به گزارش گروه فرهنگی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری تسنیم، سرهنگ فلاحی صبح امروز در دیدار با نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی اظهار داشت: رسالت و ماموریت بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در اسم آن نهفته است ترویج فرهنگ مقاومت و جهاد ایثارگری است که در ذیل آن برنامههای مختلفی نهفته است و هدف این است از ظرفیت توانمندی همه آحاد به ویژه جوانان دستگاههای اجرایی و نیروهای مسلح در کشور و استان استفاده شود.
وی با بیان اینکه پایه و اساس فرهنگ ما در دفاع مقدس است و خون 230 هزار نفر جوان پای این انقلاب نهفته است افزود: در این حوزه زحمات زیادی کشیده شده و در این اداره کل مدیریتهای مختلفی در موضوعات مختلف وجود دارد اما مهمترین بخش کار ما جمعآوری اسناد و آثار دفاع مقدس است که از سال 95 در دانشنامه آثار رزمندگان و سایر جاها و دستگاههای دخیل در دفاع مقدس انجام شد.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان جنوبی گفت: در بخش اسناد تاکنون 280 هزار برگ سند مکتوب تهیه شده و یک هزار و 790 ساعت مصاحبه از رزمندگان انجام شده و نزدیک 28 هزار نفر رزمنده در استان داریم که لازم است با آنهایی که در قید حیات هستند مصاحبه شود که تاکنون یک هزار و 790 ساعت مصاحبه انجام شده است.
فلاحی گفت: دانشنامه دفاع مقدس پایه و اساس و بیلان کاری در بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان است که با زحمات انجام شده 500 مدخل شناسایی شده و شامل دستگاهای اجرایی یگانهای استان به عنوان مدخل انتخاب و مجموعه کارخود را در بحث علمی انجام میدهند.
وی عنوان کرد: دانشنامه دفاع مقدس باید در سه جلد تهیه شود که سه سال کار شده و امسال تاکید است یک جلد از این دانشنامه تهیه شود.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان جنوبی اظهار داشت: 150 پروند علمی تشکیل شد، 60 مقاله علمی نوشته شده و 55 نویسنده اساتید در این راستا به کار گرفته شدند که 20 نفر اساتید هیئت علمی دانشگاههای استان هستند.
فلاحی با بیان اینکه امسال چهل سالگی دفاع مقدس را داریم افزود: مهمترین مشکل در این بخش کمبود اعتبار است و پیگیریهای زیادی انجام شده که قرار شده در طرحهای فرهنگی اجتماعی استان مطرح و اعتبار پیشبینی شود و اگر اعتبار پیشبینی شود گامهای بلندی میتوانیم برداریم و از این دانشنامه هم برای نسل جوان فعلی و آینده استان سند ماندگار و قابل استفاده خواهد بود و استانداری باید تلاش بیشتری داشته باشد.
وی اظهار داشت: در زمینه چاپ کتب دفاع مقدس از آغاز فعالیت بنیاد در استان تاکنون 170 عنوان کتاب تهیه شده اما کتبها ادبی نیست بلکه بیشتر خاطرات، زندگی نامه شهدا و فرماندهان و رزمندگان دفاع مقدس است و از این عنوان پنج مورد کتب کودک، دو مورد آلبوم عکس رزمندگان و یک مورد نقش پشتیبانی در جنگ بوده و در حال حاضر 60 عنوان کتاب در دست اقدام است که 12 مورد تاریخ شفاهی کتب دفاع مقدس است.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان جنوبی گفت: کمبود اعتبار در این حوزه نیز وجود دارد و علاوه بر آن در کتب ادبی دفاع مقدس نویسنده متبحر نداریم و امید است از تجربیات سایر استانها استفاده و نویسندگان ما با کارگاههای آموزشی به حد قابل قبل برسند.
فلاحی افزود: در بحث شهدای گمنام 140 شهید گمنام در 56 نقطه شهری، مراکز نظامی و دانشگاهی مدفون و در استقبال از شهدا و تشییع شهدا در کشور جزو رتبههای بالا هستیم .
وی یادآور شد: 25 یادمان شهدا تکمیل شده و 31 مورد باقی مانده که هفت مورد در دستور کار برای ساخت است و 7 مورد برای تکمیل در دستور کار است که امیدواریم تا پایان سال به سرانجام برسانیم.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان جنوبی با بیان اینکه همه مراکز شهرستانهای استان شهید دارند وشاید بتوانیم در روستاهای پر جمعیت نیز شهید گمنام دفن کنیم گفت: چهمین سالگرد دفاع مقدس امسال است و مانند چهل سالگی انقلاب باید بر روی آن کار شود. توجه به نقش سردار سلیمانی در حوزه مقاومت در دنیا و کشورهای اسلامی، استفاده از ظرفیت همه دستگاههی اجرایی استان و استفاده از ظرفیت مردمی، ظرفیت پیشکسوتان و جوانان باید انجام شود.
فلاحی تصریح کرد: جزو 6 استان هستیم که موزه دفاع مقدس نداریم در حالی که موزه دفاع مقدس همه اقدامات باید در فضای موزه قرار گیرد تا در دسترس همه باید.
وی افزود: زمین برای احداث موزه پیش بینی شده و برخی اقدامات انجام شده اما مهمترین بخش تامین اعتبار است و این موضوع باید به صورت ملی دنبال شود.
انتهای پیام/4