يکشنبه ۳۰ دی ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۵۰
مدیرکل زندان‌های خراسان‌جنوبی خبر داد

اجرای طرح پابند الکترونیکی در زندان‌های استان/ آزادی ۱۱۳ زندانی بدهی مالی

مدیرکل زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی خراسان‌جنوبی با اشاره به اجرای طرح پابند الکترونیکی در زندان‌های استان، گفت: این طرح شرایطی را فراهم می‌کند که زندانی با استفاده از پابندهای الکترونیکی بیرون از محیط زندان ادامه حبس را در کنار خانواده خود سپری کند.
اجرای طرح پابند الکترونیکی در زندان‌های استان/ آزادی ۱۱۳ زندانی بدهی مالی
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از فارس، علی هاشمی با بیان اینکه ۹۳ درصد زندانیان استان را مردان و 7 درصد را زنان تشکیل می‌دهند، اظهار داشت: ۱۲ درصد زندانیان سنین بین ۱۸ تا ۲۵ سال، ۵۴ درصد بین ۲۶ تا ۳۹ سال، ۳۲ درصد بین ۴۰ تا ۶۰ سال و دو درصد بالای ۶۰ سال هستند.
وی با بیان اینکه قوه قضائیه به دنبال اجرای سیاست کاهش جمعیت کیفری در زندان‌ها است، بیان داشت: یکی از این راهکارها مجازات‌های جایگزین حبس است.
مشمولین استفاده از طرح پابند الکترونیکی
مدیرکل زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی خراسان‌جنوبی در خصوص مشمولان استفاده از این طرح، اظهار داشت: در اجرای ماده 62 قانون مجازات اسلامی در جرایم تعزیری که از درجه پنج تا هشت (پنج سال حبس یا جزای نقدی 18 میلیون تومان) می‌باشد، دادگاه می‌تواند در صورت شرایط مقرر با رضایت خود زندانی در محدوه مکانی مشخص تحت نظارت سامانه یا مراقبت‌های الکترونیکی قرار گیرد.
هاشمی با اعلام اینکه با اجرای طرح پابند الکترونیکی فرد از زندان آزاد و در محدوه‌ای که قاضی رأی می‌دهد محدود می‌شود، اضافه کرد: در این طرح، یک پابند الکترونیکی به پای زندانی متصل که اتصال و جداسازی آن تنها توسط اداره کل زندان‌ها میسر بوده و با این پابند موقعیت مکانی زندانی قابل رصد است.
وی اجرای طرح مراقبت‌های الکترونیکی از زندانیان را یکی از مصادیق مجازات جایگزین حبس ذکر و از اجرای طرح پابند الکترونیکی در زندان‌های خراسان‌جنوبی خبر داد.
طرحی که زندان‌ها را خلوت می‌کند/ اجرای اولین پابند در استان
مدیرکل زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی خراسان‌جنوبی با اشاره به اجرای اولین پابند الکترونیکی در استان، اعلام کرد: اولین پابند الکترونیکی بر روی یکی از زندانیان اجرا و زندانی با استفاده از پابند الکترونیکی بیرون از محیط زندان ادامه حبس را در کنار خانواده خود سپری می‌کند.
هاشمی هدف از اجرای این طرح را کاهش جمعیت کیفری زندان‌ها و کمک به تحکیم بنیان خانواده زندانیان عنوان کرد و بیان داشت: با این اقدام بسیاری از آسیب‌هایی که می‌توانست خانواده زندانی را دچار مشکل کند از بین می‌رود.
رصد لحظه به لحظه زندانی
وی با اشاره به رصد لحظه‌ای زندانی، مطرح کرد: اگر فرد از محدوده مشخص خارج شود با وی تماس گرفته و هشدار داده می‌شود و اگر فرد به هشدارها بی‌اعتنا باشد به قاضی دادگاه اعلام خواهد شد تا اقدامات لازم در این خصوص اتخاذ شود.
مدیرکل زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی خراسان‌جنوبی هزینه هر پابند الکترونیکی را دو میلیون و 300 هزار تومان اعلام و اضافه کرد: محکومین برای استفاده از پابند الکترونیکی باید ماهانه 300 هزار تومان اجاره بپردازند.
160 زندانی جرائم غیرعمد در انتظار مدد خیران
هاشمی اعلام کرد: مجموع زندانیان جرائم غیر عمد استان ۱۶۰ نفر هستند که از این تعداد ۱۲۱ نفر بدهکار مالی، ۳۵ نفر مهریه  و ۴ نفر دیه هستند که حدود ۲۶ میلیارد تومان اعتبار برای آزادی این زندانیان مورد نیاز است.
وی از آزادی 113 نفر از زندانیان بدهی مالی با بدهی بیش از 13 میلیارد تومان با کمک خیران، ستاد دیه استان و کمک‌های مردمی برنامه ماه عسل از ابتدای امسال تاکنون خبر داد و عنوان داشت: از ابتدای سال جاری تاکنون تعداد ۵۱  زندانی با بدهی بیش از ۵ میلیارد  و ۸۰۰ میلیون تومان توسط ستاد دیه از زندان‌های استان آزاد شدند.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۲۰۷۰۰
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , پابند الکترونیکی , زندان‌