چهارشنبه ۴ تير ۱۳۹۹ ساعت ۰۰:۳۲

سرکه گل محمدی در استان خراسان جنوبی تولید شد

رئیس جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی از تولید سرکه گل محمدی توسط محققان مجتمع تحقیقات جهاددانشگاهی استان خبر داد و گفت: طرح تولید سرکه فراسودمند گل محمدی که در گروه پژوهشی تولید و فراوری گیاهان استراتژیک است در خراسان جنوبی اجرا شد.
سرکه گل محمدی در استان خراسان جنوبی تولید شد
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری تسنیم، جلال‌الدین صادقی اظهار داشت:  هدایت به سمت تولید محصولات با ارزش افزوده بیشتر و بهره‌گیری از فناوری روز دنیا از نیاز های حال حاضر بخش کشاورزی است.

رئیس جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی عنوان کرد: خراسان جنوبی ظرفیت فوق العاده‌ای در تولید گل محمدی دارد که امسال 365 تن گل محمدی از مزارع استان برداشت شده و به علت نبود صنایع فرآوری عمدتاً به صورت گلاب، اسانس و گلبرگ خشک  مورد استفاده قرار می‌گیرد.

صادقی بیان کرد: گل محمدی در صنایع دارویی، عطرسازی، فراورده‌ های بهداشتی و آرایشی و صنایع غذایی استفاده می‌شود و 50 درصد گل‌های خشک شده به صورت فله‌ای به خارج از استان و کشور صادر می‌شود.

رئیس جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی تصریح کرد: سرکه گل محمدی از جمله فراورده‌هایی است که مصرف خوراکی و دارویی داشته و به عنوان یک ماده غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرد و کاربردهای درمانی بسیاری دارد.
وی افزود: طرح تولید سرکه فرا سودمند گل محمدی در سال 1399 و هم زمان با شروع برداشت گل محمدی از مزرعه گل محمدی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی در مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی و در گروه پژوهشی تولید و فراوری گیاهان استراتژیک خراسان جنوبی بوده و اجرای آن نیز حدود دو ماه زمان برده است. 

رئیس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی بیان کرد: محصول حاصل از این طرح به عنوان یک محصول فراسودمند و دانش بنیان قابلیت تولید صنعتی را داشته و می‌تواند در جهت ایجاد اشتغال پایدار و بهبود وضعیت معیشت بهره برداران در استان استفاده شود. 

مزایای استفاده از سرکه گل محمدی
عضو گروه پژوهشی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی استان نیز در این باره گفت: سرکه یک طعم دهنده سنتی تخمیر شده است که بیش از 5 هزار سال است در بیشتر کشورهای آسیایی و اروپایی به عنوان یک محصول تجاری تولید و فروخته می‌شود و از متداول‌ترین و محبوب‌ترین فراورده‌هایی است که در رژیم غذایی انسان استفاده می شود.

ساره حسینی ادامه داد: سرکه فراورده‌ای است که دارای حداقل 4 درصد اسید استیک باشد. این محصول به عنوان ماده نگهدارنده، طعم دهنده و در برخی از کشورها به عنوان نوشیدنی مصرف می‌شود. 

عضو گروه پژوهشی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی استان بیان کرد: سرکه معمولاً در طی مراحل تولید و پخت غذا به منظور بهبود طعم و مزه به غذاهای پخته شده اضافه می‌شود. مطالعات اخیر نشان دادند که سرکه دارای خاصیت ضدباکتریایی، ضدعفونی و آنتی اکسیدانی بوده و قادر است قند خون را کنترل، متابولیسم چربی را تنظیم  و وزن را کاهش دهد.

حسینی عنوان کرد: کنترل قند خون، تنظیم متابولیسم چربی و قابلیت کاهش وزن ناشی از مصرف سرکه ها عمدتاً به دلیل وجود اسید استیک است و علاوه بر این مطالعات اخیر نشان داده  که مصرف سرکه مانع از رشد برخی سلول‌های سرطانی در داخل بدن می‌شود. 
وی بیان کرد: سرکه گل محمدی به عنوان تسکین دهنده سیستم عصبی استفاده شده و می‌تواند اعصاب را آرام و افسردگی را نیز برطرف کند. مرطوب کننده پوست است و از ایجاد چین و چروک بر روی پوست جلوگیری می‌کند و باعث کاهش لکه‌های پوستی و کاهش التهاب می‌شود.

عضو گروه پژوهشی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی اظهار داشت: سرکه گل محمدی موها را نرم و از ریزش آن جلوگیری می‌کند و pH پوست سر را متعادل و شوره سر را از بین می‌برد. بوی بد دهان را از بین برده و باعث استحکام بافت لثه و کاهش خونریزی لثه می‌شود.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۲۶۶۸۹
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , گل محمدی , خراسان جنوبی , بیرجند , سرکه