به گزارش سرویس فرهنگی خراسانتایم سعید کسرایی
نیا در دومین روز نشست خبری کمیتههای تخصصی ستاد دهه فجر استان خراسانجنوبی اظهار داشت: در چند سال اخیر با تاکیدات و توجهات مقام معظم رهبری بحث فضای مجازی جایگاه ویژهای در سطح استان پیدا کرده است لذا لازم است که ما هم در این فضا برنامه داشته باشیم و نسبت به این موضوع توجه بیشتری داشته باشیم.
مسئول دفتر استانی سازمان فضای مجازی سراج با بیان اینکه متاسفانه در برخی از موضوعات دچار مشکلات هستیم، گفت: وقایع چند هفته پیش و تظاهراتی که برپا شد، جنبه مثبت آن حضور باشکوه مردم در راهپیماییهای بعد از آن بود و جنبه منفی آن سوء استفاده بیگانگان و فرصت طلبان از یک مطالبه مردمی بود که باعث شد جریان فرهنگی در فضای مجازی تحت تاثیر قرار گیرد.
وی افزود: ما در کمیته فضای مجازی دهه فجر چندین موضوع مهم را در دستور کار خودمان قرار دادهایم که در بخش تولید محتوا سعی ما بر این است که در فضای مجازی محتواهایی که نسل جدید و نسل جوان ما با آنها بیگانه هستند در قالبهای مختلف به آنها ارائه دهیم زیرا در سالروز پیروزی انقلاب نیاز داریم با دهه هفتادیها و دهه هشتادیهای دوره خودمان ارتباط برقرار کنیم، با نوجوانان و جوانانی ارتباط برقرار کنیم که زیاد فضای انقلاب و اتفاقات بعد از انقلاب را درک نکردهاند.
مسئول دفتر استانی سازمان فضای مجازی سراج با بیان اینکه سعی بر این شده است که فعلان فضای مجازی و رسانهای همانند همه اقشار دیگر این سالگرد را چشن بگیرند،تشریح کرد: با استفاده از ظرفیت فضای مجازی که امسال چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی است برنامههای ما به گونهای است که به این 10 روز خلاصه نشود و اگر کاری قرار است انجام دهیم به گونهای باشد که در طول سال بتوانیم برخی از اتفاقات و رویدادها را ادامه بدهیم و به آن بپردازیم.
کسرایینیا برنامههای محوری این کمیته را چهارمورد عنوان داشت و افزود: ما به معرفی خیانتهای پهلوی خواهیم پرداخت زیرا به خاطر اینکه این موضوع به صورت درست به جوانان معرفی نشده است متاسفانه گاها میشنویم بعضی از جوانان میگویند نظام پهلوی از نظام جمهوری اسلامی بسیار کارآمدتر است لذا ما باید این واقعیت را به جوانان منتقل کنیم که نظام پهلوی چه خیانتهای کرده است و با استفاده از شبکههای اجتماعی بتوانیم برخی از این خیانتها را معرفی کنیم.
وی ادامهداد: موضوع بعدی پرداختن به دستاوردهای انقلاب اسلامی است. متاسفانه در خصوص دستاوردهای انقلاب و پس از انقلاب در استان اطلاعات جامعی نداریم و ما از مسئولین خواستار شدیم که اقدام کنند تا این اطلاعات را مردم بدانند که در چند سالی که حداقل خراسان جنوبی استان شده چه خدماتی ارائه شده است و چه زیرساختهای بوده است البته در بحث ملی خدمات و زیرساختها بسیار زیاد است که به آنها پرداخته خواهد شد.
مسئول دفتر استانی سازمان فضای مجازی سراج با اشاره به تقارن دهه فاطمیه و دهه فجر عنوان داشت: یک برنامه ویژه با عنوان نقش زن در انقلاب و پس از انقلاب در دستور کار ما قرار دارد که به صورت ویژه در نشستها و تولیدات بهآن پرداخته خواهد شد.
کسرایینیا ادامه داد: مطالبهگری از مسئولین موضوع دیگری خواهد بود که ما حرف و خواسته مردم را با تمام تلخی که برای مسئولین دارند به گوش آنها خواهیم رساند.
