به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، رضا یزدانمهر اظهار داشت: متأسفانه بخش کشاورزی از جمله بخشهایی بوده که بر اثر حوادث طبیعی از جمله سیل، خشکسالی، سرمازدگی و سایر موارد خسارت به آن وارد میشود.
وی با بیان اینکه در سال زراعی جاری 66 مورد گزارش خسارت سرمازدگی در استان داشتهایم، تصریح کرد: میزان خسارت در این بخش به یکهزار و 700 هکتار با 28 درصد خسارت به مبلغ سه میلیارد و 300 میلیون تومان بوده است.
رئیس اداره مدیریت بحران سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی یادآور شد: در بخش باغی در سال زراعی 96 میزان خسارت سرمازدگی در استان به چهار هزار و 536 هکتار با 33 درصد خسارت به مبلغ 23 میلیارد تومان بوده است.
یزدانمهر به خسارتهای ناشی از سیل در سال زراعی 96 به بخش کشاورزی استان اشاره کرد و افزود: میزان این خسارت در بخش زراعی به 804 هکتار با 47 درصد خسارت بوده که میزان ریالی این خسارت بالغبر یکمیلیارد و 700 میلیون تومان برآورد شده است.
وی ادامه داد: همچنین در این مدت در بخش باغی میزان خسارت ناشی از سیل به 7 هزار و 848 هکتار با 36 درصد بوده که خسارتی حدود 16 میلیارد تومان را به باغداران استان تحمیل کرده است.
رئیس اداره مدیریت بحران سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی با بیان اینکه خسارت خشکسالی به بخش کشاورزی استان بسیار زیاد بوده است، اضافه کرد: خسارت خشکسالی در بخش زراعت استان ۴۴ میلیارد تومان، در بخش باغی ٢١٢ میلیارد تومان و در بخش دام ۵٠ میلیارد تومان در سال زراعی ٩۶ بوده است.
یزدان مهر افزود: مجموع خسارت ناشی از خشکسالی به بخشهای مختلف کشاورزی استان شامل بخش دام، باغی، زراعی، منابع آبی و طبیعی در سال زراعی ٩۶ به مبلغ ۴٨۶ میلیارد و ٩٠٠ میلیون تومان بوده است.
وی تصریح کرد: با توجه به خشکسالیهای متوالی و کاهش شدید بارندگیها در استان میزان نفوذپذیری خاک کمتر شده و در نتیجه با اندکی بارندگی ایجاد سیل میشود.
رئیس اداره مدیریت بحران سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی با بیان اینکه برای پیشگیری از خسارتهای فراوان به کشاورزان بر اثر حوادث ناشی خشکسالی، سیل و سرمازدگی اطلاعرسانی و کارگاههای آموزشی توسط سازمان جهاد کشاورزی استان برگزار میشود، گفت: از کشاورزان خواسته میشود برای کنترل خشکسالی از طرح آبیاری تحت فشار و کود دامی برای افزایش ماندگاری در اراضی کشاورزی استفاده نمایند.
یزدانمهر اضافه کرد: برای پیشگیری از خسارات سیل و استفاده از آب باران احیاء بندها به کشاورزان توصیه میشود.
وی خاطرنشان کرد: سازمان جهاد کشاورزی تا حد امکان برای اطلاعرسانی کشاورزان برای پیشگیری از خسارات حوادث طبیعی به برگزاری دورههای آموزشی تا حدی که اعتبارات اجازه دهد اقدام میکند.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , کشاورزی , خشکسالی