به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، محمد دهقانی صبح امروز در همایش گرامیداشت روز جهانی غذا و تجلیل از واحدهای تولیدی و مسؤولان فنی برتر صنایع غذایی خراسانجنوبی با بیان اینکه بعد از آب مهمترین نیاز جامعه بشری غذا است، اظهار داشت: باید مواد غذایی تولید شده از سلامت کامل برخوردار باشد.
وی با اشاره به شعار روز جهانی غذا «رفتار ما، آینده ما را میسازد، تلاش برای دنیای بدون گرسنه تا سال ۲۰۳۰» بیان داشت: در سطح جهان بیش از 800 میلیون نفر دچار سوء تغذیه و 600 میلیون نفر دچار چاقی هستند.
داشتن جامعه سالم؛ زمینهساز پیشرفت
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اعلام اینکه تأمین سلامت از طریق فرآوردههای تولیدی حاصل میشود، داشتن جامعه سالم را زمینهساز پیشرفت دانست و تبیین کرد: باید در راستای تأمین آیندهای سالم برای خود و فرزندانمان تلاش کنیم.
کبری ناصری معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بحث غذا را یک مبحث فرابخشی دانست و گفت: با توجه به اینکه وزارت بهداشت و درمان از ناظران و متولیان قطعی بحث غذا است اما نمیتوان از تلاشهای سایر دستگاهها دریغ کرد.
وی با اشاره به اینکه 21 تا 27 مهرماه به عنوان هفته جهانی غذا نامیده شده است، مطرح کرد: باید مصرف قند، نمک و چربی را در محصولات غذایی کاهش دهیم لذا کارخانجات استان باید این میزان را کاهش داده منوط بر اینکه به فرمولاسیون ضربهای وارد نشود.
وجود 75 مرکز عرضه لوازم آرایشی و بهداشتی در استان
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند تعداد کارخانجات مواد غذایی و آرایشی و بهداشتی فعال در سطح استان را 102 مورد ذکر کرد و افزود: همچنین 75 مرکز عرضه لوازم آرایشی و بهداشتی در سطح استان فعال است.
ناصری با اعلام اینکه طی شش ماه نخست امسال 368 مورد بازرسی از کارخانجات و کارگاههای مواد غذایی و آرایشی و بهداشتی انجام شده است، افزود: همچنین طی این مدت 182 مورد گشت مشترک از فروشگاههای مواد خوراکی، آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی انجام شده است.
وی با اشاره به طرح PMS، بیان داشت: این طرح مخصوص ارزیابی محصولات بعد از عرضه در بازار است که تاکنون مجموع نمونههای ارزیابی شده 648 مورد و برندهای ارزیابی شده 175 مورد است.
حسین موهبتی مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسانجنوبی سیاستگذاری و نظارت را جزو وظایف دانشگاه علوم پزشکی و کارخانجات دانست با اشاره به وضعیت کنونی کشور، بیان داشت: در شرایط فعلی که در تأمین کالاهای اولیه و مواد خام با مشکلاتی مواجه هستیم باید با تولید درست به هدفی که دنبال آن هستیم برسیم.
سید جلال مدرسی معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی با اشاره به اهمیت امنیت غذایی، گفت: صحبتهای زیادی در خصوص امنیت غذایی میشود ولی با آنچه به عنوان امنیت غذایی مطرح است فاصله زیادی داریم.
تولید روزانه 100 تن شیر در استان
وی از تولید روزانه 100 تن شیر در خراسانجنوبی خبر داد و اظهار داشت: سرانه مصرف شیر در کشور سیر نزولی داشته و از مصرف 120 کیلوگرم به 90 کیلوگرم رسیده است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی با اشاره به تولید سالانه 55 هزار تن گوشت مرغ در خراسانجنوبی، توضیح داد: سرانه مصرف گوشت مرغ در کشور دو برابر میانگین جهانی است.
مدرسی جایگاه تولید گوشت مرغ در خراسانجنوبی را خوب ارزیابی کرد و تبیین کرد: تولید گوشت مرغ به لحاظ ریالی صنعت اول این خطه کویری است بنابراین باید به سمت مباحث کیفی برویم.
در پایان این مراسم از 22 واحد تولیدی و مسؤول فنی صنایع غذایی خراسانجنوبی تجلیل به عمل آمد.
انتهای پیام/4