به گزارش گروه فرهنگی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری مهر، سخن از پروژهای است که حدود یک دهه و شاید بیشتر از طرح آن میگذرد. پروژهای فرهنگی و مهم که میخواهد به جوانان و نوجوانان خراسانجنوبی بگوید که در سالهای دفاع مقدس پدران آنان چگونه و با چه ایثارگریهایی وجب به وجب خاک این مملکت را حفظ کردهاند و نقش مردم دیار خاوران در این ایثارگریها تبیین شود.
بنا بر گفتهها از ۳۱ استان کشور تاکنون ۲۵ استان مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس خود را به بهرهبرداری رساندهاند اما متأسفانه در خراسانجنوبی به واسطه مسائلی چون کمبود اعتبار این پروژه هنوز به سرانجام نرسیده و بعد از گذشت سالها پیشرفت آن در حد صفر است.
اعتبارات قطره چکانی
غلامرضا فلاحی در این زمینه اظهار کرد: پروژه مرکز فرهنگی و پارک موزه دفاع مقدس خراسانجنوبی یک پروژه طولانی مدت شده است که علت اصلی آن را باید در تخصیص نیافتن اعتبارات کافی جستو جو کرد.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسانجنوبی بیانکرد: البته مشکلاتی در بحث تملک زمین این پروژه وجود داشت که رفع شده است و در حال حاضر این پروژه آماده برای شروع ساخت و ساز و فعالیت است.
فلاحی ادامهداد: در راستای رفع مشکلات پیش روی مرکز فرهنگی و پارک موزه دفاع مقدس استان در سال جاری همراه استاندار، اعضای شورای شهر و تنی چند از مسئولین به محل پروژه رفته و از نزدیک و به صورت میدانی مسائل را بررسی کردیم.
دو میلیارد اعتبار برای شروع پروژه ۳۵ میلیارد تومانی
وی افزود: نهایت در شورای هماهنگی حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسانجنوبی استاندار یک میلیارد تومان برای شروع این پروژه اختصاص داد و یک میلیارد تومان نیز در سال جاری از محل اعتبارات ملی به مرکز فرهنگی و پارک موزه دفاع مقدس خراسان جنوبی اختصاص یافته است.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسانجنوبی با اشاره به اینکه ساخت این پروژه حدود ۳۵ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد، گفت: این میزان اعتبار بر اساس بررسیهای سه ماه گذشته است و به صورت طبیعی هر چه زمان بگذرد با توجه به افزایش قیمت مصالح ساختمانی این اعتبار نیز افزایش مییابد.
فلاحی با بیان اینکه زمین این پروژه حدود ۳۲ هکتار است، اظهار کرد: احداث مرکز فرهنگی و باغ موزه دفاع مقدس خراسانجنوبی در سال ۸۵ مصوب شده و زمین آن در تقاطع بلوار شهید صیاد شیرازی و خیابان شهید قرنی بیرجند است.
یک پروژه و سه بار کلنگ زنی
احداث پارک موزه دفاع مقدس خراسان جنوبی در سال ۸۵ مصوب شد و کلنگ آن در زمینی به مساحت ۳۲ هکتار در تقاطع خیابان صیاد شیرازی و قرنی بیرجند با حضور استاندار وقت خراسان جنوبی بر زمین خورد.
کلنگ احداث پارک موزه دفاع مقدس خراسان جنوبی برای دومین بار در دوم خرداد ماه سال ۹۲ با حضور مسئولان به زمین زده شد و قرار بود این پارک موزه در سه فاز و در زمینی به مساحت ۳۲ هکتار طراحی و ساخته شود که بنا به گفته مدیرکل وقت بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان جنوبی برای فاز نخست آن ۱۵ میلیارد تومان در همان سال اعتبار مورد نیاز بود.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسانجنوبی با اشاره به مدت زمان طولانی اجرای این پروژه و کش و قوسهای متعدد، مطرح کرد: ۱۰ سال از مدت زمان آغاز این پروژه میگذرد اما تاکنون هیچ پیشرفت اجرایی نداشته و بهصورت جدی و عمیق و بهعنوان یک اولویت ارزشمند و تأثیرگذار به این موضوع توجه نشده است.
