به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از ایسنا، حسین امامی در خصوص طرحهای صورت گرفته در استان برای کنترل سفرههای آب زیر زمینی گفت: تاکنون بالغ بر 12 طرح تغذیه مصنوعی سفرههای آب زیرزمینی در استان اجرا شده است.
امامی هدف از اجرای این طرحها را افزایش سطح آبهای زیرزمینی در استان عنوان کرد و ادامه داد: تغذیه سفرههای آب زیرزمینی، کنترل سیلاب و کاهش خسارات ناشی از آن، کنترل رسوبات و گسترش کشاورزی در منطقه از اهداف اجرای این طرح است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی گفت: اجرای درست این طرحها و محقق شدن اهداف آنها می تواند در راستای جلوگیری از مهاجرت افراد از روستاها به شهرها موثر و مفید باشد که این امر خود باعث پیشرفت و آبادانی خواهد شد.
وی با اشاره به طرحهای مطالعاتی و تحقیقاتی در این حوزه، افزود: طرح تغذیه مصنوعی بر روي رودخانه در حوضه آبریز خوشاب شهرستان سربیشه، از جمله طرحهای مطالعاتی است که با مساحت 107,7 کیلومتر مربع و آورد سالیانه 0,8 میلیون متر مکعب در قالب طرح اصلاح بندسارها موجود در منطقه و احداث بند خاکی در دست مطالعه است و طرح مطالعاتی بند زیرزمینی و انتقال آب افین - اسفدن نیز در حال اجراست.
امامی گفت: در 20 کیلومتري شمال شرقی شهر اسدیه و بر روي رودخانه گزیک، با مساحت حوضه آبریز7 هزار و 648 کیلومتر و آورد سالیانه 3.6 میلیون مترمکعب، طرح تغذیه مصنوعی در حال اجرا است.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی اظهار کرد: این طرح با هدف حفاظت خاك، جلوگیري از فرسایش و انتقال رسوب، جلوگیري از سیلاب و زیانهاي آن، تغذیه سفره آب زیرزمینی و جبران بخشی از افت سالانه سطح آبخوان مطالعه شده و در حال اجرا است.
وی یادآورشد: طرح مذکور شامل دو خاکریز با ارتفاع 12 و 6.5 متر و طول تاج 440 و 510 متر و عرض تاج 5 و 4 متر بوده و توانایی ذخیرهسازي یک میلیون و 700 هزار مترمکعب از سیلاب رودخانه را دارا است.
امامی خاطرنشان کرد: طرحهای تغذیه مصنوعی دیگری در بندان از توابع شهرستان نهبندان و دشت آهنگران شهرستان زیرکوه در حال اجرا است.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , کشاورزی , آب