شنبه ۵ فروردين ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۵۱
گفتگو با کارشناس مسائل سیاسی کشور

اقتصاد نفتی دولت را از پاسخگویی به ملت بی نیاز کرده است / تشکیل صندوق توسعه ملی تنها اقدام عملی در جهت اقتصاد غیر نفتی

کارشناس مسائل سیاسی کشور با اشاره به سیاست دولت در جهت خریدن رضایت اجتماعی تاکید کرد: دولتی که به هیچ نهاد و گروهی وابسته نباشد و تنها به شیرهای نفتی متکی باشد به خود را از پاسخگویی به مردم مستغنی می داند.
اقتصاد نفتی دولت را از پاسخگویی به ملت بی نیاز کرده است / تشکیل صندوق توسعه ملی تنها اقدام عملی در جهت اقتصاد غیر نفتی
 
محمد علی کول در گفتگو با خبرنگار خراسان تایم، مسئله اصلی در ساختار اقتصادی کشور را اقتصاد نفتی یا اقتصاد رانتی دانست و گفت: اقتصاد نفتی در ارتزاق خود وابسته به درآمدهای باد آورده یکی از منابع طبیعی همچون نفت، گاز و معدن و غیرو است.
 
وی با بیان اینکه اقتصاد نفتی دولت را از پاسخگویی به مردم مستغنی می کند، افزود: وقتی دولت بداند چاه نفتی وجود دارد که در مسائل جاری کشور می تواند از آن بهره ببرد و هر زمان بودجه کم آمد شیر نفت را بیشتر باز کند در آن صورت دولت ها به طور فزاینده ای خود را از پاسخگویی به مردم بی نیاز می دانند.
 
کارشناس مسائل سیاسی کشور گفت: دولتی که وابسته به اقتصاد نفتی باشد تنها در زمان انتخابات  به سمت مردم گرایش پیدا می کند.
 
کول ادامه داد: پس از دفاع مقدس اولین مسئول کلان کشوری که در حوزه اقتصاد نفتی بیش از همه صحبت کرد و در این جهت راهکار عملی انجام داد مقام معظم رهبری بوده است.
 
وی از "فاصله گرفتن دولت از بدنه اجتماعی" و "از بین رفتن روحیه کار و تلاش در جامعه" به عنوان معایب اقتصاد نفتی یاد کرد و گفت: به عنوان مثال شهری به مانند قطر به پول ایران 300 میلیون تومان یارانه به شهروندان خود پرداخت می کند که این سبب از بین بردن روحیه کار و تلاش و فکر در آن جامعه شده است.
 
کارشناس مسائل سیاسی کشور گفت: مقام معظم رهبری سالهاست از اقتصاد غیر نفتی و لزوم رفتن به این جهت صحبت می کنند و علاوه بر آن به شدت به خصوصی سازی تاکید دارند.
 
کول با بیان اینکه جمهوری اسلامی مرحله حاکمیت اسلامی را پشت سر گذاشته است، تاکید کرد: برای دست یابی به یک اقتصاد غیر نفتی لازم است به مرحله دولت اسلامی برسیم لکن این مرحله هنوز محقق نشده است.
 
وی از آمارهای ارائه شده متناقض اقتصادی توسط نهادهای کشوری یاد کرد و گفت: مرکز پژوهش های مجلس، سخنگوی دولت و بانک مرکزی آمار رشد اقتصادی را به ترتیب 7/9 ، 7/11 و 7/15 درصد اعلام کرده اند.
 
کارشناس مسائل سیاسی کشور تصریح کرد: این آمارها در حالی است که بالاترین رشد اقتصادی مربوط کشور چین آن هم با 2/15 درصد است و لذا آقایان مدعی هستند که از چین هم عبور کرده اند.
 
کول با بیان اینکه رشد اقتصادی چند ساله اخیر کاملا وابسته به نفت بوده است، گفت: با در نظر گرفتن آمار مرکز پژوهش های مجلس به عنوان آمار معتبر رشد اقتصادی، میزان رشد اقتصادی از 1/9 تا 7/9 درصد کاملا وابسته به نفت بوده است و حتی 60 درصد بودجه امسال نیز وابسته به نفت است.
 
وی با بیان اینکه اقتصاد وابسته به نفت در زمان انتخابات نتیجه خود را نشان می دهد، افزود: الان مشاهده می شود که دولت اقدام به توزیع سهام عدالت کرده است و علاوه بر آن پرداخت وام مسکن و وام کالا را نیز در ایام انتخابات قرار داده است.
 
کارشناس مسائل سیاسی کشور با اشاره به سیاست دولت در جهت خریدن رضایت اجتماعی تاکید کرد: دولتی که به هیچ نهاد و گروهی وابسته نباشد و تنها به شیرهای نفتی متکی باشد خود را از پاسخگویی به مردم مستغنی می داند.
 
کول از تشکیل صندوق توسعه ملی توسط مقام معظم رهبری به عنوان تنها راهکار عملی در جهت اقتصاد غیر نفتی یاد کرد و گفت: تنها اقدام عملی در جهت اقتصاد غیر نفتی تشکیل صندوق توسعه ملی بوده است که متاسفانه گاهی با دست اندازی دولت ها مواجه می شود.
 
 
 
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۴۵۴۷
کلمات کليدی: نفت ، نفتی ، اقتصادی ، سیاست ، منبع ، محمد علی کول ، اقتصاد نفتی ، اقصاد غیر نفتی