سرکه گل محمدی در استان خراسان جنوبی تولید شد

4 تير 1399 ساعت 0:32

رئیس جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی از تولید سرکه گل محمدی توسط محققان مجتمع تحقیقات جهاددانشگاهی استان خبر داد و گفت: طرح تولید سرکه فراسودمند گل محمدی که در گروه پژوهشی تولید و فراوری گیاهان استراتژیک است در خراسان جنوبی اجرا شد.


به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری تسنیم، جلال‌الدین صادقی اظهار داشت:  هدایت به سمت تولید محصولات با ارزش افزوده بیشتر و بهره‌گیری از فناوری روز دنیا از نیاز های حال حاضر بخش کشاورزی است.

رئیس جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی عنوان کرد: خراسان جنوبی ظرفیت فوق العاده‌ای در تولید گل محمدی دارد که امسال 365 تن گل محمدی از مزارع استان برداشت شده و به علت نبود صنایع فرآوری عمدتاً به صورت گلاب، اسانس و گلبرگ خشک  مورد استفاده قرار می‌گیرد.

صادقی بیان کرد: گل محمدی در صنایع دارویی، عطرسازی، فراورده‌ های بهداشتی و آرایشی و صنایع غذایی استفاده می‌شود و 50 درصد گل‌های خشک شده به صورت فله‌ای به خارج از استان و کشور صادر می‌شود.

رئیس جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی تصریح کرد: سرکه گل محمدی از جمله فراورده‌هایی است که مصرف خوراکی و دارویی داشته و به عنوان یک ماده غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرد و کاربردهای درمانی بسیاری دارد.
وی افزود: طرح تولید سرکه فرا سودمند گل محمدی در سال 1399 و هم زمان با شروع برداشت گل محمدی از مزرعه گل محمدی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی در مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی و در گروه پژوهشی تولید و فراوری گیاهان استراتژیک خراسان جنوبی بوده و اجرای آن نیز حدود دو ماه زمان برده است. 

رئیس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی بیان کرد: محصول حاصل از این طرح به عنوان یک محصول فراسودمند و دانش بنیان قابلیت تولید صنعتی را داشته و می‌تواند در جهت ایجاد اشتغال پایدار و بهبود وضعیت معیشت بهره برداران در استان استفاده شود. 

مزایای استفاده از سرکه گل محمدی
عضو گروه پژوهشی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی استان نیز در این باره گفت: سرکه یک طعم دهنده سنتی تخمیر شده است که بیش از 5 هزار سال است در بیشتر کشورهای آسیایی و اروپایی به عنوان یک محصول تجاری تولید و فروخته می‌شود و از متداول‌ترین و محبوب‌ترین فراورده‌هایی است که در رژیم غذایی انسان استفاده می شود.

ساره حسینی ادامه داد: سرکه فراورده‌ای است که دارای حداقل 4 درصد اسید استیک باشد. این محصول به عنوان ماده نگهدارنده، طعم دهنده و در برخی از کشورها به عنوان نوشیدنی مصرف می‌شود. 

عضو گروه پژوهشی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی استان بیان کرد: سرکه معمولاً در طی مراحل تولید و پخت غذا به منظور بهبود طعم و مزه به غذاهای پخته شده اضافه می‌شود. مطالعات اخیر نشان دادند که سرکه دارای خاصیت ضدباکتریایی، ضدعفونی و آنتی اکسیدانی بوده و قادر است قند خون را کنترل، متابولیسم چربی را تنظیم  و وزن را کاهش دهد.

حسینی عنوان کرد: کنترل قند خون، تنظیم متابولیسم چربی و قابلیت کاهش وزن ناشی از مصرف سرکه ها عمدتاً به دلیل وجود اسید استیک است و علاوه بر این مطالعات اخیر نشان داده  که مصرف سرکه مانع از رشد برخی سلول‌های سرطانی در داخل بدن می‌شود. 
وی بیان کرد: سرکه گل محمدی به عنوان تسکین دهنده سیستم عصبی استفاده شده و می‌تواند اعصاب را آرام و افسردگی را نیز برطرف کند. مرطوب کننده پوست است و از ایجاد چین و چروک بر روی پوست جلوگیری می‌کند و باعث کاهش لکه‌های پوستی و کاهش التهاب می‌شود.

عضو گروه پژوهشی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی اظهار داشت: سرکه گل محمدی موها را نرم و از ریزش آن جلوگیری می‌کند و pH پوست سر را متعادل و شوره سر را از بین می‌برد. بوی بد دهان را از بین برده و باعث استحکام بافت لثه و کاهش خونریزی لثه می‌شود.

انتهای پیام/4


کد مطلب: 26689

آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/news/26689/سرکه-گل-محمدی-استان-خراسان-جنوبی-تولید

خراسان تایم
  http://www.KhorasanTime.ir