يکشنبه ۱۹ فروردين ۱۳۹۷ ساعت ۲۰:۳۰
در نشست مشترک سرمایه‌گذاران با مسؤولان مطرح شد

از نبود بانک‌های خراسان‌جنوبی در خدمت تولید و اشتغال تا حال و روز ناخوش فضای کسب‌وکار

رئیس سازمان منطقه ویژه اقتصادی خراسان‌جنوبی از بانک‌های خراسان‌جنوبی گلایه کرد و گفت: متأسفانه بانک‌های خراسان‌جنوبی آن طور که باید در خدمت تولید و اشتغال نیستند و با نگاه بنگاه‌داری به امور می‌نگرند.
از نبود بانک‌های خراسان‌جنوبی در خدمت تولید و اشتغال تا حال و روز ناخوش فضای کسب‌وکار
 
به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری فارس، حسین زارعی ظهر امروز در نشست مشترک سرمایه‌گذاران منطقه ویژه اقتصادی بیرجند با مسؤولان، به تشریح فعالیت‌های انجام‌شده در منطقه ویژه اقتصادی بیرجند پرداخت و اظهار داشت: تاکنون 37 مورد سرمایه‌گذاری در منطقه ویژه اقتصادی انجام‌شده که از این تعداد 12 مورد در سایت مرزی ماهیرود بوه که از این تعداد هشت واحد انبار هیدروکربن و سه واحد انبار عمومی و یک واحد بسته‌بندی مصالح ساختمانی است.
وی بیان داشت: 25 مورد سرمایه‌گذاری دیگر در سایت مرکزی منطقه ویژه اقتصادی انجام‌شده که شامل هفت واحد هیدروکربن است که از این تعداد دو واحد آماده بهره‌برداری و مابقی از پیشرفت فیزیکی 20 تا 40 درصد برخوردارند.
زیرساخت‌های منطقه ویژه اقتصادی مشکلی ندارد
معاون اقتصاد و سرمایه‌گذاری منطقه ویژه اقتصادی بیرجند با اعلام این مطلب که 4 واحد غذایی موجود در منطقه ویژه اقتصادی از پیشرفت فیزیکی 35 تا 70 درصد برخوردارند، به زیرساخت‌های موجود در این منطقه اشاره و توضیح داد: در خصوص زیرساخت‌های منطقه ویژه اقتصادی استان با مشکلی مواجه نیستیم.
زارعی با بیان اینکه برای تأمین آب این منطقه هیچ مشکلی وجود ندارد، تبیین کرد: پیرامون خط انتقال گاز منطقه پیمانکار مشخص و ظرف یک ماه آینده اجرای خط انجام می‌شود.
منطقه ویژه ظرف 4 ماه آینده برق‌رسانی می‌شود
وی از رفع مشکل برق‌رسانی منطقه ویژه ظرف 4 ماه آینده خبر داد و افزود: خط انتقال برق چهار مگابایتی از استان انجام و تا چهار ماه آینده مشکل برق منطقه رفع می‌شود.
معاون اقتصاد و سرمایه‌گذاری منطقه ویژه اقتصادی بیرجند با اشاره به اینکه در زمینه مخابرات هیچ مشکلی نداریم و به هر میزان که سرمایه‌گذار نیاز داشته باشد تأمین می‌کنیم، مطرح کرد: همچنین در خصوص تأمین آب مرز ماهیرود چاهی به ده لیتر بر ثانیه مصوب و تا یک ماه آینده خط انتقال آب به مرز ماهیرود انجام می‌شود.
منطقه ویژه اقتصادی؛ فرصت خوبی جهت ترغیب سرمایه‌گذاران
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان‌جنوبی با بیان اینکه منطقه ویژه اقتصادی فرصت خوبی جهت ترغیب سرمایه‌گذاران فراهم کرده است، بیان داشت: سرمایه‌گذاری در شهرک‌ها و نواحی صنعتی خراسان‌جنوبی فرق چندانی با سایر استان‌ها ندارد.
موهبتی منطقه ویژه اقتصادی را تنها فرصتی دانست که سبب ترغیب سرمایه‌گذاران در خراسان‌جنوبی می‌شود و از سرمایه‌گذاران خواست تا مشکلات خاص دستگاه‌های دولتی و اجرایی را مطرح کنند تا در جهت رفع آن تلاش شود.
