به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری تسنیم، محمد اصغرزاده صبح امروز در نشست خبری اظهار داشت: هرساله در آستانه عید قربان برنامههای بهداشتی و نظارتی در استان انجام میشود و نظارت ذبح شرعی و نظارت بهداشتی صورت میگیرد.
وی گفت: جمعیتهای هدف دامپزشکی جمعیت شهری و روستایی و عشایری هستند و تمام خدمات نظارتی صورت میگیرد و در مجموع 73 اکیپ ثابت و سیار برای ایام عید قربان در استان وجود خواهد داشت.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی افزود: از این تعداد 32 اکیپ ثابت و 41 اکیپ سیار با 25 دامپزشک و 72 نفر بازرس بهداشتی در ایام عید قربان فعال خواهند بود.
اصغرزاده با بیان اینکه 12 ناظر ذبح شرعی نیز برای ایام عید قربان در سطح استان مستقر خواهند بود تصریح کرد: تفاهمنامهای که با کمیته امداد و توانبخشیها منعقد شده هر جایی که قربانگاه وجود دارد اکیپهای سیار و ثابت دامپزشکی مستقر میشود.
خراسانجنوبی استانی پاک در بیماریهای مشترک دام و انسان
وی با بیان اینکه اکیپهای سیار دامپزشکی در بقاع متبرکه استان نیز مستقر میشوند ادامه داد: از هماستانیها درخواست میشود گوشت قربانی را 24 ساعت در دمای 2 تا 6 درجه سانتیگراد نگهداری کنند و سپس این نذری را به افراد نیازمند بدهند.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: هماستانیها دام را از میدان دام خریداری و یا از دامداریهایی که تحت نظارت دامپزشکی هستند تهیه کنند و به هیچ عنوان دام بیمار و بیحال را ذبح نکنند.
اصغرزاده با بیان اینکه دام در مکانهایی ذبح شود که امکان شستوشو و ضدعفونی و بهداشت فردی وجود داشته باشد اظهار داشت: تاکنون در سطح کشور 70 نفر به بیماری مشترک تب کریمه کنگو آلوده شدند که متأسفانه از این تعداد پنج نفر فوت کردند.
وی با بیان اینکه خراسان جنوبی چند سال متوالی در زمینه بیماریهای مشترک دام و انسان پاک بوده است افزود: سامانه 1512 بهصورت شبانهروزی آماده دریافت هرگونه انتقاد و شکایت و پیشنهاد است.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی گفت: ذبحی که در خارج از کشتارگاهها انجام شود بهعنوان تهدید برای بهداشت عمومی تلقی میشود و طبق قانون مجازات اسلامی افراد به یک سال حبس تعزیری محکوم خواهند شد و بهداشت مردم خط قرمز دستگاه قضایی و دامپزشکی است.
اصغرزاده با اعلام اینکه با کشتار دام در معابر و منازل برخورد جدی خواهد شد اضافه کرد: سال گذشته 8 هزار دام در استان مورد معاینه قرار گرفته که از این مقدار حدود 300 لاشه مشکل داشته و حذف شده است.
معدومسازی 78 تن جوجه گوشتی در خراسانجنوبی
وی عنوان کرد: یکی از کارهای مهم دامپزشکی در استان بحث نظارت بر مراکز توزیع و عرضه گوشت است که از ابتدای امسال 11 هزار بازدید از این مراکز انجام شده که از این تعداد 437 مورد غیربهداشتی تشخیص داده شده و 10 تن فرآورده خام دامی نیز ضبط شده است.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی تصریح کرد: از این لاشهها 54 مورد نمونهگیری انجام شده که 11 مورد به مراجع قضایی ارسال شده و حدود 6 تن فرآورده بهعلت عدم شرایط بهداشتی حذف و از چرخه مصرف خارج شده است.
اصغرزاده گفت: از ابتدای امسال 5 هزار و 600 گوسفند و بره، 3 هزار و 200 بز و بزغاله، 820 گاو و گوساله، 228 شتر، و 327 شترمرغ در استان کشتار شده است.
وی با بیان اینکه در مجموع 10 هزار و 300 هزار دام سنگین و سبک در استان کشتار شده که 6.5 تن ضبط شده است افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون 5 میلیون قطعه جوجه گوشتی وارد کشتارگاههای طیور شدند که از این تعداد حدود 40 هزار قطعه لاشه با وزن 78 تن ضبط شده که معدوم شدند.
هیچ مشکلی برای صادرات مرغ و تخممرغ به افغانستان وجود ندارد
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی تصریح کرد: در این مدت نیز 38 هزار و 482 مورد بازدید و مراجعه به درمانگاههای دولتی و غیردولتی دامپزشکی انجام شده است.
اصغرزاده با ابراز اینکه هیچ مشکلی برای صادرات مرغ، تخممرغ و جوجه یکروزه به افغانستان وجود ندارد گفت: در هفته گذشته 25 تن تخممرغ از استان به کشور افغانستان صادر شده است.
وی با بیان اینکه "در مجموع 112 دامپزشک در خراسان جنوبی حضور دارند که نیازمند سه تا چهار دامپزشک دیگر در استان هستیم" اظهار داشت: ماهانه 2 میلیون و 500 قطعه جوجهریزی در مرغداریهای استان وجود دارد که با ظرفیت یکسوم استان انجام میشود که از این تعداد 30 درصد در استان مصرف شده و 70 درصد مازاد از استان خارج میشود.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی اضافه کرد: 37 مرغداری تخمگذار فعال در استان وجود دارد که 65 تن تخممرغ تولید شده که از این تعداد 45 تن از استان خارج شده و مابقی در استان مصرف شده است.
صادرات 14 تن مرغ منجمد و 451 تن تخممرغ خوراکی به افغانستان
اصغرزاده با اعلام اینکه از ابتدای سال جاری 23 مورد دام سبک و سنگین در استان توقیف شده که 23 پرونده ایجاد و به مراجع قضایی ارسال شده است گفت: 14 تن مرغ منجمد و 451 تن تخممرغ خوراکی از استان به افغانستان صادر شده که ارزش ریالی مرغ منجمد 7 هزار و 560 دلار و ارزش ریالی تخممرغ خوراکی نیز 243 هزار و 750 دلار بوده است.
وی تصریح کرد: از ابتدای سال یکهزار و 564 آزمایش و 896 نمونهگیری در حوزه طیور انجام شده و در استان 26 میلیون دُز واکسن نیز استفاده شده است.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی گفت: در چهارماهه امسال 523 هزار و 746 رأس دام علیه بیماریهای مشترک مانند تب مالت و هاری واکسینه شده و کمترین مورد تب مالت در دام سنگین استان وجود داشته است.
اصغرزاده با اشاره به آزمایشگاه دامپزشکی خراسان جنوبی بیان کرد: تاکنون 4 میلیارد تومان برای ساخت این آزمایشگاه تخصیص یافته که تاکنون 65 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و برای تکمیل نیز نیازمند 7 میلیارد تومان اعتبار است.
وی با بیان اینکه دامپزشکی کشور برای تکمیل تجهیزات این آزمایشگاه 20 میلیارد تومان اعتبار تخصیص داده است گفت: این آزمایشگاه بهدلیل شرقی بودن استان و صادرات آن به افغانستان اهمیت دارد که امیدواریم با تخصیص اعتبارات این پروژه تا هفته دولت سال آینده افتتاح شود.
انتهای پیام/4