به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس از بیرجند، هادی آرین صبح امروز در شورای اداری و نشست استانداران ادواری خراسانجنوبی، به تغییراتی که طی ۱۰ سال اخیر در استان رخ داده است پرداخت و اظهار داشت: کارهای زیادی طی این سالها در استان انجام شده است.
وی بیان داشت: خراسانجنوبی در سال ۸۳ با تعداد ۴ شهرستان، ۱۳ شهر و ۴۰ دهستان از خراسان بزرگ جدا شد که طی الحاق شهرستانهای طبس و فردوس و تصمیمات کشوری به ۱۱ شهرستان، ۲۵ بخش، ۲۸ شهر و ۶۱ دهستان تقسیم شد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسانجنوبی اعلام کرد: سیل جمعیتی و مساحت استان طی دو مقطع با الحاق فردوس و طبس از ۸۲ هزار کیلومتر مربع به ۱۵۰ هزار کیلومتر مربع رسید و همچنین تغییرات و تراکم جمعیتی به ۵.۱ نفر در کیلومتر مربع رسیده است.
آرین با یادآوری این مطلب که خراسانجنوبی با توجه به سرشماری نفوس و مسکن استانی مهاجرفرست است به اعتبارات استان اشاره کرد و گفت: مجموع اعتبارات استان در قالب اسناد خزانه ۶۸۳ میلیارد تومان بوده است که در حال حاضر تنها ۳۰ درصد اعتبارات محقق شده است.
وی با اشاره به اینکه مجموع اعتبارات استان از ۱۱۲ میلیارد تومان به ۶۴۴ میلیارد تومان افزایش یافته است، اظهار داشت: در سال ۸۴ با توجه به برخورداری درآمد کشور ۹۷ درصد اعتبارات محقق شد که در سال ۹۶ فقط ۳۲ درصد اعتبارات تخصیص یافت.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسانجنوبی به ارزش افزوده بخشهای مختلف استان از سال ۸۳ تا ۹۳ اشاره کرد و یادآور شد: ارزش افزوده بخش کشاورزی ۱۸ هزار، صنعت ۱۳ هزار و خدمات ۳۱ هزار نسبت به سال ۸۳ ارتقاء یافته است.
آرین تولید ناخالص خراسانجنوبی در سال ۹۳ را ۶۴ هزار و ۸۸ اعلام کرد که در قیاس با کشور تفاوت زیادی دارد و ادامه داد: نرخ تورم استان بر اساس آخرین گزارشها ۸.۴ اعلام شده است.
وی متوسط هزینه خالص یک خانوار شهری را در سال گذشته ۱۸۴ هزار تومان و یک خانوار روستایی را ۱۰۰ هزار تومان اعلام کرد و افزود: در بحث هزینه درآمد و هزینه خالص خانوار شهری و روستای از سال ۹۴ تا ۹۵ تغییراتی صورت گرفته است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسانجنوبی با اشاره به اینکه مشارکت اقتصادی استان در سال ۹۵، ۱۰/۷ درصد گزارش شده است، اضافه کرد: همچنین با الحاق شهرستان طبس و فردوس تعهدات شاغلین بخش صنعت و معدن افزایش یافته است.
آرین به وجود ۲۰ شهرک و نواحی صنعتی در خراسانجنوبی اشاره کرد و افزود: همچنین ذخایر صنعت و معدن استان به ذخیره قطعی یک هزار و ۴۸۳ میلیون تن رسیده است.
وی از طرح آمایش سرزمینی خبر داد و به عمده پروژههای انجام شده در استان اشاره کرد و یادآور شد: از سال ۹۵ تاکنون خطوط هوایی استان از ۲۳۸ پرواز به ۵۳۹ پرواز در بخشهای مختلف رسیده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسانجنوبی با بیان اینکه بر اساس طرح آمایش سرزمینی به محورهای توسعه استان در ۸ محور اصلی توجه خاصی شده است، تبیین کرد: همچنین چشمانداز استان در سند آمایش در ۱۰ بخش تشریح شد.
آرین با تأکید بر اینکه امیدواریم با پیگیری راهبردهای طرح آمایش استان به نگین خاوران پویا و ایستا برسیم، خاطرنشان کرد: بر اساس طرح آمایش که منحصربهفرد و دارای بیش از ۲۰۰ نقطه منحصربهفرد است، کانونهای سکونتی تدوین شده است.
وی در پایان اعلام کرد: همچنین جلسات راهبردی مدیریت اقتصاد مقاومتی از استان به شهرستانها انتقال یافت که تاکنون جلسات اقتصاد مقاومتی در شش شهرستان با مصوبات خاصی دنبال شده است.