به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از مهر، محمد شفیعی در حاشیه دیدار با مدیر مرکز تحقیقات کشاورزی استان اظهار داشت: شهرستان خوسف با داشتن ۲۴ هکتار اراضی زیر کشت گل نرگس در استان خراسان جنوبی دارای رتبه اول و در کشور از نظر وسعت سطح زیر کشت دارای رتبه پنجم است.
وی ادامه داد: در سه سال گذشته دو جشن برداشت این محصول برگزار شده که در زمینه برندسازی و معرفی این محصول استراتژیک استان نقش اساسی داشته است.
فرماندار خوسف گفت: طی سال گذشته از محل تفاهم نامه همکاری مشترک با صندوق کارآفرینی امید استان مبلغ هفت میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه جهت کشت و توسعه گل نرگس در شهرستان اختصاص یافت.
شفیعی ادامه داد: با توجه وضعیت اقلیمی شهرستان یکی از مرغوبترین گل های نرگس کشور در این شهرستان تولید می شود.
وی بیان داشت: برای توسعه کشت گل نرگس در شهرستان اقدامات خوبی از جمله افزایش حق برداشت آب از چاههای کشاورزی نرگس کاران، تشکیل شرکت تعاونی نرگس کاران، دریافت تسهیلات جهت فرآوری گل نرگس توسط شهرداری برند سازی و معرفی این محصول انجام شده است.
فرماندار خوسف ادامه داد: خوشبختانه با معرفی این محصول در استان در سال گذشته کشاورزان در بحث فروش گل نرگس مشکل خاصی نداشتند و تقاضا بیش از میران تولید در سطح شهرستان بود.
شفیعی با اشاره به اینکه عناب و گل نرگس دو محصول استراتژیک شهرستان است، افزود: تاکنون در زمینه تحقیقات علمی این دو محصول اقدامات خوبی آغاز شده است.
وی ادامه داد: در محصول عناب نیز که شهرستان خوسف از نظر وسعت سطح زیرکشت عناب در استان رتبه اول را دارد مجموعه جهاد دانشگاهی استان در دهکده گیاهان داروئی که در ورودی شهرستان خوسف واقع است کارهای بسیار ارزشمندی انجام داده است.
فرماندار خوسف با بیان اینکه برای نخستین بار سال گذشته جشن شکرگذاری براشت عناب در روستای سیوجان برگزار شد که نتایج خوبی برای این محصول داشت، بیان کرد: در سال جاری نیز جهاد دانشگاهی نسبت به برگزاری همایش ملی عناب در شهریورماه اقدام کرده که ارزشمند می باشد.
شفیعی اضافه کرد: همچنین برای انجام کارهای تحقیقاتی در زمینه گل نرگس هماهنگی های بسیار خوبی با مرکز تحقیقات کشاورزی استان انجام شده است.
وی عنوان داشت: مزرعه نمونه کاشت گل نرگس در زمینی حداقل به میزان دو هکتار با همکاری اتحادیه نرگس کاران شهرستان و مرکز تحقیقات در سال جاری کشت خواهد شد.
فرماندار خوسف ادامه داد: در این مزرعه الگویی روش های نوین کاشت گل نرگس، ایجاد نمونه پرمحصول تر و همچنین سایر کارهای تحقیقاتی در زمینه کاشت، داشت و براشت گل نرگس صورت خواهد پذیرفت.
شفیعی اظهار امیدواری کرد: با انجام این کارهای علمی بتوانیم با انجام اینگونه اقدامات در زمینه افزایش درآمد ۱۲۰ خانواری که در شهرستان به امر کاشت گل نرگس مشغول هستند و سایر کشاورزانی که در زمینه گل نرگس ورود پیدا خواهند کرد، تحول ایجاد کنیم.
انتهای پیام/4