به گزارشخراسانتایم ، بهنقل از روابطعمومی شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسانجنوبی، مهدی صفوینژاد اظهار داشت: براساس سرشماری سال 1395، استان خراسان جنوبی دارای یک هزار و 749 روستای دارای سکونت است که از این تعداد 831 روستا کمتر از 20 خانوار و 918 روستا نیز بالای 20 خانوار جمعیت دارند.
وی ادامه داد: با درنظر گرفتن ایام پیک مصرف و تغییر الگوی مصرف در فصول گرم و سرد سال، به طور متوسط بین 420 تا 460 روستای استان با تانکر سیار آبرسانی میشوند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسانجنوبی با اشاره به فرآیند آبرسانی سیار بهعنوان یک روش مقابله با شرایط بحرانی بیان کرد: متاسفانه طی خشکسالیهای دو دهه اخیر در استان خراسان جنوبی، آبرسانی سیار به روشی معمول و پایدار تبدیل شده است.
صفوینژاد تصریح کرد: منابع آبی قابل دسترسی برای حدود 300 روستا به طور کامل از بین رفته و تنها منبع تامین آب آنها از طریق آبرسانی سیار تامین میشود.
وی با بیان اینکه برخی روستاها دارای منابع آبی اندکی از جمله چشمه و قنات است خاطرنشان کرد: بالغ بر 125 روستا در استان در حد مصارف شرب به منابع آبی محلی دسترسی دارند و از طریق آبرسانی سیار، تنها آب بهداشت خود را تامین میکنند.
شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی عنوان کرد: در حال حاضر آبرسانی سیار توسط تعاونی دهیاریهای روستایی و با به کارگیری 31 دستگاه تانکر در استان انجام میشود.
کلمات کليدی: خراسانتایم , خشکسالی , آب و فاضلاب