شنبه ۸ دی ۱۳۹۷ ساعت ۱۴:۵۱
مدیر امور شیلات جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی مطرح کرد

سرانه پایین مصرف ماهی در خراسان‌جنوبی/ اشتغال‌زایی ۳۵۰ نفری شیلات

مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی سرانه مصرف ماهی در استان را برای هر نفر در سال ۴.۵ کیلوگرم دانست و گفت: این میزان تا میانگین کشوری بسیار فاصله دارد.
سرانه پایین مصرف ماهی در خراسان‌جنوبی/ اشتغال‌زایی ۳۵۰ نفری شیلات
 
به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری فارس، محمدمهدی سعیدی صبح امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در سال گذشته در استان یک‌هزار و 152 تن انواع ماهی گرم‌آبی و سردآبی تولید شده است.
وی تصریح کرد: همچنین در طی سال گذشته یک‌میلیون قطعه ماهی تزئینی در سطح استان تولید شده است.
مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی با بیان اینکه در کشور 11 اداره کل شیلات در استان‌های ساحلی و 22 مدیریت امور شیلات  و آبزیان در استان‌های غیرساحلی وجود دارد که خراسان‌جنوبی یکی از این استان‌ها است، یادآور شد: خراسان‌جنوبی از نظر جایگاه تولیدی در سطح کشور رتبه 18 را در بین استان‌های غیرساحلی دارد.
سعیدی ادامه داد: همچنین خراسان‌جنوبی در بخش شیلات و آبزیان از لحاظ اعتبارات استانی رتبه دهم در بین استان‌های غیرساحلی در بحث تخصیص اعتبارات رتبه دوازدهم را دارا است.
وی گفت: در بحث زالوپروری مجوزهایی را برای علاقمندان به پرورش زالو در استان صادر می‌نماییم.
مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی افزود: پیش‌بینی می‌شود امسال حدود یک‌هزار و 300 تن انواع ماهی در استان تولید گردد.
سعیدی از افتتاح دو مرکز جدید پرورش ماهی زینتی در استان در دهه فجر امسال خبر داد و اضافه کرد: این دو مرکز در قاین و بشرویه با ظرفیت 200 هزار قطعه  به بهره‌برداری می‌رسد که با توجه به این امر میزان تولید ماهی زینتی استان امسال به یک‌میلیون و 200 هزار قطعه افزایش می‌یابد.
وی با اشاره به اینکه در خراسان‌جنوبی دو نوع ماهی شامل ماهی سردآبی به نام گونه قزل آلای رنگین‌کمان و ماهی گرم‌آبی به نام‌های کپور و آمون تولید می‌شود، اضافه کرد: آبزی‌پروری علاوه بر اینکه شغل بوده و سبب درآمدزایی می‌گردد، حرکتی به سمت تولید محصولات ارگانیک است.
مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه حدود 70 باب استخر پرورش ماهی قزل‌آلا و 650 باب استخر پرورش ماهی گرمابی در استان وجود دارد، افزود: همچنین در حال حاضر حدود 10 واحد صنعتی پرورش ماهی زینتی و 23 واحد غیرصنعتی پرورش ماهی زینتی در استان فعالیت دارند.
سعیدی با بیان اینکه بخشی از تسهیلاتی که به سازمان جهاد کشاورزی اختصاص می‌یابد برای بخش شیلات در نظر گرفته می‌شود، تصریح کرد: در سال گذشته دوره‌های آموزشی مختلفی برای تولید آبزیان در استان برگزار شده و در حال حاضر بیشتر در حوزه آموزش بحث مصرف مدنظر قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه حوزه شیلات و آبزیان استان در طی سال گذشته برای 350 نفر اشتغال‌زایی داشته است، افزود: در اردیبهشت‌ماه امسال بیش‌از 400 هزار قطعه بچه‌ماهی کپور و آمون به صورت مشارکتی که 50 درصد توسط مدیریت امور شیلات استان و 50 درصد آورده خود افراد بوده توزیع شده است.
مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی سرانه مصرف ماهی در استان را برای هر نفر در سال 4.5 کیلوگرم دانست و افزود: این میزان تا میانگین کشوری بسیار فاصله دارد.
سعیدی از افتتاح 15 پروژه در حوزه شیلات و آبزیان در دهه مبارک فجر امسال در استان خبر داد.
وی تصریح کرد: در حال حاضر قیمت یک کیلو ماهی قزل‌آلا در استان 35 هزار تومان بوده که با توجه به تحریم‌ها و ممنوع شدن واردات خوراک ماهی این قیمت افزایش یافته است.
مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی به بزرگ‌ترین رخداد آبزی‌پروری در استان اشاره کرد و یادآور شد: از چهار سال گذشته برای گرفتن مجوز پرورش ماهی تیلاپیای نیل پیگیری می‌کنیم.
سعیدی ادامه داد: در فروردین‌ماه امسال موفق شدیم مجوز تولید تیلاپیای نیل را برای استان اخذ نماییم به شرط اینکه دستورالعمل محیط زیستی آن عمل شود.
وی اضافه کرد: خوشبختانه این دستورالعمل برای خراسان‌جنوبی و چند استان دیگر ابلاغ گردید و به عنوان چهارمین استان کشور همزمان با چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی نخستین مجموعه پرورش ماهی تیلاپیای نیل با ظرفیت 5 هزار تن در شهرستان فردوس کلنگ‌زنی می‌شود.
مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی ادامه داد: همزمان با کلنگ‌زنی این مرکز نخستین جشنواره استانی طبخ آبزیان نیز در فردوس برگزار می‌شود.
سعیدی افزود: در حال حاضر 15 پروژه با ظرفیت حدود 8 هزار تن ماهی تیلاپیا در استان در دستور کار قرار دارد.
وی به مزایای ماهی تیلاپیا اشاره نمود و خاطرنشان کرد: این نوع ماهی سریع‌الرشد و سریع‌التکثیر و بازار پسند بوده و وزن برداشت این گونه ماهی نیم‌ کیلو و قابلیت هم‌زیستی با دیگر ماهیان را ندارد.
مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی ادامه داد: افرادی که علاقمند به پرورش این نوع ماهی بوده و دارای استخر پرورش ماهی با متراژ هزار متر هستند می‌توانند برای اخذ مجوز به سازمان نظام مهندسی کشاورزی مراجعه نمایند.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۲۰۳۷۷
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , اشتغالزایی , شیلات