به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از ایرنا، محمدحسین پاپلی یزدی روز سه شنبه در آیین گشایش دهمین کنگره انجمن ژئوپلیتیک و دومین همایش ملی انجمن جغرافیا و برنامه ریزی مناطق مرزی ایران افزود: حدود 85 درصد بودجه کشور در بخش جاری هزینه می شود و این نظر اقتصاد دانان و مدیران است که باید مجلس و هیات دولت تصمیم بگیرند تقسیمات کشوری را کنار بگذارند.
وی گفت: بسیار متاسف می شویم پولی که باید خرج امنیت، نیروی نظامی، مرزبانی و از این قبیل شود، صرف حقوق کارمندان شود.
وی بیان کرد: دانشگاه ها و انجمن های علمی در بحث های توسعه ای حرف خود را می زنند و هزاران نظریه در دانشگاه ها تولید شده که اکثر آنها در سطح ملی و بین المللی خریدار دارد اما یکی از مشکلات ما این است نظریه های علمی را نمی نویسیم و آن را پیگیری نمی کنیم.
رئیس انجمن ژئوپلیتیک ایران افزود: در ژئوپلیتیک تقسیمات کشوری مسئول مطالعات تقسیم سه استان خراسان بودم که با عده زیادی از دانشگاهیان با تقسیمات مخالف بودیم اما تقاضای مردمی بود.
وی گفت: استاندار خراسان جنوبی از اندک استاندارانی است که با تقسیمات استانی مخالف است و از سال 1752 تقسیمات کشوری در فرانسه تعطیل است اما ما همیشه تقاضای تقسیمات داریم.
وی اضافه کرد: شرق کشور به ویژه شهر بیرجند منطقه ای بسیار حساس در کشور و یکی از مناطق ژئوپلیتیکی بسیار مهم ایران بوده و هست، 80 سال پیش در این شهر کنسولگری روس، انگلیس و سپس آلمان وجود داشت چون مهمترین شهر شرق کشور در کنار هند بزرگ بوده و رقابت های بزرگ پلیتیکی روسیه آن زمان شوروی و انگلستان در داخل خاک ایران از این محل هدایت می شده است.
پاپلی یزدی، توسعه نیروی انسانی را از مهمترین پتانسیل های خراسان جنوبی دانست و اظهار کرد: سیاست مداران زیادی در تاریخ از این منطقه برخاستند که نتایج پرباری برای این منطقه در برداشته و آن تربیت نیروی انسانی فرهیخته سطح بالاست.
وی مهمترین مسئله استان در حال حاضر را گسترش تربیت نیروی انسانی ذکر کرد و گفت: اینجاست که نقش دانشگاه بیرجند بسیار مهم خواهد بود.
وی از استاندار خراسان جنوبی خواست برای توسعه کمی و کیفی دانشگاه بیرجند به عنوان یکی از مراکز مهم تولید نیروی انسانی ملی کمک کند تا پست های علمی آن همچنان افزایش یابد.
رئیس انجمن ژئوپلیتیک ایران با تاکید بر اینکه آموزش به تنهایی اساس توسعه نیست تصریح کرد: همه باید باور کنیم نیروی انسانی، فرهنگ، باور و اعتقاد اساس توسعه است و از سال 1305 ترویج روستایی داریم، اگر آموزش بود بعد از 90 سال باید همه روستاهای کشور مروج بوده و به سراسر دنیا مروج ارسال می کردند ولی اکنون رئیس گروه ترویج بسیاری از دانشگاه ها به کار خود باور ندارد.
وی گفت: استاندار استان ها، مدیران، دانشگاه ها و مردم توان اداره خود را دارند و بسیار خلاق هستند و برای هر کاری لازم نیست به تهران مراجعه کنند.
پاپلی یزدی بیان کرد: سال 1394 استانداران ما 142 روز و مدیران بیش از 50 روز در تهران بودند که درست نیست و باید به مناطق مختلف قدرت بدهیم و باورشان کنیم.
وی اظهار کرد: ژئوپلیتیک نیروی انسانی و توانی که در شرق کشور به ویژه بیرجند وجود دارد این روند باید گسترش یابد و اگر در این استان هیچ کارخانه ای نسازید و فقط انسان تربیت کنید و به آنها باور داشته باشید توسعه اتفاق می افتد.
وی با بیان اینکه شرق کشور و بیرجند فرصت های بسیار نابی دارد که مهمترین آن نیروی انسانی است، یادآور شد: 10 درصد پزشکان مشهد اهل خراسان جنوبی و بیرجندی هستند.
رئیس انجمن ژئوپلیتیک ایران ادامه داد: در حال حاضر اقداماتی که دانشگاه علوم پزشکی بیرجند انجام می دهد کمتر از تهران و مشهد نیست و نظریه هایی که علوم انسانی انجام می دهند، بزرگ نمی شود که باید این نظریات به برند دانشگاه تبدیل شود.
وی با بیان اینکه معادن خراسان جنوبی حرف اول اقتصادی را می زند عنوان کرد: آیا لازم است همه معادن را فعال کرد و آنچه برای نسل های آینده ماست به فروش برسد یا باید فناوری هایی در استان باشد که به جای فروش یک تن سنگ پنج گرم سنگ با ارزش افزوده بالا به فروش برسد.
وی کمبود آب را مشکل اصلی شرق کشور به ویژه خراسان جنوبی دانست و گفت: این در حالیست که کل نیاز آب کارخانه نوکیا از یک کارخانه موزاییک سازی این استان کمتر است و این کارخانه اقتصاد فنلاند را عوض کرد.
پاپلی یزدی گفت: این استان آنچنان انسان های باهوشی دارد که می تواند به مرکز فناوری و نرم افزار تبدیل شود و آب باید در حد نیاز بوده و به سمت فناوری های پیشرفته کم آب رجوع کنیم.
وی عنوان کرد: کارخانه های فعال را نمی توان تعطیل کرد اما فرزندان کارگران این کارخانه ها باید نرم افزار تولید کنند.
رئیس انجمن ژئوپلیتیک ایران یادآور شد: نیروی انسانی این منطقه می تواند ژئوپلیتیک منطقه را عوض کند و رسیدن به دیدگاه جدید ژئوپلیتیکی به نیروهای دفاعی، هوایی و نظامی و استقرار نیروهای بازدارنده در اینجا می تواند اقتصاد منطقه را متحول و ژئوپلیتیک منطقه را رقم بزند.
وی گفت: بیرجند سال های سال منطقه آموزشی بوده است لذا اگر می خواهید حرف اول ژئوپلیتیکی در کل منطقه را بزنید باید نیروهای بازدارنده بسیار قوی حتی قوی تر از غرب کشور داشته باشیم.
وی خطاب به مردم و مدیران خراسان جنوبی گفت: بیش از پیش از استاندار حمایت کنید و از مراجعه برای کارهای کوچک پرهیز کنید چرا که بیرجند به عنوان مرکز ثقل می تواند چابهار را به آسیای مرکزی از طریق خط ریلی متصل کند.
انتهای پیام/4