به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از ایسنا، محمد راهانجام اظهار کرد: اسیدوز یک بیماری متابولیک دام است که با مصرف مواد قندی از قبیل خرما، گندم، جو، سورگوم، انگور و غیره رخ میدهد و موجب تولید مواد اسیدی از قبیل اسید لاکتیک در شکمبه میشود.
وی افزود: تغییر در تعادل میان باکتریهای تولیدکننده و مصرف کننده لاکتات در شکمبه مبین علل تجمع این اسید در زمان وقوع اسیدوز است.
رییس شبکه دامپزشکی نهبندان به علائم بیماری اسیدوز اشاره کرد و ادامه داد: بی اشتهایی شدید، افسردگی و بی حالی، افزایش ضربان قلب و ضعف عمومی بدن، درد در بخش شکمی که در این حالت دام از شدت درد به شکم خود لگد میزند و وجود اسهال همراه با موکوس از علائم شایع بیماری اسیدوز در دام است.
راه انجام با بیان اینکه مهمترین علت بروز بیماری اسیدوز در دام تغییر یک باره غذای دام و مصرف بیش از حد دانهها و غلات است، تصریح کرد: برای پیشگیری از ابتلای دام به بیماری اسیدوز باید تغذیه دام با دانههای غلات در بازههای زمانی تعیین شده باشد.
وی یادآور شد: تغذیه دام باید در مقادیر کم باشد یعنی در روزهای اول از مقادیر بسیار کم شروع کرده و پس از 10 روز میتوانیم به میزان مورد نظر برسانیم.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , واکسیناسیون , دامپزشکی