سه شنبه ۳ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۳۵
مدیرعامل بانک سلول‌های بنیادی خون بند ناف رویان خبر داد

ذخیره‌سازی حدود ۸۸ هزار نمونه در بانک خصوصی سلول‌های بنیادین خون بند ناف رویان

مدیرعامل بانک سلول‌های بنیادی خون بند ناف رویان با اشاره به اینکه در بانک خصوصی سلول‌های بنیادین خون بند ناف رویان حدود ۸۸ هزار نمونه جمع‌آوری و ذخیره‌سازی شده است، گفت: این مرکز بالاترین ظرفیت ذخیره‌سازی سلولی در خاورمیانه است.
ذخیره‌سازی حدود ۸۸ هزار نمونه در بانک خصوصی سلول‌های بنیادین خون بند ناف رویان
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری فارس، مرتضی ضرابی امشب در نشست خبری اظهار داشت: شرکت فناوری سلول‌های بنیادین رویان در سال 84 راه‌اندازی شده است.
 وی با بیان اینکه این مجموعه ارائه خدمات ذخیره‌سازی سلول‌های بنیادین را انجام می‌دهد که به همت دکتر آشتیانی ایجاد شده است، تصریح کرد: ابتدا این مرکز فعالیت خود را در سال 84 در تهران آغاز نمود و با توجه به نیاز ارائه این خدمات و گسترش آن در سطح کشور در حال حاضر این مرکز در 29 استان کشور دارای دفتر فعال است.
مدیرعامل بانک سلول‌های بنیادی خون بند ناف رویان با اشاره به اینکه دفتر بانک خون بند ناف در خراسان‌جنوبی در سال  94 راه‌اندازی شده است، افزود: این مرکز به همت جهاد دانشگاهی این استان راه‌اندازی شده و نسبت به عمر کم این مرکز تاکنون رشد کمی و کیفی خوبی داشته است.
ضرابی یادآور شد: تعداد 2000 نمونه از نمونه‌های خون بند ناف جمع‌آوری شده در کشور مربوط به خراسان‌جنوبی بوده که ظرفیت آن بیش‌از این میزان بوده که باید تلاش برای حداکثر استفاده از ذخیره‌سازی خون بند ناف در این استان صورت گیرد.
 وی با اشاره به اینکه سلول‌های بنیادین ماهیت سلول‌هایی هستند که دارای دو ویژگی شامل داشتن قدرت تکثیر و قدرت تبدیل شدن به سلول دیگر را داشته باشند، اضافه کرد: چندین نوع سلول بنیادین وجود دارد ولی مهمترین آن که نقش مهمی در فرآیند ذخیره‌سازی ما دارد سلول‌های بنیادین خون‌ساز هستند.
 مدیرعامل بانک سلول‌های بنیادی خون بند ناف رویان ادامه داد: امروز این اعتقاد وجود دارد که تمامی اندام‌های بدن سلول بنیادین برای خود دارند.
 ضرابی با بیان اینکه سلول‌های خونی عمر محدودی دارند، تصریح کرد: سلول‌های بنیادین مغز استخوان که سلول‌های خونی هستند مدام سلول‌های جدید تولید می‌کنند و همچنین هر 35 سال سلول‌های قلب هر انسان عوض می‌شود.
وی گفت: از بافت‌های مختلف می‌توان سلول‌های بنیادین آن منطقه را گرفته و تمایز به سلول‌های دیگر اندام‌ها تبدیل شود.
 مدیرعامل بانک سلول‌های بنیادی خون بند ناف رویان با اشاره به اینکه منبع مهمی که می‌تواند برای ذخیره‌سازی سلول‌های بنیادین مورد استفاده قرار گیرد سلول‌های موجود در بند ناف بوده که مملو از سلول‌های بنیادین خون‌ساز است، افزود: این سلول‌ها می‌توانند برای درمان بسیاری از بیماری‌هایی که منشأ خونی دارند مورد استفاده قرار گیرد.
 ضرابی یادآور شد: به طور معمول بعد از تولد نوزاد بند ناف خود دور انداخته می‌شود اما در صورت تمایل برای ذخیره‌سازی، سلول‌های بنیادین خون بند ناف جمع‌آوری می‌شود و همچنین پرده جنینی و عروق آن نیز می‌تواند در درمان برخی از بیماری‌ها مورد استفاده قرار گیرد.
