به گزارش گروه فرهنگی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، فرشید جعفری در رابطه با وضعیت سوادآموزی در استان با اشاره به اینکه خراسانجنوبی در راستای توسعه سواد به شاخصهای مطلوبی دست یافته است، اظهار داشت: در حال حاضر سوادآموزی پا در میدان مشارکت گذاشته و با تأسیس سه مرکز یادگیری برداشتن قدمهای اساسی برای توسعه سواد به شهروندان و توسعه مهارتهای اجتماعی و توانمند نمودن مادران خانهدار در طبخ غذاهای محلی فعالیتهای جانبی خود را آغاز نموده است.
وی افزود: سواد فنآوری که در سال جاری در کلاسهای دوره انتقال سواد در استان اجرا میگردد، باعث میشود که افراد کمسواد جامعه بتوانند با آموزش سواد رایانهای، زندگی راحتتری را تجربه کنند، به عنوان مثال آموزش مهارت سواد رایانهای میتواند سوادآموزان را قادر سازد تا در خانه قبوض آب، برق و گاز را پرداخت نمایند.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش خراسانجنوبی با بیان اینکه در مراکز یادگیری محلی سوادآموزی علاوه بر آموزش دانش پایه که همان خواندن، نوشتن و حساب کردن است، مهارتهای اساسی زندگی آموزش داده میشود، تصریح کرد: در این مراکز کتابهای سادهنویسی شده مدیریت بحران، تربیت فرزند، آیین خوب زیستن، مفاهیم اجتماعی و کتاب ارزشمند سفره ایرانی در اختیار سواد آموزان قرار میگیرد تا بتوانند در مواجهه با مشکلات عدیده اجتماعی و اقتصادی زندگی خود را مدیریت نموده و کمک حال معیشت خانواده خود باشند.
جعفری گفت: مراکز یادگیری محلی نیز مرکز آموزش مهارتهای شغلی و حرفهای میباشند.
وی ادامه داد: در این مراکز به سوادآموزان براساس نیاز آنان مهارتهای شغلی آموزش داده میشود که آموزش خیاطی، پارچهبافی، پرورش گلوگیاه، تولید صنایعدستی نظیر کیف از دیگر دست آوردهای مراکز یادگیری است.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش خراسانجنوبی متذکر شد: برای اینکه سوادآموزان طعم واقعی و لذتبخش سواد را بچشند، امسال در خراسانجنوبی طرح آموزش "نماز کلید بهشت" در دستور کار سوادآموزی قرار دارد.
جعفری با بیان اینکه همه روزه در طرح آسمانی کلاسهای سوادآموزی برای افراد بیسواد و کمسواد آموزش عملی نماز به مدت ۱۰ دقیقه آموزش داده میشود، یادآور شد: خراسانجنوبی با اجرای این طرح حدود ۱۰۰ یاور نماز را آموزش داده و با مشارکت ستاد اقامه نماز استان این طرح آسمانی را در مناطق شهری و روستای اجرا مینماید.
وی از وجود ۵ هزار نفر بیسواد در استان خبر داد و افزود: در سال جاری ۳۳ هزار نفر از این تعداد در کلاسهای سوادآموزی مشغول به تحصیل میباشند.
معاون سوادآموزی ادارهکل آموزش و پرورش خراسانجنوبی عنوان کرد: بیشترین آمار بیسوادی در شهرهای بیرجند، قاین، مناطق مرزی سربیشه، درمیان و نهبندان و کمترین آمار بیسوادی مربوط به مناطق شمالی استان شامل فردوس، سرایان، بشرویه، طبس و دستگردان میباشد.
جعفری با توجه به استقبال خواهران از کلاسهای سوادآموزی، گفت: بیشترین آمار جذب شده سوادآموزان خواهران هستند.
وی افزود: ساکنین مناطق روستایی به دلیل خشکسالیهای مستمر به حاشیه بیرجند مرکز استان مهاجرت نموده و این امر سبب گسترش آمار بیسوادان بیرجند گردیده است.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش خراسانجنوبی اضافه کرد: اولویت باسواد نمودن افراد بیسواد در حال حاضر در گروه سنی ۴۹– ۱۰ سال میباشد که برای با سواد نمودن هر فرد در دورهی سوادآموزی مبلغ ۷۶۰ هزار ریال در ازای قبولی به آموزشدهندگان پرداخت میشود.
جعفری از پرداخت ۱۰ میلیون ریال سرانه آموزشی برای کودکان کارگروه سنی ۱۹ – ۱۰۰ ساله در صورت شرکت در کلاسهای سوادآموزی و اخذ مدرک تحصیلی دورهی سوادآموزی خبر داد و خاطرنشان کرد: برای ایجاد انگیزه و ترغیب بیسوادان به شرکت در کلاسهای سوادآموزی به افرادی که موفق به دریافت کارنامه قبولی در دوره سوادآموزی شوند مبلغ ۱۳۴ هزار تومان پاداش اهدا میگردد.
انتهای پیام/4