سعی کنند، رجائی و باهنر شوند.