به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، خلیل خلیلی رئیس دانشگاه بیرجند شامگاه شنبه در مراسم گرامیداشت سالروز شهادت آیتالله دکتر مفتح – نشست وحدت حوزه و دانشگاه اظهار داشت: خراسانجنوبی با توجه به کثرت دانشجویان و علما به شهر فرهنگی، علمی و مشارکتهای اجتماعی مشهور است.
وی با بیان اینکه حوزه و دانشگاه دو طیف از جنس اندیشه، تفکر، استدلال و برهان هستند، خاطرنشان کرد: هدف واحد تفکر و اندیشه بوده و علم و جایگاه آن مشترک است.
رئیس دانشگاه بیرجند عنوان کرد: حوزه در راستای باور علم و اعتقاد به آن حرکت میکند که علم به معنای عام موجب شکوفایی دنیا میشود.
خلیلی با اشاره به اهمیت قدرت علم در جامعه، تصریح کرد: علم باعث تعالی و کمال میشود و باور نداشتن به آن موجب انحطاط و افتادن به دامن علوم نادرست دیگران میشود.
وی در خصوص نزدیک شدن حوزه و دانشگاه، اضافه کرد: انجام رسالت و اهدافی که برای حوزه و دانشگاه معین شده عامل اصلی وحدت است.
رئیس دانشگاه بیرجند با بیان اینکه دنیا آرزویش در اختیار داشتن قشر جوان است، تأکید کرد: بلکه امروزه جوانان زیادی در اختیار مملکت ما هستند که فرصت خوبی برای تعالیم درست است.
خلیلی با اشاره به وظایف اساتید در جامعه، تبیین کرد: آموختن علم در راستای اشتغال و پاسخگویی به تردیدها از وظایف مهمی است که به عهده داریم.
وی ادامه داد: امروزه باید حوزه و دانشگاه با همراهی و همدلی با یکدیگر در راستای اصلاح امور همکاری کنند تا آنچه هدف است اجرا شود.
رئیس دانشگاه بیرجند با بیان اینکه امروزه تنها بحث تعالی نداریم بلکه عامل اصلی آسیب کمکاری است، خاطرنشان کرد: علاوه بر رفع مشکلات و مسائل درونی باید برای حل دغدغههای افراد جامعه گام برداشت.
خلیلی با اشاره به اینکه دانشجو نیاز به راهحلهای مختلف و همفکری دارد، یادآور شد: با وجود سلایق گوناگون دانشجویان، اساتید باید جامعه را به سمت تعالی هدایت کنند.
دکتر محمدمهدی دیانی نیز در ادامه مراسم، با اشاره به وحدت حوزه و دانشگاه، اظهار داشت: پیشینه وحدت اولین بار توسط امام خمینی(ره) با شروع انقلاب فرهنگی مطرح شد که شهید دکتر محمد مفتح پیشگام و جلویه دار شد.
وی با بیان اینکه حوزه و دانشگاه دو رکن در انقلاب اسلامی هستند، خاطرنشان کرد: همه تحولات اجتماعی مرهون فعالیت دانشگاه و حوزویان است.
رئیس بسیج اساتید خراسانجنوبی با بیان اینکه مقصود از ایجاد وحدت حوزه و دانشگاه وحدت فیزیکی و ظاهری نیست، با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری، تصریح کرد: هدف از وحدت تدریس تخصصهای حوزه در دانشگاه و بالعکس نیست بلکه وحدت باید در مبانی معرفتشناسی و ارزشی صورت گیرد و در امور سیاسی، فرهنگی و اجتماعی حساسیت داشته باشد.
دیانی ادامه داد: دانشگاه و حوزه دو موسسه از علم و دین هستند که یک شعبه حوزه و دیگری دانشگاه است که باید ارتباط بین این دو قشر را درک کرده و به تقویت رابطه علم و دین بپردازیم.
وی با اشاره به سخنان پدر علم فیزیک، در خصوص ارتباط دین و علم، عنوان کرد: پدر علم فیزیک میگوید بر سردر علم نوشته شده که بدون ایمان وارد نشوید.
رئیس بسیج اساتید خراسانجنوبی با اشاره به اینکه استاد حوزه وجود خدا را اثبات کرده و در دانشگاه با تحقیق حقایق طبیعی به وجود خدا میرسند، ابراز کرد: برای تحقق وحدت بین این دو باید مجمعی تشکیل شود تا تبادل اطلاعات و مبادله استاد و مدرس در زمینههای سیاسی، فرهنگی و اجتماعی شکل گیرد.
انتهای پیام/4