وی عملیاتی شدن منطقه ویژه را فرصت خوبی برای استان دانست و بیان داشت: اعتقاد دستگاه‌های اجرایی به عنوان دستگاه حاکمیتی به اجرای برنامه‌های دولت است.
به دنبال سهولت صادرات کالاهای داخل استان از مرز ماهیرود هستیم
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان‌جنوبی اعلام کرد: به دنبال سهولت صادرات کالاهای داخل استان از مرز ماهیرود هستیم و کالاهای درون استان مانند سیمان در صف قرار نگیرند و درب مخصوص برای خروج آن‌ها بازگشایی کنیم.
موهبتی با بیان اینکه از محل اعتبارات ارتقاء شاخص‌های توسعه اقتصادی سال گذشته مبلغ خوبی را جهت تأمین آب، برق و گاز گذاشتیم، اضافه کرد: یک‌پنجم اعتبارات ارتقاء شاخص‌های توسعه اقتصادی استان به زیرساخت‌های منطقه ویژه اختصاص یافت.
ضرورت ایجاد انگیزه جهت سرمایه‌گذاری/ تسهیلات پایدار اشتغال روستایی مورد بازبینی قرار می‌گیرد
وی منطقه ویژه را فرصت و ظرفیت جدید در استان دانست و یادآور شد: باید برای سرمایه‌گذاری در منطقه ویژه اقتصادی انگیزه ایجاد کنیم.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان‌جنوبی در خصوص تسهیلات اعطایی به سرمایه‌گذاران منطقه ویژه اقتصادی، توضیح داد: این موضوع را پیگیری می‌کنیم.
موهبتی خاطرنشان کرد: قرار است در اردیبهشت‌ماه امسال بحث تسهیلات پایدار اشتغال روستایی مورد بازبینی قرار گیرد لذا در این خصوص مکاتبه‌ای با وزیر خواهیم داشت تا مناطق ویژه و شهرک‌های صنعتی خارج از حوزه شهری مشمول طرح قرار گیرند.
صدور مجوزهای ساخت‌وساز و نقشه منطقه، تأمین برق و شیفت شب در مرز ماهیرود، اجرای دستورالعمل‌ها جهت حمایت از انرژی‌های خورشیدی تجدید پذیر، اخذ تسهیلات و درب خروج به افغانستان از مهم‌ترین درخواست‌های سرمایه‌گذاران بود.
خاک خوردن پروژه‌ای که 17 ماه از افتتاح آن می‌گذرد
دهقانی یکی دیگر از سرمایه‌گذاران به واحد تولیدی خود اشاره کرد و گفت: واحد تولید هیدروکربن در سال 95 توسط استاندار وقت افتتاح شد.
وی بیان داشت: پروژه‌ای که 15 ماه از افتتاح آن گذشته و باید به تولید ادامه می‌داد به دلیل پرونده موجود در دادگستری که یک سری ادعاهای واهی است خاک می‌خورد.
وی با اشاره به اینکه این پروژه از اولین پروژه‌های انجام‌شده در منطقه ویژه اقتصادی بیرجند است، توضیح داد: به پرونده‌ای که میلیاردها تومان سرمایه‌گذاری شده و می‌تواند برای 40 نفر اشتغال ایجاد کند در دادگاه با دید منفی به آن نظر می‌شود.
وی با اعلام این مطلب که نگهداری این پروژه ماهی چند میلیون تومان برای سرمایه‌گذار خرج دارد، اعلام کرد: قوه قضائیه و دادگستری باید به تسریع پرونده‌ها کمک کنند نه اینکه یک پرونده 17 ماه طول بکشد.
وی عنوان کرد: واحد تولید هیدروکربن آماده بهره‌برداری است ولی به دلیل ادعاهای واهی بر زمین مانده است.
بانک‌های خراسان‌جنوبی در خدمت تولید و اشتغال نیستند
رئیس سازمان منطقه ویژه اقتصادی خراسان‌جنوبی از بانک‌های خراسان‌جنوبی گلایه کرد و گفت: متأسفانه بانک‌های خراسان‌جنوبی آن طور که باید در خدمت تولید و اشتغال نیستند و با نگاه بنگاه‌داری به امور می‌نگرند.
مرتضی صفدری‌زاده اعلام کرد: حدود 60 شعبه بانکی در خیابان‌های معلم و مدرس بیرجند وجود دارد اما زمانی که خواهان حضور یک شعبه بانکی در منطقه ویژه به عنوان یک مرکز اقتصادی باشد یا حضور نمی‌یابند یا هم شرط و شروط سنگینی می‌گذارند که کمتر می‌شود به آن پرداخت.