فلاحی بیانکرد: کلنگ زنی این پروژه به طور قطع و یقین در هفته دفاع مقدس سال جاری انجام خواهد شد و امیدواریم با همکاری همه دستگاهها و نهادهای ذی ربط چون سپاه انصارالرضا (ع)، نیروی زمینی ارتش، پایگاه هوایی شهید حسینی و استانداری بتوانیم این پروژه را با سرعت مطلوبی پیگیری کنیم.
وی با بیان اینکه بیشک سرعت گیری این پروژه نیازمند اعتبارات ملی بیشتری است، گفت: این موضوع را از طریق استاندار خراسانجنوبی و مجمع نمایندگان استان دنبال میکنیم.
فلاحی ادامهداد: در طی سه – چهار سال گذشته در راستای جمعآوری آثاری که قرار است در این مجموعه به نمایش گذاشته شود اقدامات بسیار ارزشمندی با همکاری خانواده محترم شهداء، ایثارگران و رزمندگان دفاع مقدس خراسانجنوبی انجام شده که این روند ادامه خواهد داشت.
سرعتگیری پروژه نیازمند عزم همگانی است
وی افزود: در مرکز فرهنگی و پارک موزه دفاع مقدس میخواهیم گوشهای از ایثارگریهای مردم خراسانجنوبی در سالهای دفاع مقدس را نشان دهیم و از این جهت همگان باید در قبال این پروژه احساس مسئولیت مضاعفی داشته باشند.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسانجنوبی با اشاره به اینکه فرهنگ دفاع مقدس یک گنجینه تمام نشدنی است، یادآور شد: دوران دفاع مقدس در حقیقت یک دانشگاه انسانسازی بود و انتقال و گسترش این فرهنگ از طرق مختلف مثل همین پارک موزه دفاع مقدس در ماندگاری فرهنگ عزت و شهادت در بین مردم ما بسیار نقش آفرین است.
فلاحی افزود: هر آنچه امروز مردم ما از عزت و پیشرفت و ایستادگی و روحیه مقاومت دارند مرهون میراث فرهنگی سالهای دفاع مقدس است و از این نظر انتقال آن به نسلهای آینده حائز اهمیت تلقی میشود.
بیشک نمیتوان انتظار داشت با اعتبارات قطره چکانی و دو- سه میلیاردی این پروژه فرهنگی مهم در خراسانجنوبی آن هم در شرایطی که هر روز شاهد تورم در بخشهای مختلف از جمله در حوزه مصالح ساختمانی هستیم، سرعت گیرد.
اگر با رایزنیهای نمایندگان مجلس و سایر مسئولان استانی برای این پروژه فرهنگی مهم اعتبار ملی قابل توجهی اختصاص یابد، شاید بتوان انتظار داشت که چرخ این پروژه سرعت بیشتری به خود گرفته و در آینده نه چندان دور شاهد افتتاح فازهای نخست آن باشیم.
طبق گفته مسئولان و متولیان امر قرار است این پروژه فرهنگی مهم، جزء پنج باغ موزه بزرگ دفاع مقدس کشور شود.
در هر حال سالها است سخن از باغ موزه دفاع مقدس خراسانجنوبی زده میشود، استانی که نام آن با سرداران بزرگی چون شهید محمود کاوه پیوند خورده و از این جهت انتظار است که در چهلمین سالگرد دفاع مقدس اقدام شایسته و اثر گذاری در خصوص این پروژه انجام شود.
اگر امروزه در راستای ترویج و نقل آنچه در سالهای نه چندان دور از ایثار و غرور و حماسه بر ملت ما گذشته است، کوتاهی کرده و کام نوجوانان و جوانانمان را از آن شیرین و گوارا نکنیم شاید فردا و فرداها دیر شده باشد.
انتهای پیام/4