به گزارش خراسان تایم به نقل از فارس مدیرکل ورزش و جوانان خراسانجنوبی از عدم حضور تیم شناخته شده در لیگهای برتر کشور گله کرد و گفت: بعد از گذشت۱۴ سال از تشکیل استان هنوز قهرمانان تاپ بینالمللی پرورش که بتوانند الگویی برای توسعه ورزش باشند را پرورش ندادهایم.
در گفتو گو با خبرنگار خبرگزاری فارس در بیرجند با بیان اینکه ورزش یک فرصت اجتماعی است که باید در اختیار همه اقشار جامعه قرار گیرد، اظهار داشت: در تخصیص منابع مالی، سختافزاری، مدیریت و نظارت بر عملکرد زیرمجموعهها برنامهریزی و پیگیریهای لازم صورت میگیرد.
وی افزود: امکانات و اعتبارات به صورت متوازن در اختیار هیأتهای ورزشی و ادارات شهرستانها قرار خواهد گرفت و تا حد امکان به توقع ورزشکاران و خانوادههای آنان توجه خواهد شد.
مدیرکل ورزش و جوانان خراسانجنوبی تصریح کرد: توانمندیهای مشاورهای و تخصصهای ورزشی در استان وجود دارد که میتواند فضاهای مناسبی را برای فعالیتهای ورزشی برای جامعه هدف ایجاد کند و با شناسایی اهداف کوتاه و دراز مدت میشود زمینه حضور و مشارکت خانوادهها را نیز در برنامههای ورزشی فراهم کرد.
سرپرست با اشاره به وجود فضاهای آموزشی، مراکز پژوهشی و دانشگاهی بسیار غنی خراسانجنوبی، یادآور شد: در حوزه آموزش، تربیت مربیان، داوران و افراد متخصص باید جدیت بیشتری صورت گیرد تا از دانش لازم متربیان برای آموزش جامعه هدف استفاده شود.
محدودیتهای موجود خدمات ما را به خوبی جلوه نمیدهد
وی با تأکید بر اینکه چیزی به نام مشکل نداریم، گفت: آنچه که در حوزههای مختلف بهصورت درد دل مطرح میشود و گاهی ورزشکاران، مدالآوران و هیأتهای ورزشی مطالبات دارند به حق بوده و چیزی بهجز درخواست امکانات و فضاهای ورزشی نیست که در برخی از موارد محدودیتهای موجود در واقع خدمات ما را به خوبی جلوه نمیدهد.
مدیرکل ورزش و جوانان خراسانجنوبی خاطرنشان کرد: برای چالشها باید براساس ظرفیتها برنامههایی تعریف شود، انرژیها و فرصتها کنار هم قرار گیرد و مطمئن باشید حوزههای کلان کشور و وزارتی چیزی به غیر از این از ما انتظار ندارند.
سرپرست ادامه داد: مسؤولان رده بالای کشوری از خراسانجنوبی در حد همین استان انتظار دارند؛ مؤلفههای جمعیت، جامعه هدف، امکانات، زیرساختها و سوابق تاریخی نقش اساسی در توسعه ورزش دارند و استانهای هستند که از ما جلوترند و هیچموقع ما مثل آنها نمیشویم و قرار هم نیست که مثل آنها بشویم ولی باید از حداقلها، حداکثر استفاده را ببریم.
وی در ارتباط با مدیریت هیأتهای ورزشی، متذکر شد: امروز به رؤسای هیأتهای ورزشی نیاز داریم که پیگیر باشند و بر خواستههای جامعه هدفشان دقیق شوند و همچنین دست رفاقت بهسوی فعالان ورزشی دراز کنند.
مدیر کل ورزش و جوانان خراسانجنوبی با اشاره به سند توسعه ورزش استان اذعان کرد: برنامههایی را که قرار است تا سال۱۴۰۰ هیأتها عملیاتی کنند، قدم به قدم بر عهده ادارهکل ورزش و جوانان است، شیوه کاری، نوشتن تقویم ورزشی، چهارچوب عرضه عملکرد، همه ابزارهای سختافراری و نرمافراری از سوی ما ارائه میشود و این زمانی عملیاتی خواهد شد که روسای هیأتهای ورزشی خود را با سیاستهای راهبردی و برنامه اجرایی ادارهکل ورزش تطبیق بدهند.
سرپرست از دو مدل مدیریتی رایج در سازمانها یاد کرد و گفت: یکی اینکه بنشینیم و درب اتاقمان را ببندیم، هرکس آمد درخواستی بدهد و امتیازی بگیرد و بعد در فرصت مناسب به سراغش برویم و قسعلیهذا و یا اینکه با توجه به ظرفیتها و نیازها توازنی برقرار کنیم که سیاست ادارهکل ورزش براساس برنامهریزی و برنامه محوری و در راستای توزیع متوازن امکانات و نیازها میباشد.