 وی تأکید کرد: اگر از جهت همراهی شعار سال‌های گذشته و امروز می‌بودیم یکی از مواردی که باید در اولین فرصت در منطقه ویژه حضور می‌یافت تأسیس دو شعبه بانک دولتی می‌بود.
هیچ واحد تولیدی تسهیلات دریافت نکرده
رئیس سازمان منطقه ویژه اقتصادی خراسان‌جنوبی در خصوص تسهیلات اعطایی به واحدهای تولیدی، مطرح کرد: تاکنون هیچ بانکی به واحدهای تولید موجود در منطقه ویژه اقتصادی تسهیلات نداده است لذا باید نگاه‌ها مثبت‌تر شود.
صفدری‌زاده تبیین کرد: استاندار خراسان‌جنوبی می‌تواند با یک نگاه ویژه محدوده منطقه ویژه اقتصادی را جزو محدوده روستای مرک قرار دهد و با این اتفاق منطقه ویژه از تسهیلات روستایی بهره‌مند می‌شود.
دعواهای اقتصادی باید به صورت اورژانسی پیگیری شود
وی با اعلام این مطلب که از عدالت نمی‌توانیم دور شویم لذا نقش قوه قضائیه باید در اقتصاد مقاومتی تعریف شود، بیان داشت: دعواهای اقتصادی باید به صورت اورژانسی پیگیری شود.
رئیس سازمان منطقه ویژه اقتصادی خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه موضوع 24 ساعته کردن مرز ماهیرود مطرح است، تبیین کرد: 24 ساعته شدن مرز ماهیرود به نفع اقتصاد عمومی کشور و استان خواهد بود.
صفدری‌زاده همچنین در خصوص صدور مجوزهای صادراتی، مطرح کرد: هر مجوزی که صادر می‌شود از طریق سامانه بهینه‌یاب است لذا اگر ارگانی ادعا کرد که مجوز صادر شده توسط سازمان منطقه ویژه اقتصادی است یک بهانه و به دنبال سر باز زدن از امور است.
وی از بهره‌برداری واحد فرآوری برنج در ماه آینده خبر داد و گفت: منطقه ویژه اقتصادی با نوع نگاهی که سرمایه‌گذار در سازمان مسؤول می‌توانست جایگاه بیشتری داشته باشد اما در تضاد تفکرات مجبور هستیم معطل بمانیم.
موتور محرک توسعه استان روشن شده؛ مسؤولان سنگ‌اندازی نکنند
رئیس سازمان منطقه ویژه اقتصادی خراسان‌جنوبی با تأکید بر اینکه موتور محرک توسعه استان روشن شده و همه باید در این راستا کمک کنند نه اینکه سنگ‌اندازی کنند، تبیین کرد: باید به هر شکلی که می‌توانیم مسیر سرمایه‌گذار را باز کنیم.
صفدری‌زاده اشتغال ایجادشده در منطقه ویژه اقتصادی خراسان‌جنوبی را اشتغال مستقیم 860 نفر و غیرمستقیم سه هزار و 500 نفر اعلام و خاطرنشان کرد: طبق پیش‌بینی‌های انجام‌شده با بهره‌برداری کامل این منطقه زمینه اشتغال مستقیم 22 هزار نفر و اشتغال غیرمستقیم 37 هزار نفر مهیا می‌شود.
فضای کسب‌وکار در کشور ایران حال و روز خوشی ندارد
وی فرصت‌ها و پتانسیل‌های موجود در خراسان‌جنوبی را جهت فعالیت‌های اقتصادی به مراتب بیشتر از برخی استان‌ها دانست و گفت: با توجه به اینکه فضای کسب‌وکار در کشور ایران حال و روز خوشی ندارد می‌توان با تسهیل موارد قانونی و نگرش‌ها اینت فضا را بهتر کرد.
رئیس سازمان منطقه ویژه اقتصادی خراسان‌جنوبی با بیان اینکه آینده روشنی پیش روی خراسان‌جنوبی قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: زمینه‌های سرمایه‌گذاری در جای‌جای استان وجود دارد و می‌توان با همت مردم و مسؤولان استان کارهای خوبی انجام داد.


انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۳۷۱۳
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , سرمایه‌گذاری , اشتغال