به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری ایسنا، هاشم ولیپور مطلق اظهارکرد: در سال گذشته 51.5 تن زعفران خشک از اراضی زیرکشت این محصول در خراسانجنوبی برداشت شده است.
وی با بیان اینکه نسبت به سال گذشته به علت وضعیت آب و هوایی تولید کاهش داشته است، افزود: یکی از دلایل کاهش قیمت زعفران، برداشت بیشتر این محصول در یک مقطع زمانی است.
رییس جهادکشاورزی خراسانجنوبی با بیان اینکه 30 تا 35 درصد تولید زعفران در خراسانجنوبی و از نظر کیفیت رتبه اول را داریم، اظهار کرد: برای حمایت از کشاورزان دو برنامه در جهاد کشاورزی پیشبینی شده که یکی از این برنامهها، برنامه ملی که توسط وزیر جهاد کشاورزی اعلام شده است.
ولی پور مطلق بیان کرد: شیوه دوم خرید زنجیرهای زعفران است که طی آن، افراد صادرکننده شرکتی را فعال کردند و کشاورزان نیز با خرید زعفران وارد زنجیره میشوند.
وی با بیان اینکه در سال گذشته به بعضی از کشاورزان در برخی مناطق خسارت وارد شد، اظهارکرد: به این کشاورزان تسهیلاتی توسط جهاد کشاورزی پرداخت شده است.
رییس جهادکشاورزی خراسانجنوبی ادامه داد: اگر کشاورزی خسارت دید و توسط جهادکشاورزی تایید شد، این کشاورز به بانک برای پرداخت تسهیلات معرفی میشود.
ولیپور مطلق اظهارکرد: تسهیلات پرداختی توسط جهادکشاورزی به ویژه در حوزه سرمایه در گردش، تسهیلات خوبی است.
وی بیان کرد: سیستمهای نوین آبیاری برای محصول زعفران اولویت دارد چرا که در حال حاضر تنها راه نجات کشاورزی در استان اجرای سیستمهای نوین آبیاری است.
رییس جهادکشاورزی خراسانجنوبی با بیان اینکه کیفیت فرآوری محصول استان در سطح بینالمللی نیست، اظهار کرد: این امر به دلیل عدم ارتباط با بازارهای بینالمللی به وجود آمده است.
ولی پور مطلق اظهار کرد: یکی از دلایل عقب افتادگی صنایع تبدیلی در استان نداشتن رابطه با بازارهای بینالمللی است.
وی یادآور شد: امیدواریم با ورود سرمایهگذاران خارجی در طول چند سال آینده این مشکل برطرف شود.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , صنایع , زعفران