 وی با اشاره به اینکه هدف از راه‌اندازی بانک سلول‌های بنیادین خون بند ناف رویان داشتن منبع مناسب از این سلول‌های بنیادین در کشور بوده است، گفت: در 29 استانی که بانک سلول‌های بنیادین خون بند ناف دفتر فعال دارد 150 کارشناس حضور داشته و خون‌گیری بند ناف را انجام می‌دهند و کمتر از 24 ساعت نمونه خون به تهران ارسال و کار ذخیره‌سازی آن صورت می‌گیرد.
 مدیرعامل بانک سلول‌های بنیادی خون بند ناف رویان ادامه داد: کار جمع‌آوری خون بند ناف باید با هماهنگی و در زمان زایمان انجام شود و یک روش بی‌خطر برای مادر و نوزاد بوده که در بیمارستان توسط کارشناسان بعد از قطع بند ناف نوزاد انجام می‌شود.
 ضرابی به تمام خانواده‌هایی که در آستانه تولد فرزند هستند توصیه کرد کار ذخیره‌سازی سلول‌های بنیادین خون بند ناف را انجام دهند و افزود: تلاش کرده‌ایم این اقدام با حداکثر اطمینان صورت گیرد.
 وی با اشاره به اینکه بسته به شرایط و پارامترهای مختلف حجم خونی که می‌توان از بند ناف یک نوزاد جمع‌آوری و ذخیره‌سازی نمود از حدود 50 میلی‌لیتر تا 200 میلی‌لیتر خون می‌باشد، اضافه کرد: سلول‌های موجود نیز می‌توان بین 500 میلیون تا 2 میلیارد سلول متغیر باشد.
 مدیرعامل بانک سلول‌های بنیادی خون بند ناف رویان با بیان اینکه برای ذخیره‌سازی سلول‌های بنیادین خون بند ناف یک بانک عمومی ‌ون بند ناف و بانک خصوصی خون بند ناف در کشور وجود دارد، یادآور شد: در بانک عمومی خون بند ناف هزینه‌ای ازاهداءکنندگان خون بند ناف دریافت نمی‌شود و مالکیتی بر آن ندارند و این سلول‌ها می‌تواند در اختیار تمام بیماران در صورت نیاز قرار گیرد.
ضرابی ادامه داد: در بانک خصوصی سلول‌های بنیادین خون بند ناف هزینه‌ای معادل 2.5 میلیون تومان از خانواده‌هایی که متقاضی ذخیره‌سازی هستند برای نگهداری آن دریافت و مبلغی معادل 120 هزار تومان سالانه نیز به عنوان شارژ از این خانواده‌ها اخذ می‌شود.
 وی با بیان اینکه هر دو نوع این بانک در پژوهشکده رویان وجود دارد، یادآور شد: با توجه به اینکه هزینه‌های نگهداری ذخیره‌های سلول‌های بنیادین در بانک عمومی باید توسط اعتبارات دولتی تأمین شود چون اعتباری اختصاص نیافته در حال حاضر این اقدام در این بانک انجام نمی‌شود.
مدیرعامل بانک سلول‌های بنیادی خون بند ناف رویان از ذخیره‌سازی حدود 55 هزار نمونه سلول‌های بنیادین خون بند ناف در بانک عمومی سلول‌های بنیادین خون بند ناف رویان خبر داد و افزود: این بانک در سطح کشور در پژوهشکده رویان، بیمارستان شریعتی و سازمان انتقال خون وجود دارد.
ضرابی ادامه داد: در مجموع در بانک‌های عمومی سلول‌های بنیادین خون بند ناف کشور حدود 155 هزار نمونه جمع‌آوری و ذخیره‌سازی شده است.
وی با اشاره به اینکه در بانک خصوصی سلول‌های بنیادین خون بند ناف رویان حدود 888 هزار نمونه جمع‌آوری و ذخیره‌سازی شده است، اضافه کرد: این مرکز بالاترین ظرفیت ذخیره‌سازی سلولی در خاورمیانه است.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۱۶۷۲
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , پژوهش , سلول‌های بنیادین