به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از ایسنا، محمد راهانجام با بیان اینکه بیماری هاری يكي از مهمترين بيماريهاي مشترك بين انسان و حيوان است، اظهارکرد: بيماری هاری يک بيماری ويروسی حاد و کشنده است که سيستم اعصاب مرکزی را درگير ميکند.
وی افزود: ميزان کشندگی این بيماری بسيار بالا است به طوري که پس از ظهور علائم بيماری، درمان امکان پذير نبوده و مرگ حتمی است.
رئیس شبکه دامپزشکی نهبندان با بیان اینکه تمامی حيوانات خونگرم پستاندار اعم از وحشی و اهلی به ويروس بیماری هاری حساس هستند، تصریح کرد: اصلی ترين راه سرايت بيماری به انسان از طريق گاز گرفتگی توسط حيوان هار است.
راهانجام خاطرنشان کرد: فردی که توسط حیوان هار دچار گاز گرفتگی شده در صورت عدم درمان و ابتلا به هاری محکوم به مرگ است اما سگ یا گربهای که مبتلا به هاری شود حداکثر به مدت 10 روز زنده میماند و به مدت پنج تا هفت روز قبل از مرگ، ویروس را در بزاق خود دارد و با گاز گرفتن میتواند ویروس را منتقل کند.
وی ادامه داد: کارشناسان شبکه دامپزشکی شهرستان به منظور مبارزه با هاری و ایجاد حاشیه امنیت برای جامعه انسانی و حفاظت از حیات وحش، تمامی سگهای صاحبدار و گله را به صورت رایگان واکسینه و قلاده گذاری میکنند که در همین راستا از ابتدای امسال تا کنون 340 قلاده سگ در 160 واحد اپیدمیولوژیک دامی شهرستان علیه بیماری هاری واکسینه شدهاند.
رئیس شبکه دامپزشکی نهبندان با اشاره به اینکه تنها راه پيشگيری انجام واکسيناسيون هاری است، یادآور شد: در مواقع گاز گرفتگی توسط حيوان مشکوک به هاری، بايد بلا فاصله محل زخم را با آب و صابون به مدت بيست دقيقه عميقا شستشو داد و بلافاصله به نزدیکترین مرکز بهداشتی و درمانی برای انجام واکسيناسيون هاری مراجعه کرد.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , واکسیناسیون , دامپزشکی