پنجشنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۱۸:۳۸
عضو هیأت علمی دانشگاه بیرجند مطرح کرد

سهم آموزش و پرورش از بودجه کم‌تر از ۱۰ درصد/ با این بودجه نمی‌توان پروفسور گنجی‌ها را تربیت کرد

عضو هیأت علمی دانشگاه بیرجند با بیان اینکه ۱۰ درصد از بودجه‌های عمومی سهم آموزش و پرورش کشور است، گفت: این مقدار بودجه کم است چراکه ۹۵ درصد آن صرف هزینه‌های جاری و از ۵ درصد باقیمانده نیز، ۲ درصد آن سهم هزینه‌های عمرانی می‌شود.
سهم آموزش و پرورش از بودجه کم‌تر از ۱۰ درصد/ با این بودجه نمی‌توان پروفسور گنجی‌ها را تربیت کرد
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری فارس از بیرجند، جواد میکانیکی صبح امروز در اولین جشنواره کشوری آموزشی تربیتی تجربیات برتر آموزشی جغرافیا، به حکمت 147 نهج‌البلاغه اشاره کرد و اظهار داشت: دانش نگه‌دارنده دارایی است که شناخت و تأثیر علم و دانش این است که بشر نیازمند ترویج علم است.
وی با اشاره به اینکه اقتصاددانان بر روی نیروی کار تخصصی و آموزش در فرآیند تولید و توسعه تأکید دارند، افزود: اقتصاددانان معاصر ما رابطه بین رشد اقتصاد، توسعه و رشد سرمایه‌گذاری را در آموزش و پرورش می‌دانند.
عضو هیأت علمی دانشگاه بیرجند گفت: ما در جهت تفاوت سرمایه نیروی انسانی باید از کلام امیرالمؤمنین بهره ببریم.
میکانیکی با اشاره به اینکه همه کشورها سهم بسزایی از تولید ناخالص و بودجه عمومی را به بخش آموزش و پرورش اختصاص داده‌اند، خاطرنشان کرد: سهم ایران از سهم جامائیکا و کوبا به مراتب پایین‌تر است چراکه در تحلیل بودجه‌ها امروز شاهد کسری بودجه در آموزش و پرورش هستیم.
وی با بیان اینکه 10 درصد از بودجه‌های عمومی سهم آموزش و پرورش کشور است، اذعان داشت: این مقدار بودجه کم است چراکه 95 درصد آن صرف هزینه‌های جاری و از 5 درصد باقیمانده نیز، 2 درصد آن سهم هزینه‌های عمرانی می‌شود.
عضو هیأت علمی دانشگاه بیرجند گفت: در چنین فضایی نمی‌توان انتظار معجزه داشت و شاهد ظهور بروز افراد مانند پروفسور گنجی باشیم.
میکانیکی ادامه داد: در کشورهای مختلف سهم آموزش و پرورش از بودجه‌ها سهم زیادی بوده و به همان میزان سهم آموزش در تولید سرمایه و ثروت ملی نیز بسیار زیاد است.
وی ادامه داد: مقالات و کتاب‌های پروفسور گنجی نه‌تنها گوشه‌ای از زندگی ایشان بوده است که تا آخر عمر دغدغه آموزش و پرورش در استان و کل کشور را داشتند.
عضو هیأت علمی دانشگاه بیرجند با اشاره به اینکه همه دکتر گنجی را با آثار علمی می‌شناسند، عنوان کرد: اما آنچه مغفول مانده شخصیت اخلاقی ایشان بوده است.
میکانیکی اضافه کرد: جغرافیدان باید مناظر و پدیده‌ها و وقایع را ثبت و مستندسازی استفاده کند.
وی به خاطرات پروفسور محمدحسن گنجی اشاره کرد و افزود: ایشان یادداشت‌های 63 سال خاطرات روزانه خود را می‌نوشتند که همه این مدارک، اسناد، کتاب‌ها و آثار تبدیل‌شده توسط دکتر گنجی علم جغرافیا را ماندگار کرده است.
عضو هیأت علمی دانشگاه بیرجند ادامه داد: در تاریخ و منطقه علمای بزرگ در خطه دانش‌پرور خراسان‌جنوبی وجود دارد.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۲۲۸۷
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , آموزش و پرورش , بودجه