چهارشنبه ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۱۵:۰۰
شاعر جوان بیرجندی بیان کرد:

نصیحت و ابتذال؛ آسیبی که امروزه شعر را تهدید می‌کند

شاعر جوان بیرجندی شعر استان را شبیه به یک درخت کهنسال که بسیار ارزشمند است و نیاز به هرس و گرفتن نفس‌هایی تازه دارد، دانست و گفت:متاسفانه در استان ما نگاه ویژه‌ای نسبت به نسل جدید شعرا وجود ندارد و ما در یک سیکل تکراری قرارگرفته ایم. لذا بزرگترین آسیبی که امروزه شعر را تهدید می‌کند، خطر نصیحت یا ابتذال است.
نصیحت و ابتذال؛ آسیبی که امروزه شعر را تهدید می‌کند
 
حمید کاظمی‌تبار، شاعر جوان بیرجندی، دارای مدرک کارشناسی عمران، در گفت و گو با خبرنگار سرویس فرهنگی خراسان‌تایم اظهارداشت:متولد شهریورماه ۱۳۷۴ و ساکن بیرجند هستم. از سن ۱۸ سالگی، متوجه طبع شاعری خود شده و از سن ۲۰ سالگی به صورت حرفه‌ای، نوشتن شعر را در قالب نو و سپید آغاز کردم.
وی در زمینه مضامین شعری خود تصریح کرد:به طور کلی اشعارم دربرگیرنده موضوعات عاشقانه با مضامین اخلاقی و سبک زندگی با استفاده از مفاهیم انتزاعی است.
کاظمی‌تبار ادامه داد:اشعار مولانا، شهریار و فروغ فرخزاد را به طور متعادل مطالعه می‌کنم، چون معتقدم که پیگیری افراطی اشعار خاص، فرد را به سمت تقلید و کشتن خلاقیت سوق می‌دهد.
شاعر جوان بیرجندی شرط لازم برای نوشتن شعر را ذوق، استعداد و برخورداری از دید هنری دانست و در خصوص ذاتی یا اکتسابی بودن شعرسرایی خاطرنشان کرد:پاسخگویی به این پرسش کار چندان ساده‌ای نیست چون فرد، صرفا از طریق اکتساب نمی‌تواند به یک انسان اهل ذوق تبدیل شود؛ به این علت که یادگیری، تنها به پرورش و یا پیدا کردن استعداد شعر کمک می‌کند.
وی شعر استان را شبیه به یک درخت کهنسال که بسیار ارزشمند است و نیاز به هرس و گرفتن نفس‌هایی تازه دارد، دانست و گفت:متاسفانه در استان ما نگاه ویژه‌ای نسبت به نسل جدید شعرا وجود ندارد و ما در یک سیکل تکراری قرارگرفته ایم. لذا بزرگترین آسیبی که امروزه شعر را تهدید می‌کند، خطر نصیحت یا ابتذال است.
کاظمی‌تبار در ادامه افزود:دو سوی بامی که مرز آن بودن و نبودن مفهوم و هنر است، شعر بدون زیبایی‌های هنری، نصیحت و شعر بدون معنا و مفهوم، ابتذال نیز می‌شود.
وی در پایان یکی از اشعار خود را اینگونه بیان کرد:
نمی دانم چگونه
فطریه خواهند داد!
مردانی که
قوت غالبشان
بی‌مهری ست ...

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۲۲۴۱۵
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , شعر , زبان فارسی