جلوگیری از نگاه جزیرهای و توجه به توزیع متوازن امکانات
وی با بیان اینکه ما همه آنچه را که به توسعه و رشد ورزش خراسانجنوبی میانجامد را در چهارچوب یک برنامه راهبردی، جامع و فراگیر تدوین و ابلاغ میکنیم، اظهار داشت: این فرآیند خودبهخود مدیریت اجرایی به خود میگیرد و افراد قابلیت مذاکره، تعامل و چانهزنی دارند و ایجاست که تفاوت مدیران مشخص میشود.
مدیرکل ورزش و جوانان خراسانجنوبی تصریح کرد: اگر در یک سازمان سیستم برنامه محور بر آن حاکم شود و با روحیات، توانمندی و آمادگی زیرمجموعه آشنایی لارم را داشته باشیم، برای رسیدن به اهداف متعالیه آن نهاد مشکلی نخواهیم داشت و با نوع و شیوه مدیریتی مناسب میتوان حداکثر بهره را در راستای توسعه آن سیستم به کار برد.
فعالیت ۴۸ هیات ورزشی در خراسانجنوبی
سرپرست به فعالیت ۴۸ هیات ورزشی در خراسانجنوبی اشاره کرد و گفت: طی برنامهریزیهای انجام شده و با بهرهگیری از مربیان توانمند توانستهایم قهرمانان ملی شایستهای را پرورش دهیم که در حوزههای ملی و بینالمللی خوش بدرخشند.
وی بر این واقعیت صحه گذاشت که بعد از ۱۴ سال از تشکیل استان خراسانجنوبی هنوز تیم شناخته شدهای در لیگهای کشوری نداریم، در رشتههای ورزشی که جامعه و افکار عمومی به آن توجه دارد؛ قهرمانان تاپ بینالمللی پرورش نیافتهاند تا بتوان از آنها به عنوان الگوی توسعه ورزش استان بهره جست در حالی که از ضروریتهای استان میباشد.
مدیرکل ورزش و جوانان خراسانجنوبی از دو نوع رفتار سازمانی نام برد و افزود: رفتار هیجانی که مبلغی را به زیرمجموعهها تزریق کنیم و همه را از خود راضی نگه داریم و هرکه هرچه گفت، چشم بگوییم و رفتار نتیجهگرایانه لحظهای را چه درسطح ادارهکل، ادارات و هیأتهای ورزشی دنبال کنیم و یا اینکه به سمت و سوی فرآیند برنامه محوری حرکت کنیم که زمانبر است.
سرپرست تاکید کرد: سیاست راهبردی ادارهکل ورزش و جوانان خراسانجنوبی بر مبنای فرآیند برنامهمحوری تدوین و اجرایی میشود، یعنی یککار را از صفر خوب تعریف میکنیم گرچه زمان میبرد ولی ایراد ندارد، داریم جریانسازی میکنیم که هم برای ما توفیقاتی دارد و هم ثبات مدیریتی را در بر خواهد داشت و بیش از سه ماه است که کارشناسان اداره کل ورزش روی این مدل کار میکنند.
برخی از موضوعات و مدیریتها در خراسانجنوبی مغفول مانده است
وی خاطرنشان کرد: برخی از موضوعات و مدیریتها در استان ممکن است مغفول مانده باشد، چارت برخی از ادارات ورزش و جوانان و هیأتها کامل نباشد لذا در همین راستا مسوولان تمامی هیأتها فراخوانده شدند و فرمت تغییر وضعیت موجود در حوزه اداری، مالی، ورزشی، وضعیت عملکرد ۹۵-۹۶، برنامه و نظاممندی سال ۹۷، تقویم اجرایی که چهارچوب مشخصی دارد را نیز برای هیاتهای شهرستانی ارسال کردهایم.
مدیرکل ورزش و جوانان خراسانجنوبی با تاکید بر اینکه اگر قرار باشد ورزش استان به توسعه پایدار برسد، گفت: همه حوزهها اعم از ادارهکل، ادارات شهرستانها و هیأتهای استانی و شهرستانی باید به صورت متوازن جلو بروند و ارتباطات و تعاملات مناسبی بین دستگاههای اجرایی ملی، استانی و شهرستانی فراهم شود که خوشبختانه این روند گرچه با قدری کند در حال انجام است و چارهای هم نیست و تا سه ماه آینده این موضوع شتاب نرمالی به خود خواهد گرفت.
سرپرست ادامه داد: در برنامه توزیع متوازن، برای هر پرسش و سؤالی؛ پاسخی تعبیه و برای هر موضوعی نیز چارچوبی معین شده است و با تفکر حاکمیتی جزیرهای و شهرستانی به شدت مقابله و در هسته مرکزی اداره کل ورزش در حال مدیریت شدن است، گرچه یکی دو هفته طول خواهد کشید.
