به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از مهر، اگر به فلسفه حضور امامزادگان در جامعه اسلامی دقت شود این نکته دریافت خواهد شد که حضور این بزرگواران در دوره حکومت خلفای اموی و عباسی به واسطه پذیرایی و راهگشایی مردم بوده است.
ایرانیان، این بزرگواران را بر طوطیای دیدگان خود نشاندند و از آنها در جامعه شهری و روستایی خود نور معرفت و چراغ هدایت برگرفتند و در سایهسار فضل آنها که بارقهای از فضائل ائمه اطهار(ع) دنیا و آخرت خویش را خدامدارانه آباد ساختند.
یکی از راههای بزرگداشت مفاخر و صاحبان کمال، زیارت آنان است که در حقیقت موجب بقا و استمرار حیات علمی، هنری و معنوی آنان میگردد چنانچه زیارت ائمه و امامزادگان درس عزتطلبی، تسلیمناپذیری، دلاوری و غیرت نسبت به اسلام و دفاع از فضیلت و کرامت انسانی و حرمت انسانها را به شیعیان میآموزد.
آستان امامزاده سیدحامد علوی (ع) در شهرستان سربیشه و در روستای چِنِشت از توابع دهستان نهارجان بخش مود شهرستان سربیشه است.
ساختمان مزار
اولین بنای این زیارتگاه در سال ۸۰۰هجری قمری توسط سیدمحمد مشعشع ساخته شد، در تاریخ حسامی مسطور است که سید محمد مشعشع فرمود؛ در همین محل کنونی مزار سردابی کندند و با سنگ و آجر قبری ساختند و بدنها را که از داخل غار بیرون آورده بودند به خاک سپردند و بر آن قبه بنا نهاد.
پس از آنکه ساختمان مزار توسط سید محمد مشعشع ساخته شد، مرد صالحی را که همراه او بود و درویش حسین نام داشت را به خدمت گماشت و خود به عربستان معاودت فرمود و از همه ولایت قهستان پیوسته مردمان به زیارت آن مزار آمدند.
نمای ساختمان سنگی بوده و دارای دو گلدسته سبز رنگ به ارتفاع دو متر است همچنین در داخل آن تا ارتفاع یک متر سنگ مرمر کار شده است و تا سقف با گچکاری تکمیل شده است، ضریح امامزاده نیز از جنس آلومینیوم و چهل چراغی بر فراز ضریح به چشم میخورد.
شکل بیرونی بقعه مکعبی اما از درون دارای هشت ضلع است، بر هر یک از صفههای اطراف پنجرهای آهنی تعبیه شده است.
احترام به امامزادگان احترام به پیامبر اکرم(ص) است
رئیس اداره اوقاف شهرستان سربیشه با بیان اینکه احترام به امامزادگان احترام به پیامبر اکرم(ص) و ائمه اطهار(ع) است، اظهار داشت: انسان با زیارت و برقراری ارتباط با امامزادگان و ائمه در سایه مهر خداوند قرار میگیرد.
علی امینینسب امامزادهها را سبب جذب جمعیت و تلاقی افکار و فرهنگ مردمی دانست و مطرح کرد: حضور در امامزادگان و بقاع متبرکه سبب میشود اوقاف فراغت خود را به مباحث مرتبط با اهلبیت(ع) اختصاص دهیم.
وی با بیان اینکه برنامههای فرهنگی روستای چنشت با محوریت امامزاده سید حامد علوی انجام میشود، بیان داشت: آموزش قرآن، احکام، اخلاق و احادیث از ویژه برنامههایی است که در ایام تابستان در این بقعه برگزار میشود.
امامزاده سیدحامد علوی؛ مورد توجه گردشگران
رئیس اداره اوقاف شهرستان سربیشه مطرح کرد: این بقعه متبرکه به دلیل مجاورت در غارهای تاریخی روستای چنشت و قرار داشتن در منطقه نمونه گردشگری مورد توجه گردشگران قرار گرفته است.
امینینسب طبیعت جالب و کوهستانی و راه صعبالعبور را از جاذبههای این بقعه دانست و اعلام کرد: روستای چنشت که این بقعه متبرکه در آن واقع گردیده از روستاهای دیدنی و هدف گردشگری شهرستان سربیشه است.
وی با بیان اینکه آب مورد نیاز زائران از طریق چشمه و ذخیره در تانکر تأمین میشود، حاطرنشان کرد: امکانات رفاهی این بقعه شامل ۱۰ چشمه سرویس بهداشتی، سه زائرسرا و تعدادی آلاچیق است.
برگزاری طرح آرامش بهاری در امامزاده سیدحامد علوی
رئیس اداره اوقاف شهرستان سربیشه همچنین از برگزاری طرح آرامش بهاری در امامزاده سیدحامد علوی خبر داد و افزود: طرح آرامش بهاری ویژه تعطیلات نوروزی با هدف تحقق منویات مقام معظم رهبری مبنی بر تبدیل بقاع متبرکه به قطب فرهنگی، نشر معارف اسلامی، ترویج باورهای دینی و سبک زندگی ایرانی اسلامی اجرا میشود.
وی مطرح کرد:طرح آرامش بهاری از ۲۵ اسفندماه الی ۱۵ فروردین ۹۷ همراه با برنامههای متنوع از قبیل غبارروبی و عطر افشانی بقاع متبرکه، اجتماع منتظران با برگزاری دعای ندبه و توسل به امام زمان (عج)، جشن میلاد حضرت علی(ع)، برگزاری مراسم سالروز وفات حضرت زینب(س) برگزار میشود.
وی از برپایی خیمههای معرفت در جوار امامزاده سید حامد علوی خبر داد و گفت: خیمههای معرفت با غرفههای کتابخوانی، مشاوره خانواده، پاسخگویی به مسائل شرعی، ایستگاه صلواتی و طرح «قرآن بخوان جایزه بگیر» بر پا شده است.
انتهای پیام/4