به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از فارس، سیدمحمود موسویرستگار اظهار داشت: نرخ شیر خام در استان هیچگونه تغییری نداشته در حالیکه نهادهها صد درصد گران شده است.
تفاوت بین نرخ اعلام شده دولت و نرخ فروش دامدار
وی افزود: علیرغم اینکه نرخ اعلام شده خرید از سوی دولت برای هر کیلو شیر خام هزار و 440 تومان است، از دامداران صنعتی به قیمت هزار و 200 تومان و از دامدار سنتی در روستاها به قیمت 600 تومان خریداری میشود.
رئیس هیئت مدیره اتحادیه دامداران خراسانجنوبی تصریح کرد: در این بین واسطهها شیر را پس از خریداری از دامدار با قیمت هزار تومان به ایستگاه شیر تحویل داده و پس از آن به قیمت هزار و 100 تومان به کارخانه فروخته میشود.
افزایش قیمت کرایه حمل علوفه
موسویرستگار عنوان داشت: با وجود اینکه قیمت کرایه حمل علوفه از استانهای کرمانشاه، کردستان و گلستان از یک میلیون و 300 هزار تومان به 2 میلیون و 500 هزار تومان افزایش داشته است اما هیچ تغییری در نرخ شیر خام نداشتیم و این به ضرر دامدار تمام شده است.
وی بیان کرد: شرکت پشتیبانی امور دام در افزایش قیمت نهادهها نقش داشته به این صورت که جو را به قیمت 900 تومان خریداری و ذخیره کرده و به قیمت بالاتر به میزان هزار و 100 تا هزار و 200 تومان به دامدار عرضه کرد.
رئیس هیئت مدیره اتحادیه دامداران خراسانجنوبی با اشاره به پیگیریها برای حل مشکلات، یادآور شد: طی نامهای مراتب اعتراض دامداران استان را به استاندار، نماینده ولی فقیه و مسؤولین استانی ارسال کرده تا تلاشی جهت رفع مشکلات این صنف انجام پذیرد.
پایین بودن قیمت گوشت و شیرخام از معضلات اساسی دامداران
موسویرستگار افزود: پایین بودن قیمت گوشت و شیرخام دیگر معضل اساسی دامداران است که باعث متضرر شدن آنها شده است.
سود به جیب بانکها میرود
وی خاطرنشان کرد: سود تولیدی دامداران استان به دلیل سنگین بودن نرخ سود دریافتی از سوی بانکها به جیب بانک میرود و تنها ضرر، نصیب تولیدکنندگان میگردد.
رئیس هیئت مدیره اتحادیه دامداران خراسانجنوبی ادامه داد: متأسفانه یکی از دامداران به دلیل همین معوقات دامداری و خانه خود را از دست داد.
موسویرستگار عنوان داشت: اگر همانطور که در کشورهای اروپایی از دامدار حمایت میشود و برای هر دام سنگین(گاو)، حدود 400 یورو یارانه پرداخت و شیر و گوشت آن نیز تضمینی خریداری میشود در کشور ما نیز این حمایت از دامدار صورت بگیرد، شیر و گوشت مورد نیاز مردم میتواند به قیمت بسیار پایین عرضه شود.
وی بیان کرد: دامدار مجبور است به صورت نقدی نهادهها را خریداری کند اما پولی که باید بابت فروش شیر به کارخانهها دریافت نماید پس از 6 ماه وصول میشود.
رئیس هیئت مدیره اتحادیه دامداران خراسانجنوبی ادامه داد: به همین دلیل دامدار ترجیح میدهد شیرخام خود را مستقیماً به فروشگاههای سطح شهر بفروشد که البته مردم نیز از این وضعیت به خاطر چربی بالای شیر عرضه شده رضایت بیشتری دارند.
تعطیلی 50 درصد از واحدهای دامداری صنعتی
موسویرستگار اذعان داشت: 50 درصد از واحدهای دامداری صنعتی استان به خاطر مشکلات موجود تعطیل شدهاند.
افزایش سرسامآور قیمت داروهای دام
وی تصریح کرد: از دیگر مشکلاتی که گریبانگیر دامداران است افزایش قیمت داروهای دام میباشد که داروهای ایرانی و خارجی به صورت سرسامآور گران شده است.
موسویرستگار در پایان از مسؤولین تقاضا کرد تا هزینه دامداری را برای دامداران استان کاهش داده تا سود این فعالیت بیشتر شده و از تعطیلی واحدهای صنعتی جلوگیری گردد.
انتهای پیام/4