يکشنبه ۱۴ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۱۷:۴۹
عضو گروه پژوهشی گیاهان دارویی جهاددانشگاهی:

کاشت پیازهای کوچک و نامرغوب زعفران از عوامل پایین بودن عملکرد این محصول است

عضو گروه پژوهشی گیاهان دارویی جهاددانشگاهی گفت: یکی از مهم‌ترین عوامل پایین بودن عملکرد زعفران در ایران استفاده زعفران‌کاران از بنه‌های مادری کوچک و نامرغوب برای احداث مزارع زعفران است .
کاشت پیازهای کوچک و نامرغوب زعفران از عوامل پایین بودن عملکرد این محصول است
 
به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری ایسنا، دکترمهدی ابراهیمی با اشاره به اینکه افزایش تولید زعفران در کشور به عنوان یکی از ارزشمندترین گیاهان دارویی جهان است، گفت: کشت زعفران علاوه بر اشتغال‌زایی در بخش کشاورزی، سبب می‌شود تا ارزش افزوده بالاتری در بازارهای جهانی نصیب ایران شود .
وی ادامه داد: علیرغم اینکه ایران بیشترین تولید و سطح زیر کشت زعفران در جهان را دارد، میزان عملکرد زعفران در ایران بسیار پایین است .
عضو گروه پژوهشی جهاددانشگاهی خراسان‌جنوبی افزود: به‌عنوان مثال متوسط عملکرد زعفران طی سال‌های 1387 تا 1394 در کشور همواره کمتر از 4 و در خراسان‌جنوبی به‌عنوان دومین تولیدکننده زعفران کشور کمتر از 4.5 کیلوگرم در هکتار بوده است .
ابراهیمی در ادامه گفت: این در حالی است که عملکرد زعفران در اسپانیا به‌عنوان دومین تولید کننده زعفران در جهان در سال اول بیش از 20 برابر و در سال دوم بیش از 6 برابر ایران است .
وی افزود: گرچه حجم صادرات 68 تنی زعفران در 5 ماهه نخست امسال با ارزش ریالی بالغ بر 300 میلیارد تومان نشان‌دهنده ظرفیت مناسب این بخش در تولید درآمدهای غیر نفتی است، اما شایسته کشوری که طبق آمار وزارت جهاد کشاورزی در سال 1394 بالغ بر 90 هزار هکتار کشت زعفران دارد، نیست .
  عضو گروه پژوهشی گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان‌جنوبی اظهارکرد: یکی از مهم‌ترین عوامل پایین بودن عملکرد زعفران در ایران استفاده زعفران‌کاران از بنه‌های مادری(پیازهای) کوچک و نامرغوب برای احداث مزارع زعفران است. 
ابراهیمی گفت: عملکرد زعفران در سال نخست و سال‌های پس از آن به شدت از کیفیت، اندازه و میزان ذخایر بنه‌هایی که به‌عنوان بذر کشت می‌شوند تاثیر می‌پذیرد. به بیان ساده‌تر، بنه‌های درشت‌تر انرژی بیشتر برای رشد بنه‌های دختری فراهم می‌کنند و بنابراین بنه‌های مادری دارای وزن مناسب سبب بهبود رشد مجدد و عملکرد زعفران می‌شود .
عضو گروه پژوهشی گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان‌جنوبی تاکید کرد: باید توجه داشت که وجود مشکلاتی بر سر راه اصلاح زعفران باعث شده تا تاکید بر عملیات به زراعی از جمله کشت بنه‌های مناسب، تغذیه صحیح، مبارزه تلفیقی با علف‌های هرز و اقداماتی از این دست، مناسب‌ترین راهکار افزایش تولید زعفران در ایران به‌حساب آید .

ابراهیمی خاطرنشان کرد: تولید زعفران با شرایط فعلی در کشور تضمینی برای تولید پایدار آن در آینده نخواهد داشت.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۰۱۸۶
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , کشاورزی , زعفران