وی با بیان اینکه کمیته فضای مجازی در این دهه به صورت موردی 14 برنامه شاخص خواهد داشت، گفت: این برنامهها با همکاری بسیج رسانه، معاونت فضای مجازی صدا و سیما، خبرگزاریها، مجموعه فضای مجازی سراج و به صورت کلی همه مجموعههای فعال در حوزه فضای مجازی اجرایی خوالهد شد.
مسئول دفتر استانی سازمان فضای مجازی سراج ادامه داد: ما پویش پرچم ایران در سطح استان خواهیم داشت که عامه مردم و دولتیها در فضای محل کار و کسب و خانه یک پرچم ایران را برافراشته و عکس آن را منتشر خواهند کرد زیرا متاسفانه در ماه گذشته توهینهای به پرچم مقدس جمهوری اسلامی ایران شد و این پویش با هدف بزرگداشت قداست این پرچم میباشد.
وی افزود: دیگرموضوعاتی که در دستور کار ما هستند عبارتند از پاسخگویی به شبهات انقلاب اسلامی با محوریت یکی از کانالهای تلگرامی، مسابقه با عنوان دانستنیهای انقلاب که معرفی یک سری از واقعیتها و خاطرات در آن مسابقه صورت خواهد گرفت، مجموعه پوستر تحت عنوان خدمات و زیرساختهای انقلاب و پس از انقلاب ، مراسم دورهمی فعالان فضای مجازی، مسابقه شکوه حضور که به صورت عکس ویژه ۲۲ بهمن با محوریت مجموعه سراج و با مشارکت بیش از ۱۰ و ۱۱ کانال پرمخاطب خواهد بود که هدف آن تشویق به حضور مردم در راهپیمایی و رسانهای کردن این جریان میباشد، برگزاری نمایشگاهی در مسیر راهپیمایی ۲۲ بهمن، معرفی کتابهای معتبر مرتبط با انقلاب اسلامی ، نقاشی دیجیتال شهدای بیرجند که سال پیش توسط هنرمندان استان وحید آهنی صورت گرفت که تصویر 7 شهید شاخص استان را کشیدند و این تصاویر به صورت گسترده منتشر خواهد شد، رادیو صدای انقلاب، پادکستها که با همکاری انجمن اسلامی در مدارس اجرا خواهد شد و پوستر دخترانههای انقلاب ویژه دهه هفتادیها که ویژگیهای دختران دهه هفتادی انقلاب را بررسی میکند.
وی در همین راستا افزود: یک اثر هنری توسط خواننده ارزشی استان عبدالله مولوی حقیقی با عنوان پرچم ایران رونمایی و کلیپ تصویری آن منتشر خواهد شد البته برنامههای دیگری نیز خواهیم داشت همانند دیدار با خانواده شهدا توسط فعالان فضای مجازی.
کسرائی نیا در ادامه خبر داد: یک اتفاق ویژه نیز امسال رخ خواهد داد که افتتاح اولین و تنها مرکز مشاوره تخصصی فضای مجازی میباشد که با محوریت آموزش و درمان مشکلات و آسیبهای فضای مجازی در مرکز دفتر استانی سازمان فضای مجازی سراج صورت خواهد گرفت.
مسئول دفتر استانی سازمان فضای مجازی سراج خاطرنشانکرد: بسیاری از اتفاقاتی که در فضای مجازی رخ میدهد موضوع اعتیاد اینترنتی است که گریبانگیر خانوادهها شده است و موضوع ترک اعتیاد به بازیها و شبکههای اجتماعی نیز وجود دارد که مرکز مشخصی در این حوزهها نداریم که مراحل درمانی برای آنها داشته باشد لذا ما بحث آموزش را سال گذشته شروع کردیم و بیش از ۲۰۰ عنوان سخنرانی در سطح استان تا به امروز انجام شده است که به زودی نیز مرکز ترک اعتیاد اینترنت توسط کلینیک سلامت در مرکز تخصصی فضای مجازی واقع در طالقانی ۱۶ به زودی افتتاح خواهد شد.