تدوین سند توسعه ورزش خراسانجنوبی
وی از سند توسعه ورزش و جوانان خراسانجنوبی نام برد و افزود: در این سند یک برنامه راهبردی استانی ۱۴۰۰ با برش ۱۱ جلد برنامه شهرستانی در حال تدوین است که تمام شرح وظایفها، پروسهها و دیپلسینها، پروژهها، چارتها و فلوچارتها در داخل سیستم نصب شده است و همچنین سند توسعه بخش جوانان نیز در ستاد ساماندهی امور جوانان را استیصال و مدیریت میکنیم که در واقع یک مقداری کار ما را کند کرده و زمانبر است.
مدیرکل ورزش و جوانان خراسانجنوبی تصریح کرد: این سند از نوع آکادمی که فقط هویت علمی داشته باشد نیست بلکه همه نیازها و موضوعات ورزشی و امور جوانان تا سال ۱۴۰۰ بر اساس ظرفیت و توانمندیهای استان را دربرمیگیرد و کار فوقالعاده سختی است که بعد از آن هنر مدیریت ما را به تصویر خواهد کشید که از رهگذر ارتباطات و تعاملات، چگونه برنامه چشمانداز توسعه استان را پیش ببریم.
سرپرست با اذعان به اینکه این برنامه ظرفیتهای بسیار خوبی برای توسعه ورزش و جوانان خراسانجنوبی را در بر دارد، گفت: این سند در حوزه ورزشهای همگانی، روستایی، قهرمانی و حرفهای برنامه دارد و تفکری که باید برای عملیاتی کردن آن پیش ببریم از نوع نگاه عمیق و مشارکتی است که اگر خواسته باشیم از وضعیت موجود به حالت مطلوب برسیم باید قدری حوصله کنیم و در همین راستا به یکایک هیأتها اعلام شده که براساس سند ۱۴۰۰ پیش بروند.
حمایت مالی از هیئات ورزشی بیشتر میشود
وی تصریح کرد: بر اساس سند چشم انداز توسعه ورزش خراسانجنوبی حمایت مالی ادارهکل از هیأتهای ورزشی و ادارات شهرستانها بیشتر خواهد شد، میزبانی مسابقات قهرمانی منطقهای و کشوری افزایش مییابد و از آنجائی که همه امکانات توسعه ورزش در خراسانجنوبی فراهم است، مراکز آموزشعالی و دانشکدههای تربیتبدنی، رسانههای پویا و فعال و همراه و همگام با ورزش را داریم تقریباً هر ماه یک مسابقه بزرگ منطقهای و یا کشوری را میزبانی و پوشش رسانی خوبی هم داشتهایم.
مدیرکل ورزش و جوانان خراسانجنوبی یادآور شد: از ابتدای سال جاری میزبان مسابقات قهرمانی شطرنج، تیراندازی با کمان، کشتی، هاکی و بدمینتون کشوری را در بیرجند داشتهایم، مسابقات بدمینتون منطقهای در قاینات و موتورسواری کشوری در سرایان برگزار شده که پخش مستقیم تلویزیونی داشته است.
سرپرست افزود: مجوز میزبانی دو مسابقه المپیاد ورزشی ایرانیان را از ستاد مرکزی گرفتهایم و به رغم همه مشکلات موجود تیمهای ورزشی در رشتههای فوتبال، والیبال، بسکتبال و هندبال را برای حضور در لیگهای دسته ۳، ۲ و ۱ را آماده کردهایم که انشاالله قدم خوبی برداریم و برای هر شهرستان نیز برنامه میزبانی حداقل یک مسابقه منطقهای یا کشوری منظور شده است.
۵۳ پروژه ورزشی خیرساز در خراسانجنوبی
وی از ۵۳ پروژه ورزشی خیرساز در خراسانجنوبی خبر داد و گفت: ورارت ورزش هم ۲۵ پروژه را براساس تفاهمنامهای که با بنیاد مستضعفان منعقد کرده است در حال اجرا دارد و طی توافقات بعمل آمده فیمابین احداث ۱۰ پروژه دیگر نیز اضافه شده است.
این مقام مسؤول اظهار داشت: از دیگر برنامههای راهبردی ادارهکل ورزش و جوانان توجه به ورزش روستایی است و برای اینکه از نظر سختافراری به جایگاه خوبی برسیم طی ماههای آینده جلسات ویژهای با حضور مسؤولان استانی و شهرستانی در شهرستانهای زیرکوه و خوسف که قدری عقبماندگی امکاناتی دارند، برگزار خواهد شد و برگزاری مجمع سالانه هیاتهای ورزشی نیز برای ارائه گزارش مالی، توسعهای و عملکرد روسای هیاتهای در دستور کار قرار گرفته است.