به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از ایسنا، محمد راهانجام صبح امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بیماری بروسلوز(تب مالت) یک از مهمترین بیماریهای مشترک بین انسان و دام است که از دو بعد اقتصادی و بهداشت عمومی جامعه را تحت تاثیر قرار میدهد.
وی افزود: پیشگیری و کنترل بیماری بروسلوز در حیوانات از طریق مایهکوبی دامها و رعایت اصول بهداشتی و امنیت زیستی و شناسایی و حذف دامهای آلوده انجام میشود و پیشگیری بیماری در انسان مستلزم کنترل بیماری در حیوانات و کشتار دامهای آلوده است.
رئیس دامپزشکی نهبندان با اشاره به اینکه مهمترین علامت بروسلوز در دام، سقط جنین در ماههای آخر آبستنی است ادامه داد: یکی از راه های انتقال بیماری بروسلوز از دام به انسان دست زدن به ترشحات جنین سقط شده است که با این مهم ترشحات به راحتی از طریق جراحات موجود بر روی پوست، به انسان منتقل و می تواند انسان را به این بیماری مبتلا کند.
راه انجام تصریح کرد: بهترین راه برای جلوگیری از انتقال این بیماری، معدوم کردن جنینهای سقط شده، پوشیدن دستکش و چکمه، دفع بهداشتی ترشحات و جنین سقط شده است.
وی، نجوشاندن شیر و استفاده از پنیر تازه غیر پاستوریزه را از دیگر راههای انتقال بیماری بروسلوز برشمرد و اضافه کرد: مصرف شیرخام، خامه و تهیه بستنیهایی به صورت سنتی از شیرهای آلوده میتواند در شیوع بیماری تاثیر چشمگیری داشته باشد.
رئیس دامپزشکی نهبندان به اقدامات صورت گرفته در راستای کاهش خسارات، تلفات و ضایعات دامی ناشی از بروز بیماری بروسلوز اشاره کرد و گفت: در این راستا شبکه دامپزشکی شهرستان با برنامه ریزی منسجم تعداد 30 هزار و 85 راس بره و بزغاله راطی سه ماهه نخست سال جاری در 203 واحد دامی شهرستان علیه بیماری بروسلوز مایه کوبی کرده است.
راه انجام خاطرنشان کرد: بهمنظور پیشگیری از این بیماری در دامها علاوه بر واکسیناسیون به صورت دورهای، خونگیری توسط کارشناسان این شبکه انجام و سرم آنها مورد آزمایش قرار میگیرد.
وی یادآور شد: همچنین تست سرومانیتورینگ عملکرد و اثر بخشی واکسن برسلوز نیز در جمیعت دامی شهرستان در حال انجام است.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , واکسیناسیون , دامپزشکی