دوشنبه ۲۹ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۲۲:۳۰
رئیس سازمان تعاون روستایی خراسان جنوبی:

خرید تضمینی پنبه در خراسان جنوبی آغاز شد

رئیس سازمان تعاون روستایی خراسان جنوبی از آغاز خرید تضمینی پنبه در این استان خبر داد.
خرید تضمینی پنبه در خراسان جنوبی آغاز شد
 
به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری مهر، غلامرضا قربانی رئیس سازمان تعاون روستایی خراسان جنوبی عصر دوشنبه در جلسه برنامه ریزی خرید تضمینی پنبه در شهرستان بشرویه گفت: باتوجه به سیاست های دولت و در جهت حمایت از کشاورزان و به ویژه پنبه کاران ، امسال برای اولین بار خرید به صورت تضمینی در استان انجام خواهد شد.
وی افزود: دستورالعمل های لازم برای خرید ابلاغ شده و ما خرید را تا ۳۰ دی ماه به میزان نامحدود انجام خواهیم داد.
قربانی اظهار داشت: قیمت ها با توجه به نوع رقم پنبه در جدول دوازده گانه ای منظور شده که در استان ما بیشتر چهار رقم از نوع وش درجه یک سفید با قیمت هرکیلو سه هزار و ۴۰۰ تومان، وش درجه یک پست سفید با قیمت سه هزار و ۳۲۴ تومان، وش درجه دو سفید با قیمت سه هزار و ۱۹۶ تومان و وش درجه دو پست سفید باقیمت سه هزار و ۳۶ تومان خریداری خواهد شد.
رئیس سازمان تعاون روستایی  خراسان جنوبی بیان کرد: مراکز خرید تضمینی در شهرستان های بشرویه و سرایان راه اندازی و خرید از امروز به صورت رسمی آغاز شده است.
وی افزود: مابقی شهرستان های استان نیز می توانند پنبه تولیدی خود را به مراکز خرید تضمینی در این دو شهرستان تحویل دهند.
بالاترین اشتغال بخش کشاورزی بشرویه به محصول پنبه اختصاص دارد
علی شفیعی معاون فرماندار شهرستان بشرویه نیز در این شهرستان گفت: اگر به طور کارشناسی به محصول پنبه نگاه کنیم در واقع می توان گفت این محصول مصرف آب بالایی ندارد و ما اجبارا در کشت بهاره بایستی پنبه رابکاریم.
وی اظهار داشت: درحال حاضر با توجه به رقم های پنبه کشت شده و نیز به دلیل کشت حفاظتی محصول پنبه بشرویه ۱۵ تا ۲۰ درصد آب کمتری نسبت به سالیان گذشته مصرف می کند.
شفیعی با اشاره به اشتغالزایی محصول پنبه بیان کرد: پنبه یکی از محصولاتی ست که از زمان کاشت تا برداشت و حتی فراوری میزان اشتغالزایی بسیاری دارد.
وی افزود:در شهرستان بشرویه یک هزار نفر اشتغال به صورت مستقیم تنها در بحث پنبه وجود دارد و ما در فصل برداشت این محصول شاهد اشتغال ۳۰ هزار نفر روز هستیم.
معاون فرماندار شهرستان بشرویه گفت: محصول پنبه را نبایستی حذف کرد بلکه باید روش کشت را تغییر دهیم چرا که درصورت عدم برنامه ریزی و مدیریت برای تغییر روش کشت این محصول علاوه بر از بین رفتن تولیدات ما در زمینه پنبه کارخانه های پنبه پاک کنی این شهرستان نیز بایستی تعطیل شود.
شفیعی از مسئولان خواست تا به پنبه به عنوان یک محصول استراتژیک به صورت ویژه تر توجه کنند و در صورت بروز مشکلی در خصوص این محصول نیز جلسه برای رفع آن تشکیل شود.
وی اظهار داشت: در بحث محصولات کشاورزی دو مقوله مدنظر می باشد یکی در آمد به ازای آب مصرفی و دیگری بحث تولید به ازای آب مصرفی می باشد که این دو امر در زمینه کشت پنبه باوجود خشکسالی های اخیر بازهم مقرون به صرفه است.
شفیعی گفت: امید است با برنامه ریزی صحیح برای تولید پنبه با درآمدبالا و آب مصرفی کمتر تلاش شود.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۰۵۲۸
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , کشاورزی , پنبه