به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از مهر، علیرضا خامهزر در کمیته کارشناسی شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی اظهارکرد: متأسفانه تصمیمات حوزه ارزی در تهران گرفته میشود و مقتضیات ارزی استانها در نظر گرفتهنمی شود که این مسئله آسیبزا است.
رئیس کمیسیون مدیریت واردات و توسعه صادرات اتاق بازرگانی بیرجند با اشاره به اینکه بر اساس آمار جهانی افغانستان ۹ میلیارد دلار واردات داشته است، بیانکرد: از این میزان واردات بخشی توسط ایران(حدود سه میلیارد دلار) صورت گرفته و مابقی آن به وسیله کشورهایی چون هند، چین، پاکستان، ترکیه و امارات انجام شده است.
خامهزرگفت: در خراسانجنوبی و در صادرات با کشور افغانستان انتقال ارز را با سازوکاری که دولت پیشبینی کرده، نمیتوانیم انجام دهیم و در این راستا باید تدابیری در این زمینه اندیشیده شود.
سود صرافان گاه از سود معامله تاجر بیشتر میشود
رئیس کمیسیون مدیریت واردات و توسعه صادرات اتاق بازرگانی بیرجند با بیان اینکه از گذشته انتقال ارز در ارتباطات با افغانستان از طریق صرافی ها صورت میگرفته است، بیان کرد: این مسئله در حال حاضر نیز ادامه دارد و از این جهت بیان میکنیم که سود صرافان گاه از سود معامله تاجر بیشتر میشود.
خامهزرگفت: در شرایط فعلی در صادرات با افغانستان ما هیچگاه ارزی مشاهده نمیکنیم و تاجر ریال دریافت میکند و از طرف دیگر خروج ارز و دلار از کشور افغانستان ممنوع است.
وی اظهارکرد: بعد از فرا و نشیب و تصمیمگیریهای متعدد در حال حاضر فعالان حوزه تجارت در مبادلات با افغانستان و عراق نیز باید بحث برگشت ارز را داشته باشند که بارها گفته شده این مسئله مشکلاتی را به وجودآورده است.
رئیس کمیسیون مدیریت واردات و توسعه صادرات اتاق بازرگانی بیرجند با بیان اینکه حتی معافیت مالیاتی صادرکننده منوط به تعهد ارزی شد، بیان کرد: چرا در تصمیم گیریها به فعالیتهای ۲۰ ساله یک تاجر و تعهداتی که او داشته است، توجه نمیکنیم.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , ارز , صادرات